péntek, március 29Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>


Feladó: Mária Rádió <hirlevelek@mariaradio.hu&gt;
Elküldve: 2017. július 7. 12:47
Címzett: Tyukász Tamás
Tárgy: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-07-07 >>>

 

2017. 06. 22.
 
Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online..
 
  2017. július 07.  

évközi idő 13. hét

 
 
 
MR fc MR tw
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  
  A lélek hangja  
 
 
 

Frekvenciáink:

 
  Ajka FM 93.2 Cegléd FM 88.3 Celldömölk FM 92.5 Dabas FM 97.5 Dömös FM 104.9  
  Esztergom FM 97.4 Gyál FM 98.9 Komárom FM 88.3 Budapest FM 88.8 Monor FM 106.3 Mór FM 92.9  
  Pápa FM 90.8 Pécel FM 91.7 Piliscsaba FM 104.2 Sárvár FM 95.2 Telkibánya FM 100.6    
  Várpalota FM 90.0 Veszprém FM 95.1 Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen) Online Rádióhallgatás  
 
 
  Mária Rádió   Hírlevél  
 
 
 
Kedves igazgato@neriiskola.hu!
 

Székely János püspök atya szívügye a Mária Rádió

   
     Dr. Székely János püspök  
   
 

Öröm és büszkeség számunkra, hogy Székely János atya szombathelyi megyéspüspöki kinevezést kapott. A Mária Rádió elnöksége ennek kapcsán felkérte Székely János püspök atyát arra, hogy maradjon töretlen a közös munka a Mária Rádióban.

Megnyugvással tájékoztatom a hallgatói családot, az önkénteseket és a munkatársakat, hogy Székely János püspök atya a továbbiakban is tagja marad a Mária Rádió Egyesületnek, továbbra is védnöke marad a Mária Rádiónak, műsora továbbra is hallható lesz a Mária Rádióban. Azt a tényt, hogy Szombathelyen néhány héttel püspök atya kinevezése előtt, sugárzási jogot kaptunk, jelnek értelmezzük. A szombathelyi Mária Rádió október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén kezdi meg adását.

Július 8-án, a Mária Rádió családja is jelen lesz János atya beiktatási szertartásán, közösen hálát adva Istennek. A szentmisét élő adásban is közvetítjük, valamint ezen a napon több elmélkedés is hallható lesz Székely János püspök atyától a rádióban.

Szeretettel hívjuk a Mária Rádió közösségét, július 8-án, reggel 6 órára, a Mária Rádió budapesti szerkesztőségéhez, a Budapest, Gogol utca 28. szám alá, ahonnan együtt indulunk tovább busszal Szombathelyre. A szertartás után megtekintjük a Szent Márton Látogatóközpontot is. Az út összköltsége 7800 Ft/fő, amelyet kérünk, mindenki hozzon magával július 8-án. A részvétel a férőhelyek miatt, regisztrációhoz kötött, mely megtehető Szekeres Gyuláné Erzsinél a 06 20 416 27 15-ös telefonszámon, vagy a beiktatas@mariaradio.hu e-mail címen keresztül. 

 

Böjte Csaba ferences szerzetes Szent István-ünnepén

   

 

  Böjte Csaba  
   
 
 

Idén az ifjúságé a főszerep Szent István-ünnepén. Szeretnénk, ha minél több ifjúsági közösség jelen lenne. A tavalyi év visszajelzései alapján ugyanis minden résztvevő a Böjte Csaba atya által felkarolt fiataloknak örült leginkább. 

Nagy örömmel tájékoztatjuk a Mária Rádió családját, hogy Böjte Csaba atya  beszédet mond, a bazilika előtt 15 órakor kezdődő zarándokváró rendezvényünkön, augusztus 20-án, valamint idén is zarándokként köszönthetjük az általa felkarolt gyermekeket, Szent István-ünnepén!

Minden hívőt és hazafit, minden közösséget biztatunk arra, hogy szervezzenek buszos vagy gyalogos zarándoklatot az augusztus 20-i szentmisére és körmenetre a budapesti Szent István Bazilikához, 15 órai érkezéssel. Az ünnep kezdete előtt az érkező zarándokokat színvonalas programok várják majd, melyre megívott előadóink: Böjte Csaba, ferences szerzetes, a felvidéki Crux együttes, Tóth Auguszta, színművésznő, Fábry Kornél atya, valamint Sillye Jenő és barátai zenekara. 

Kérjük a szerveződő buszos és gyalogos zarándokcsoportokat, hogy részvételi szándékukat az online regisztrációs űrlap kitöltésével, IDE KATTINTVA jelezzék.

Részletek honlapunkon: www.mariaradio.hu/szentistvanunnepe

Csatlakozás Facebookon az eseményhez, IDE KATTINTVA

További információ, regisztráció, Siklósi Bernadettnél:
Telefonszám: +3630 345 8369 
E-mail: szentistvanunnep@mariaradio.hu

 

Takarító önkénteseket keresünk

 

   

 

 

Jelentkezz!     
   
 

A Mária Rádió budapesti szerkesztőségét jelenleg egy önkéntes, Derzsi Emil takarítja minden nap, szolgálatáért nagyon hálás a rádió közössége. Mivel a szerkesztőség igen nagy és naponta közel száz ember megfordul a rádióban, segítőtársakat keresünk a rendszeres takarításhoz. Aki vállalná, hogy heti egy napon segít a rádió épületének tisztán tartásában, jelentkezzen Boros Zoltánnál a boros.zoltan@mariaradio.hu e-mail címen.

 

Szervezési feladatok

   
    Jelentkezz!  
   
 
A Mária Rádió budapesti szerkesztősége várja olyan önkéntesek jelentkezését, akik hetente meghatározott napon adminisztratív és szervezési feladatok ellátásával segítenék a rádió működését. Plébánosi ajánlással ellátott jelentkezéseiket Siklósi Bernadett várja a siklosi.bernadett@mariaradio.hu e-mail címen. A feladatok igen széleskörűek, a rendezvények szervezésétől kezdve az irodai teendőkig nagyon sok segítségre van szükség.
 

Szent Jobb zarándoklat

   
    Szent Jobb zarándoklat  
   
 

A 2017. augusztus 20-i Szent Jobb Körmenetre a Mária út keleti ágán  gyalogos  zarándoklat indul.

Indulás: Szentjobb (Románia) 2017. július 28.

Útvonal: Szentjobb-Székelyhíd-Gálospetri-Szaniszló-Piricse-Máriapócs-Pócspetri-Nyíregyháza-Gávavencsellő- Szabolcs-Tarcal-Monok-Szikszó-Sajópálfala-Miskolc-Kács-Eger-Feldebrő-Abasár-Galyatető-Mátraverebély-Szentkút-Buják-Erdőkürt-Máriabesnyő-Budapest.

A zarándoklat önellátó, a felszerelésről a résztvevők maguk gondoskodnak, a szervezők a szállást, a reggelit és a vacsorát biztosítják. A zarándoklat egy napi útvonala 20-35 km között mozog.

Jelentkezés:

Havas Tamás: 0040 735 191 997 (klacsma@gmail.com)

Bartók Márti: 0036 30 605 9100 (bmarti0418@gmail.com)

Labanc Péter 0036 30 621 6903 (lpgv4472@freemail.hu)

 

Főbb szakaszok – csatlakozási lehetőségek:

erdélyi szakasz: 

július 28: Szentjobb-Hegyközszentmiklós-Székelyhíd, szállás: Böjte Csaba gyerekotthon                                     

magyarországi szakasz:                  

augusztus 2: Pócspetri –Napkor-Nyíregyháza-Nyírszőlős, szállás: zarándokház,

aug.7:  Szikszó  – Sajópálfala, szállás: zarándokház

aug. 14.  Galyatető- Mátraverebély-Szentkút, szállás: Zarándokház

aug.16. Szentkút-Buják, szállás:Zarándokház

aug. 19. Máriabesnyő-Budapest 

 

Függőségről mindenkinek

Új főcímet kapnak a kedd esti Drogmissziós műsorok 20:18-tól

   
    Függőségről mindenkinek  
   
 

Július 4-én keddtől már a megújult főcímmel – Függőségről mindenkinek – címmel hallhatóak A Magyarországi Református Egyház Drogmissziójának műsorai a Mária Rádióban. A műsorok eddigi elnevezése alcímként fog megjelenni a műsoroknál, az adások tematikája és heti rendszeressége változatlan marad.

A következő műsorokkal találkozhatunk keddenként 20:16 –tól 20:55-ig a Mária Rádió hullámain:

Tisztás – Egészséges élet szenvedélybetegség nélkül – Ágoston Csilla és Papp Ákos műsora, mely prevenciós jelleggel szól a hallgatókhoz. A műsor célja a megelőzés, hogy felhívja a figyelmet a szenvedélybetegségek veszélyeire, fajtáira, túlélési esélyeire. A műsor ideje alatt telefonos lelkigondozói szolgálat működik,  a telefonokat Takács Enikő pszichológus fogadja.

Az alkohol és én – Alkoholfüggők lelki gondozása – Dr. Sineger Eleonóra addiktológus, pszichiáter, pszichoterapeuta műsora. A műsor célja, hogy megbízható információkkal lássa el azokat, akik saját maguk vagy hozzátartozójuk számára keresnek kiutat a függőség csapdájából.

Függő kérdések – Kábítószerfüggők lelki gondozása – Nemes Hajnal és Nagy Zsolt műsora. A műsor drogproblémákkal, egyéb függőségekkel, és az abból való szabadulás lehetőségével foglalkozik. A műsor ideje alatt telefonos lelkigondozói szolgálat működik,  a telefonokat Szabóné Varga Gabriella mentálhigénés segítő fogadja.

Kötelékeink – A szerhasználat családi összefüggései – Ujvárosi László műsora. A műsor a család szemszögéből közelíti meg a függőség kérdését. A műsor ideje alatt telefonos lelkigondozói szolgálat működik,  a telefonokat Csomor Krisztina szociális munkás fogadja.

Egy műsor a függőségről, nem csak függőknek!

A műsor Facebook oldalán további hasznos információt tudhat meg a függőségekről és az azokból való szabadulás lehetőségeiről!

www.facebook.com/fuggosegrolmindenkinek

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 
 
  Mária Rádió Magyarország  1133 Budapest, Gogol u. 28.  szerkesztőség (06-1) 373-0701  
  élő adás (06-1) 374-0904  Fax: (06-1) 354-1706   www.mariaradio.hu  info@mariaradio.hu  
 
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000  
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma: 10918001-00000069-12310017  
 
 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.