csütörtök, március 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

OSZK hírlevél – Pom Pom, Mirr-Murr – Széchényi térképei – Tárlatvezetések az Arany János-kiállításon – Filmplakátok – Nyári szünet


Feladó: oszk.hu <honlap@oszk.hu&gt;
Elküldve: 2017. július 10. 12:56
Címzett: Tyukász Tamás
Tárgy: [OSZK hírlevél] Pom Pom, Mirr-Murr – Széchényi térképei – Tárlatvezetések az Arany János-kiállításon – Filmplakátok – Nyári szünet

 

Kedves Barátunk!
2017. július 10.
Pom Pom, Mirr-Murr és a többiek

Kiállítás
2017. július 14-ig, illetve augusztus 23-tól szeptember 30-ig
VI. emeleti Zeneműtár

Éppen egy esztendeje, 2016. július 10-én hunyt el Pethő Zsolt zeneszerző, aki a Pannónia Filmstúdióban végzett zenei referensi munkája mellett számtalan rajz- és bábfilmhez komponált zenét. Pom Pom, Mirr-Murr, Vízipók-csodapók, Misi Mókus, Kíváncsi Fáncsi, Frakk és számos más klasszikus mesefigura így az ő dallamaival együtt él tovább immár több generáció emlékezetében.

További részletek

Egy kozmográfiai atlasz különlegességei 6.

Kiállítás
Július 14-ig, illetve augusztus 23-tól október 10-ig
VI. emeleti Térképtár

A grófi térképgyűjteményének bizonyosan legjelentősebb, egyúttal legszebb részét a németalföldi térképek és atlaszok együttese képezi. A több mint 520 mű a 16–18. századi térképkészítés nagy értékű alkotásainak kincsesbányája. Mintegy negyven kiadó művét rejti magában, benne a németalföldi térképkészítés szinte minden jelentős alkotójának több-kevesebb alkotása megtalálható. Ebből a nagyszerű anyagból válogattunk a grófi gyűjteményt bemutató kiállítássorozatunk hatodik része keretében.

További részletek

Arany János-kiállítás

Tárlatvezetések a nyári zárás idején is!
Csütörtökön és szombaton 16 órakor
V. emeleti Nemzeti Ereklyetér

Az Arany János-kiállítás a nyári zárvatartás idején is látogatható hétfő és vasárnap kivételével 10 órától 19 óráig. Minden csütörtökön és szombaton 16 órakor szakvezetést tartunk érdeklődő látogatóink részére. Ezen alkalmakkor a tárlatvezetést 10 fő megjelenésekor tudjuk biztosítani. Szervezett csoportok más időpont igénylése esetén a csoportvezetes@oszk.hu e-mail címen jelentkezhetnek, legkésőbb két héttel a látogatás előtt.
A kiállítás – melyet az esztendő során könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, speciális tárlatvezetések, rendhagyó magyarórák kísérnek – 2017. november 25-éig tekinthető meg.

További részletek

A magyar hangosfilm plakátjai 1931–1944

Kiállítás
2017. október 7-ig; a nyári zárás idején is – keddtől szombatig 10 és 18 óra között
VI. szinti Ars Librorum Kiállítótér

A plakátokat szemlélve nyomon követhető, hogy a filmkészítők és a korabeli plakátkészítő művészek hogyan kívántak kedvet csinálni egy-egy filmhez. Ebben az időszakban az volt az uralkodó nézet, hogy elsősorban a filmben szereplő színészek nagyméretű portréival lehet eladni egy filmet. Ahogy a kiállításhoz készült kötetből is kiderül: „Teljesen mindegy volt, hogy milyen volt a film, ha Jávor Pál vagy Karády Katalin rajta volt a plakáton, a néző bement.”
A kiállítás a nyári zárvatartás idején is látogatható hétfő és vasárnap kivételével 10 órától 18 óráig.

További részletek

Éves nyári zárvatartás

Nyári szünet
Július 17 – augusztus 20.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy könyvtárunk július 17-től augusztus 20-ig zárva tart. A héten még a szokott rend szerint nyitva vagyunk és várjuk olvasóinkat. Nyitás augusztus 22-én reggel 9 órakor.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.