csütörtök, március 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Modern Iskola hírlevél – 2017-05-16

 

 

From: Tyukász Tamás [mailto:tyukaszt@gmail.com]
Sent: Thursday, May 18, 2017 11:39 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Fwd: Modern Iskola hírlevél – 2017-05-16

 

 

———- Továbbított levél ———-
Feladó: Modern Iskola <info@moderniskola.hu>
Dátum: 2017. május 17. 0:04
Tárgy: Modern Iskola hírlevél – 2017-05-16
Címzett: Tyukász Tamás <tyukaszt@gmail.com>

 

 

A képet a feladó eltávolította.

 

 

Modern Iskola hírlevél

Lendületben a Pénziránytű: ingyenes akkreditált tanár továbbképzések és tankönyvek

A képet a feladó eltávolította.

 

A tavaszi szezonban is elindultak és sikerrel zajlanak a Pénziránytű Alapítvány népszerű, pénzügyi témájú ingyenes tanár-továbbképzései. Az országszerte ingyenesen zajló képzések aktualitását az is növeli, hogy a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kerettanterv szerint kötelező lesz a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy oktatása. A Pénziránytű Alapítvány az élményszerű képzés mellett ingyenes tankönyvekkel is segíti a téma tanítását.

 

 

Pályaorientációs Osztálykirándulás Programot kínál a Pécsi Tudományegyetem

A képet a feladó eltávolította.

 

Drónröptetés mérnökhallgatókkal,főzés dietetikusokkal, közgazdaságtudományi játékok, jogi disputák, “citycaching” túra bölcsészekkel, izgalmas laborkísérletek? Osztálykirándulást szervező pedagógusoknak szól a Pécsi Tudományegyetem Pályaorientációs Osztálykirándulás Programjának ajánlója. A rendhagyó program célja, hogy egy élményközpontú program keretében támogassuk a középiskolás fiatalokat pályaválasztási döntésük meghozatalában.

 

 

5 készség, amelyre szüksége lesz a gyerekednek, amire megnő!

A képet a feladó eltávolította.

 

Az új típusú szakmák új típusú képességeket kívánnak, amelyre az oktatás oktatásnak fel kell készülnie. Hogyan változnak a munkavállaláshoz szükséges készségek? A fejlesztemagyerekem.hu oldal vendégposztja a moderniskola.hu -n!

 

 

Hogyan készüljünk a jövő munkájára a diákokkal ? Pedagógusok és a Jövő Munkája – Future Work Festival május 17-19

A képet a feladó eltávolította.

 

Drámai átalakulás közepén járunk. A körülöttünk zajló technológiai fejlődés olyan jelentőségű, mint az ipari forradalom volt. A humanoid robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésével gyökeresen átalakul a munka világa is. Szakmák tűnnek el és jönnek helyette újak. Hogyan lehet felkészülni erre a hatalmas változásra? Mit tanuljanak a diákok, mit jelent a "jövőt álló tudás", kell-e még diploma a boldoguláshoz? Mit tud az oktatás tenni azért, hogy felkészültek legyenek a diákok a jövőre? Erről szól a Future Work Festival május 17-én Budapesten, az Akvárium Klubban. A pedagógusokat azonnal használható módszerekkel, gyakorlatias oktatási bemutatókkal és kedvezményes jegyekkel várjuk!

 

 

Világméretű vírustámadás – mit tegyünk, hogy ne "sírjunk" – avagy "Öt módszer a vírusok ellen"

A képet a feladó eltávolította.

 

A május 12 -én "útjára indult" és az azt követő hétvégén pusztító WannaCry nevű vírus viharos terjedésével kapcsolatban felmerültek kérdések, hogy mit kellett volna tenni, hogy ne kapjuk be, ezért összefoglalom, hogy általában mit lehet tenni egy vírusfertőzés ellen.- írta blogján Fülöp Tamás, igazságügyi szakértő, aki vendégposztjával ad tanácsokat a pedagógusoknak.

 

 

Már csodaszer a külföldi egyetem és a csocsóasztal sem..akkor mi kell a fiatalnak, ha dolgozni kezd?

A képet a feladó eltávolította.

 

Készségfejlesztés, rugalmasság, alázat, visszacsatolás – a III. Versenyképes Oktatás konferencia résztvevői ezeket a területeket fejlesztenék a versenyképes oktatás és munkaerőpiac érdekében.Az oktatási intézményeknek elsősorban a már erős alapokat kéne tovább fejleszteniük és a nemzetközi jó gyakorlatokat is beépítve, illetve a vállalatokkal együttműködve gyakorlatiasabb, készségfókuszú és digitális oktatási rendszerek kidolgozását javasolták a résztvevők.

 

 

Brit-magyar nyitott műhely: a digitális az új normális – jó gyakorlatok expója Budaörsön – itt érdemes kezdeni!

A képet a feladó eltávolította.

 

A digitális az új normális…Mire jók a robotok az oktatásan? Hogyan kezdjük a gyerekek digitális oktatását? Számos jó példa, jó gyakorlat, eszköz, módszer az első magyar-brit nyitott műhely bemutatón, 2017.május 10-én, a Budaörsi Sportcsarnokban. A Brit Nagykövetség, a Kódvetők Digitális Oktatási műhely és a Digitális Jövő Települési Hálózat által szervezett magyar-brit nyitott műhely rendezvényen többek között a Logiscool, a Kódgarázs, a Rationet Zrt. is bemutatta fejlesztéseit és programjait, de az érdeklődők megismerkedhettek a BBC Micro:bit technológiájával is.

 

 

Tartson különleges órát, izgalmas vendéggel? Skype a tanteremben- már magyarul is!

A képet a feladó eltávolította.

 

Jövő –kutató, csillagász, túlélés-szakértő, világjáró, sziklamászó, látványosan kísérletező fizikus – kit hívna el az osztályához egy rendhagyó órára? Önkéntesek várják a bekapcsolódási lehetőséget! Az Ön diákjait is szívesen "felkeresik"! Olyan pedagógusokat keresünk, akik szívesen kipróbálják a Microsoft "Skype az osztályteremben" programját, és diákjaikkal együtt Skype-olnának a bemutatott önkéntes vendégelőadókkal. Most csatlakozhat egy kiváló pedagógusokból álló közösséghez, és használhatja a másoknak már bevált eszkzöket, egyszerűen!

 

 

Űrközpont egy török iskolában – ezért jó az együttműködés!

A képet a feladó eltávolította.

 

 Izgalmas élménybeszámoló egy Erasmus+ partnertalálkozóról több pedagógus "tollából". A projekt összekovácsolja a hat ország együttműködő intézményeit és a partnertalálkozókon  elmélyülnek a barátságok. Ezúton szeretnénk bepillantást engedni a találkozók hangulatába, az együtt töltött idő élményibe. Óvodánk, abudapesti rákosmenti Csicsergő óvoda sikeres pályázatot nyújtott be az Erasmus+ program keretében, így a 2015. szeptember 01. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban 5 európai országgal közösen veszünk részt a House of my Europe (H.O.M.E.) című projektben.

 

 

 

Ezt az e-mailt azért kapta, mert feliratkozott a Modern Iskola magazin hírlevelére. Ha le szeretne iratkozni, kérjük kattintson ide.