csütörtök, március 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>


Feladó: Mária Rádió <hirlevelek@mariaradio.hu&gt;
Elküldve: 2017. június 23. 4:27
Címzett: Tyukász Tamás
Tárgy: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-06-23 >>>

 

2017. 06. 22.
 
Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online..
 
  2017. június 23.  

évközi idő 11. hét

 
 
 
MR fc MR tw
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  
  A lélek hangja  
 
 
 

Frekvenciáink:

 
  Ajka FM 93.2 Cegléd FM 88.3 Celldömölk FM 92.5 Dabas FM 97.5 Dömös FM 104.9  
  Esztergom FM 97.4 Gyál FM 98.9 Komárom FM 88.3 Budapest FM 88.8 Monor FM 106.3 Mór FM 92.9  
  Pápa FM 90.8 Pécel FM 91.7 Piliscsaba FM 104.2 Sárvár FM 95.2 Telkibánya FM 100.6    
  Várpalota FM 90.0 Veszprém FM 95.1 Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen) Online Rádióhallgatás  
 
 
  Mária Rádió   Hírlevél  
 
 
 
Kedves igazgato@neriiskola.hu!
 

Székely Jánost szombathelyi megyéspüspökké nevezték ki

   
     Dr. Székely János püspök  
   
 

Dr. Székely Jánost a Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspökének nevezte ki Ferenc pápa június 18-án. A beiktatási szertartás július 8-án szombaton délelőtt 10.30-kor lesz a szombathelyi székesegyházban. A szentmisét élőben közvetíti a Mária Rádió. A beiktatási szertartás napján több műsort is hallhatnak a rádióban Székely János atya Mária Rádiós szolgálatával kapcsolatban. Megemlékezünk pályafutásának kiemelkedő eseményeiről: 8:30-tól esztergom-budapesti püspökké szenteléséről hallhatnak összeállítást, majd 9:15-től ezüstmiséje alkalmából beszél életéről. János atya velünk volt a két évvel ezelőtti Mária Rádió budapesti adójának lekapcsolásakor is, ekkor mondott üzenete 16:50-től hangzik el. Kétrészes tanúságtételét 17:20-tól valamint 17:40-től ismerhetik meg. A fatimai Cursillós világtalálkozón szerzett élményeiről 20:16-kor beszél a püspök atya, majd 22 órától a cigányság helyzetével kapcsolatban fejti ki gondolatait. Kérjük a Mária Rádió szombathelyi egyházmegyében tevékenykedő önkénteseit, hogy amiben lehet, segítsék a püspök atya szolgálatát.

János atya tanításait hosszú évek óta hallhatják a Mária Rádióban. Hálásak vagyunk azért, hogy püspök atya a Mária Rádió védnökeként mindig irányt mutat, támogatja a rádió nagy családjának együttműködését, evangelizációs küldetését, s mindig szeretettel fordul a rádió közössége felé. A testvéri együttműködést megköszönvén, fontosnak érezzük, hogy mi is jelen legyünk, minél nagyobb számban beiktatási szertartásán.

Szeretettel hívjuk a Mária Rádió közösségét, július 8-án, reggel 6 órára, a Mária Rádió budapesti szerkesztőségéhez, a Budapest, Gogol utca 28. szám alá, ahonnan együtt indulunk tovább busszal Szombathelyre. A szertartás után megtekintjük a Szent Márton Látogatóközpontot is. Az út összköltsége 7800 Ft/fő, amelyet kérünk, mindenki hozzon magával július 8-án. A részvétel a férőhelyek miatt, regisztrációhoz kötött, mely megtehető Szekeres Gyuláné Erzsinél a 06 20 416 27 15-ös telefonszámon, vagy a beiktatas@mariaradio.hu e-mail címen keresztül. 

 

Zarándoklat Szent István Ünnepére

   

 

 

  Szent István ünnepe  
   
 
 

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió buszos és gyalogos zarándoklatok szervezését kezdeményezi és segíti az augusztus 20-i Szent Jobb szentmisére és körmenetre.

Bíboros úr kérésének eleget téve biztatunk minden közösséget arra, hogy szervezzenek buszos vagy gyalogos zarándoklatot az augusztus 20-i szentmisére és körmenetre a budapesti Szent István Bazilikához, 15 órai érkezéssel. Az ünnep kezdete előtt az érkező zarándokokat színvonalas programok – tanúságtételek, elmélkedések, zenés áhítatok – várják majd.

Idén a fiataloké a főszerep! Biztatunk minden iskolát, plébániát, hogy gyermekcsoportokkal képviseltessék közösségüket Szent István Ünnepén.

Kérjük a szerveződő buszos és gyalogos zarándokcsoportokat, hogy részvételi szándékukat az online regisztrációs űrlap kitöltésével, IDE KATTINTVA jelezzék.

Részletek honlapunkon: www.mariaradio.hu/szentistvanunnepe

Csatlakozás Facebookon az eseményhez, IDE KATTINTVA

További információ, regisztráció, Siklósi Bernadettnél:
Telefonszám: +3630 345 8369 
E-mail: szentistvanunnep@mariaradio.hu

 

Újdonságok a podcast oldalon

   
  Eucharisztia     
   
 

Készüljünk együtt az Eucharisztikus Kongresszusra. Az Oltáriszentségről szóló hanganyagok meghallgatásával. Khirer Imre atya sorozata a Tanítás menüponton belül a tanítóknál Khirer Imre atyát kiválasztva hallgathatóak meg, IDE KATTINTVA

Podcast anyagaink folyamatosan bővülnek. Ezzel kapcsolatos megjegyzéseiket, javaslataikat a hangtar@mariaradio.hu emailcímre várjuk! 

 

Futár önkénteseket keresünk

   
    Jelentkezz!  
   
 
A Mária Rádió havi ingyenes Magazinja több, mint 40 ezer példányban jelenik meg hónapról hónapra. A Magazinok kikézbesítésében nagy szerep jut a futárszolgálatot vállaló önkénteseknek, akik télen, nyáron rendszeresen vállalják ezt a szép szolgálatot. Hálásan köszönjük a több mint 400 futár önkéntesnek, akik rendszeresen segítenek a Magazin olvasókhoz történő eljuttatásában. (jelenleg majd 18 ezer db Magazint futár önkénteseink szállítanak…)
Azonban, nagy számban küldünk ki Magazinokat postai úton is, amelynek költsége igen jelentős. Ezt a postai költséget válthatjuk ki a futárszolgálattal.
Aki kedvet és belső indíttatást érez magában arra, hogy a Szűzanya rádióját a nagyköveti szolgálatként is felfogható futárönkéntes munkával segítse, az kérjük jelentkezzen a Mária Rádió recepcióján a +36 1 373 0701-es telefonszámon, vagy a terjesztes@mariaradio.hu email címen. A futárszolgálatra jelentkezőket főleg az alábbi településekről várjuk: Budapest szinte minden kerülete, Budaörs, Érd, Dunakeszi, Pápa, Szombathely, Veszprém és Várpalota.

 

Szent László nap a Mária Rádióban

   
    Szent László-év  
   
 

Szent László emlékév van. A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulójára emlékezünk. A magyar eszmény Lászlóban lett kereszténnyé és szentté. Szent László ünnepe tematikus nap a Mária Rádióban június 27-én. A nap folyamán beszélgetések hangoznak el Szent László hazánkban és határon túl fellelhető örökségéről; Szent László szimbólumokról 8:30-tól hallhatnak, majd 13 órától Gelence kincseit tárja fel Rózsa Katalin. Ezután összeállítás hallható a nagyváradi Szent László ünnepségről 18 órától, majd 21:30-tól megtudhatják, hogyan elevenedik meg lovagkirályunk alakja történelemórákon.

 

Gyermek rózsafüzér a Mária Rádióban

   
    Rózsafüzér  
   
 

Pedagógusokat, hitoktatókat hívunk szeretettel, hogy gyermekcsoportokkal csatlakozzanak a Mária Rádió nagy családjához, s imádkozzanak akár az iskolában, akár a Mária Rádió szerkesztőségének kápolnájában élő adásban!

Megannyi szülő és nagyszülő kér a rádióban nap, mint nap imát családjáért, unokáiért, dédunokáiért. Milyen szép lenne, ha a gyermekek meghálálhatnák szüleik imáját, s együtt imádkozhatnának ők is nagyszüleikért, szüleikért, jövőjükért s a rádióba érkező különböző imaszándékokért.

A nagyszülők rózsafüzérei féltve őrzött kincsként öröklődnek generációkról generációkra. Azonban nem csak a tárgyakkal, hanem magával az imával is őriznünk kell a rózsafüzér jelentőségét, értékét. Kérjük a kedves pedagógusokat, hittan tanárokat, segítsenek nekünk abban, hogy megteljen a Mária Rádió kápolnája, s műsora imádkozó gyermeki hangokkal, a hallgatók szíve pedig örömmel, hálával!

„Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!”

/Pietrelcinai Szent Pio/

Imádkozzunk együtt egy jobb világért! A gyermek imacsoportok jelentkezhetnek Siklósi Bernadettnél, a 06 30 345 8369-as telefonszámon, vagy a siklosi.bernadett@mariaradio.hu e-mail címen.

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 
 
  Mária Rádió Magyarország  1133 Budapest, Gogol u. 28.  szerkesztőség (06-1) 373-0701  
  élő adás (06-1) 374-0904  Fax: (06-1) 354-1706   www.mariaradio.hu  info@mariaradio.hu  
 
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000  
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma: 10918001-00000069-12310017  
 
 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.