csütörtök, március 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Friday, April 21, 2017 5:38 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Mária Rádió Hírlevél <<< 2016-04-21 >>>

 

 

Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online..

 

 

 

 

2017. április 21.

 

Húsvéti idő

1. hét

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. MR fc

A képet a feladó eltávolította. MR tw

 

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió Magyarország

 

 

A lélek hangja

 

 

 

 

Ajka FM 93.2

Cegléd FM 88.3

Celldömölk FM 92.5

Dabas FM 97.5

Dömös FM 104.9

 

 

Esztergom FM 97.4

Gyál FM 98.9

Komárom FM 88.3

Budapest FM 88.8

Monor FM 106.3

Mór FM 92.9

 

 

Pápa FM 90.8

Pécel FM 91.7

Piliscsaba FM 104.2

Sárvár FM 95.2

Telkibánya FM 100.6

 

 

 

Várpalota FM 90.0

Veszprém FM 95.1

Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen)

Online Rádióhallgatás

 

 

 

 

Mária Rádió

 

Hírlevél

 

 

 

 

Kedves igazgato@neriiskola.hu!

 

Mária Rádió villamos!

 

 

 

 

 

Mária Rádió villamos 

 

 

 

 Tavaly júniusban szólalt meg a Mária Rádió újra Budapesten, az FM 88.8-as frekvencián! Szeretnénk, hogy ennek örömére a fővárosban is minél többekhez eljusson a lélek hangja! A Mária Rádió nyugalommal, békével és szeretettel szeretné megtölteni a Budapesten közlekedők szívét is. Budapest egyik legforgalmasabb útvonala a Széll Kálmán tértől a Nagykörúton keresztül Újbudáig közlekedő 4-es 6-os villamos vonala. Segítségeteket szeretnénk kérni ahhoz, hogy ezen a vonalon egy hónapon keresztül közlekedhessen a Mária Rádió villamos! Szeretnénk egy villamos oldalán hirdetni a Mária Rádiót. Azonban ennek ára közel 3 millió forint. Kérjük támogatásotokat, hogy minél többen rátaláljanak a békére és harmóniára a sokszor zűrzavarral és feszültségekkel teli világunkban!

A célzott adományt bankszámla számunkra tudjátok utalni:

Mária Rádió Közhasznú Egyesület
10918001-00000069-12310000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Mária Rádió villamos”.

Nagylelkű adományaitokat hálásan köszönjük! Az átutalás módjairól bővebb információk IDE KATTINTVA olvashatók! 

 

Pünkösdi gyalogos zarándoklat

Sümegről Balatonalmádiba

2017. május 10-14.

 

 

 

 

 

Gyalogos zarándoklat

 

 

 

 

15 évvel ezelőtt a szeptemberi Sümeg-Balatonalmádi zarándoklattal kezdődött el a hazai zarándoklás újjászületése. Ekkor kaptuk meg a Lélektől ajándékul a Mária Út álmát is. Idén pedig új hagyományt kezdünk ezen a gyönyörű tájon: húsvéti időben zarándoklatra hívom szeretettel a testvéreket.

A pünkösdi öröm megélésén túl szeretnénk átadni a sok éves tapasztalatainkat azoknak, akik szívük indíttatására gyalogos zarándoklatokat szerveznének vagy vezetnének, mert a zarándoklás nagyszerű módja annak, amiről Pál apostol így ír: „terjedjen az Úr Igéje…” (2Thessz 3,1-5). A májusi esemény tehát zarándokvezető-képzőként is felfogható.

A tervezett program:

Máj. 10. szerda: megérkezés Sümegi Kisfaludy vendégházba (egyénileg, fakultatív) ahol az első éjszakai szállás és vacsora lesz azoknak, akik nem reggel érkeznek.

Máj. 11. csütörtök: Indulás: reggel 7 órakor. A-Tapolca-Diszel (vagy az út állapotától függően a Gyulakeszi/Csobánc) – Mindszentkálla útvonalon érkezünk meg Szentbékkállára (kb 30 km.). Szállás és meleg vacsora a Bánó Portán, Szentbékkállán.

Máj. 12. péntek: Indulás: reggel 8-kor. A Szentbékkálla – Kőtenger – Köveskál (itt Baladincz József atya fogadja a zarándokcsoportot) – Tagyon – Szent Balázs templomrom – Dörgicse útvonalon érünk Vászolyba (kb. 22 km). A nap folyamán keresztutat is járunk. A szállás a Gádor táborban lesz Vászolyon. Itt a konyha és az étkező biztosított, a vacsorát magunk készítjük el.

Máj. 13. szombat: Indulás: reggel 8-kor. Útvonal: Vászoly – Pécsely – Aszófő – Sajkod – Tihanyi félsziget – Tihany (kb 22 km.) Tihanyban részvétel az esti szentmisén a Bencés templomban. Szállás a Csizmazia vendégházban, ahol az étkezést újra magunk oldjuk meg.

Máj. 14. vasárnap: A Tihany – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Lovas – Alsóőrs útvonalon érkezünk Balatonalmádiba a Szent Imre templomhoz (kb. 24 km), a magyar Szent Család ereklyéit őrző Szent Jobb kápolnához. Érkezéskor az élmények megosztása és záróimádság a templomban – a 19 órai Szentmisén való részvétel fakultatív. Ezt követően hazautazás egyénileg.

A szálláshelyek panzió jellegűek, egyedül Vászolyon szükséges hálózsák. Egy kísérőautó szállítja majd a csomagokat, melyet a zarándokok felváltva vezetnek. A szállásra és étkezésre naponta 7-8000 Ft-ot kell kalkulálni fejenként. A szállások befogadóképessége miatt legfeljebb húsz fő jelentkezésére lesz lehetőség!

 A jelentkezési lap letölthető a Mária Rádió honlapjáról IDE KATTINTVA!

Imádságos szeretettel várom a leendő zarándoklat-vezetőket:

Szabó Tamás | elnok@mariaradio.hu | +3630 4676444

 

Új hanganyagok honlapunkon!

 

 

 

Mária Rádió 

 

 

 

 

 

A podcast oldalunkon mostantól megtalálható Molnár Béla atya, Khirer Imre atya és Dér Katalin is a tanítók között. A hozzájuk tartozó hanganyagok folyamatosan bővülnek, érdemes a honlap ezen részét is figyelemmel kísérni a jövőben!

A tanítók menüpont innen érhető el: www.mariaradio.hu/tanitok

 

Babakocsis zarándoklat

A Mária Út Egyesület idén tavasszal a kisgyermekes családokat hívja zarándokútra Budapesten!

 

 

 

 

Babakocsis zarándoklat

 

 

 

 

2016 nyarán a gyermekáldásért került megrendezésre az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap augusztus 27-én a Mária Út teljes szakaszán. A több száz – átlagosan 25 km-re lebontott – szakaszon a gyermekáldásért zarándokoltak a résztvevők. Egyik kiemelt szakasza volt a  babakocsis zarándoklat, melyen a budapesti Szent Anna-rétről indultak a kisgyermekesek Budakeszire. A tavalyi évhez hasonlóan a Mária Út Egyesület ismét babakocsis zarándoklatra hívják a családokat, egy kisebb fővárosi útvonalon.

Az esemény ideje és helyszíne: 2017. május 21. 14:30-17.00, Budapest

Útvonal:

14:30 Gyülekező a Belvárosi plébániatemplomban

14:45 Indulás, a babakocsis zarándoklat kezdete

15:45 Érkezés a Bazilikába

16:00 Szentmise a Bazilikában Székely János püspök atya vezetésével

Székely János püspök atya gondolatai a babakocsis zarándoklatról, honlapunkon hallgathatóak meg, IDE KATTINTVA! 

Az eseményhez csatlakozni a Facebookon is lehet, IDE KATTINTVA!

A Mária Út Egyesület szeretettel vár minden kisgyermekes családot közös zarándoklatra!

 

Szent István rajzpályázat és emlékműgyűjtés

 

 

 

 

Szent István pályázatok

 

 

 

 

Rajzpályázat

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító Szent Királyunk személyét, üzenetét fiataljainknak.

A rajzpályázaton minden 6-14 éves általános iskolában tanuló diák, illetve 14-18 éves középiskolai tanuló részt vehet, aki A4 vagy A3 méretű, bármilyen kézi technikával készült pályaművét egy példányban leadja, be küldi a rádió címére: 1133 Budapest, Gogol utca 28., 2017 június 30-ig!

További információk IDE KATTINTVA olvashatók! 

A képek IDE KATTINTVA megtekinthetők, s szavazni is lehet rájuk!

Emlékmű pályázat

Október 25-én indítottuk útjára a Szent István emlékműveket felkereső kampányunkat. Államalapító Szent királyunk tiszteletére a történelem során rengeteg műemlék épült. Templomok, szobrok, kegyhelyek, hazánkban és a határon túl is. Célunk, hogy hazánkban és a határon túl élő magyarokat, a délvidéki, felvidéki és erdélyi magyar nyelvű Mária Rádiók szerkesztőségeivel közösen, buzdítsuk az emlékművek felderítésére!

 

A legtöbb, s legszebb képet küldő, valamint a legjobb beszámolót megíró pályázatot beküldők díja egy választható zarándokúton való ingyenes részvétel, a Mária Út jóvoltából. A képeket folyamatosan várjuk június 30-ig. Utolsó eredményhirdetésünk várhatóan július 3-án lesz! 

További információk IDE KATTINTVA olvashatók! 

 

Elváltan is Isten tenyerén – rendkívüli adásnap a Mária Rádióban (ápr.23.)

 

 

 

 

Ferenc pápa

 

 

 

 

"Szakembereket és érintetteket kérdezünk majd: Létezik-e békés válás? Van-e, amikor ez a kisebb rossz? Meddig küzdjünk a kapcsolatunkért? Mit tehetünk, ha végképp zátonyra fut a házasságunk? Másképp lát-e minket az Isten ezek után? Van-e még így helyünk a közösségben, az Egyházban? Hol kaphatunk segítséget? Miként vizsgáltathatjuk meg, hogy érvényes-e a házasságunk? Milyen programok, lelkigyakorlatok szólnak egyedülálló szülőknek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az "Elváltan is Isten tenyerén" rendkívüli adásnap az Irgalmasság vasárnapján április 23-án a Mária Rádióban.

„Az elváltakkal fontos éreztetni, hogy az egyház részei, hogy „nincsenek kiközösítve” (…). A keresztény közösség számára az, hogy gondját viseli ezeknek az embereknek, nem a házasság felbonthatatlanságára vonatkozó hitének a gyengítése: sőt, az Egyház éppen ebben a gondoskodásban mutatja meg szeretetét.”

(Ferenc pápa Amoris Laetitia kezdetű apostoli buzdításából)

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 

 

 

Mária Rádió Magyarország

 1133 Budapest, Gogol u. 28. 

szerkesztőség (06-1) 373-0701

 

 

élő adás (06-1) 374-0904

 Fax: (06-1) 354-1706 

 www.mariaradio.hu 

info@mariaradio.hu

 

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma:

10918001-00000069-12310000

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma:

10918001-00000069-12310017

 

 

 

 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.

 

 

A képet a feladó eltávolította.