kedd, április 23Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Megemlékezés Molnár Béla atyáról

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Tuesday, April 11, 2017 5:27 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Megemlékezés Molnár Béla atyáról

 

 

 

Megrendült és szomorú szívvel tudatjuk kedves hallgatóinkkal, hogy 2017. április 8-án, 71 éves korában elhunyt, főtisztelendő Molnár Béla atya a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Templom plébánosa címzetes prépost. Molnár Béla atya a Mária Rádió nagyon népszerű szerda délelőtti műsorának az Evezz a mélyre műsornak volt a szerkesztő műsorvezetője. Nagyon nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendett a hallgatók körében. Egyéni stílusa, humora és a hallgatók iránti szeretete minden megnyilvánulásában, minden adásban hallható volt.

A Mária Rádió hallgatói, munkatársai, papjai a hívek nevében is tisztelettel és szeretettel gondolunk rá és imádkozunk a lelke üdvéért. „Együtt érző szívvel gondolunk plébánia híveire, családtagjaira, szeretteire. Hálát adunk az Ő életéért, hálát adunk azért, hogy Isten hívására igent mondott. Elindult, hogy jó pásztorként Jézusnak a tanítványait segítse, vezesse és megköszönjük azt is, amit értünk a Mária Rádió nagy családjáért tett. Bölcsességével, derűjével, ahogy az evangéliumnak ismeretlen, sokszor számunka talán nem is érthető, nehezebb részeit magyarázta, ahogyan fogadta a kedves hallgatók kérdéseit, velünk imádkozott. Megköszönjük az Ő derűjét, bölcsességét” – nyilatkozta Székely János püspök a Mária Rádiónak.

Molnár Béla atya tanítása – Béla atya iránti mély tiszteletből – továbbra is hallható lesz a Mária Rádióban, s hamarosan elérhetővé válik a rádió honlapján is.

Molnár Béla atya 1946. július 20-án született Budapesten. 1969. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Első szolgálati helye Kemencén volt a hetvenes években. Azt követően Rákosfalván, Dunakilitiben, Külső-Angyalföldön, Óbuda Főplébánián, az Oltáriszentség Plébánián a belvárosi Főplébánián, Budapest-Újlakon,  a külső kőbányai Szent Család Plébánián, és az utolsó szolgálati helye a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Plébánia volt. Molnár Béla atya Regnum Marianum házfőnöke volt 2001-től.

 

A Molnár Béla atyáról készült megemlékezés hanganyaga IDE KATTINTVA érhető el.

 

 

 

A képet a feladó eltávolította.