csütörtök, április 18Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Kiránduljon a Vulkánparkba!


Feladó: Németh Alíz <nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu&gt;
Elküldve: 2017. augusztus 20. 14:30
Címzett: Németh Alíz
Tárgy: Kiránduljon a Vulkánparkba!

 

logo háttér nélkül átalakított.pngKiránduljon osztályával a Kemenes Vulkánparkban, majd fedezzék fel együtt a Ság hegy titkait!

 

 

 

 

3.jpgAz ideális kirándulás célpontja látványos, figyelemfelkeltő és élményekkel teli, tartalmaz szabadtéri és beltéri programokat egyaránt. A celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont minden szempontból kiváló választás egy kirándulás megállójaként vagy akár egy egész nap eltöltésére, hiszen számos szolgáltatás várja az épületbe betérőt.

Amit kínálunk:

 

 

 

 

1. A Föld tűzhányóit bemutató vulkanológiai kiállítás

IMG_4576.JPGAz intézmény országos szinten is egyedülálló kiállításanyaga interaktív és hagyományos múzeumi eszközök révén szeretteti meg a diákokkal a természettudományok világát. Rögtön a kiállítás kezdő szakaszában kipróbálhatnak egy gejzírkitörés-szimulátort, illetve földrengés-szimulátort, de akár bele is bújhatnak egy vulkanológus bőrébe, annak felszerelése által. Az intézmény minden korosztály számára közérthető módon ad átfogó képet a Föld vulkánosságáról, sőt más égitestek tűzhányó-tevékenységéről is. A Naprendszer-terem bemutatja a különböző megfigyelési eszközöket, űrszondákat, sőt lehetőségünk van arra is, hogy virtuálisan leszálljunk egy másik vulkáni égitest felszínére egy érintőképernyős kiállítási eszköz által. A vulkáni működésekről kapott ismereteket a harmadik emeleti Vulkánmozi-terem teszi kézzelfoghatóbbá. A negyedórás kisfilm bemutatja a tűzhányók változatos világát, ugyanakkor megmutatja azt is, hogy ezek a lenyűgöző természeti képződmények milyen veszélyeket hordoznak magukban. A kiállítás utolsó szakaszában a Kárpát-medence meghökkentően színes vulkáni múltja tárul elénk.

A kiállítás megtekintésére diákcsoportok számára kedvezményes áron van lehetőség:
IMG_4404.JPG900 Ft/ fő+ ingyenes tárlatvezetés

Előzetes bejelentkezés szükséges!
06/95 777 400, 402
info@kemenesvulkanpark.hu
nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu

 

2. Vezetett Vulkántúra a festői szépségű Ság hegyre

DSC_0228.JPGA Vulkánház számos szolgáltatással rendelkezik. Így például folyamatos a túrák szervezése az intézmény lába mellett elterülő Ság hegyre. Az 5 és fél millió éves bazaltvulkán nem hasonlítható az országban található további tanúhegyekhez, hiszen a hegyen 50 évig zajló bányászat egy egyedülálló mesterséges krátert hozott létre, így betekintést nyerhetünk egy kialudt tűzhányó belső felépítésébe, megismerhetjük és megcsodálhatjuk a különböző vulkáni rétegeket, képződményeket, így tárulhat elénk egy vulkán sokszínű múltja.

Túra ára: egységesen 900 Ft/fő

Előzetes bejelentkezés szükséges.
06/95 777 400, 402
info@kemenesvulkanpark.hu
karadi.eniko@kemenesvulkanpark.hu
nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu

3. Foglalkozások

Az intézmény oktatási funkciója keretében eddig két tematika köré felépülő múzeumpedagógiai foglalkozással várta az óvodásokat és az általános iskolásokat egyaránt. 2015. szeptember hónap folyamán bővül a foglalkozások köre, figyelje honlapunkat folyamatosan!

Jelenlegi foglalkozások:

Foglalkozás neve

Leírás

Ajánlott korosztály

Vulkán-foglalkozás

A foglalkozás során játékos keretek között, kísérletekkel kiegészítve ismerhetik meg a legkisebbek mi is az a vulkán, hogyan működik és milyen hatással van környezetére.

óvódások, alsó tagozatosok részére

Ság hegy-foglalkozás

A foglalkozás keretében interaktív, a Ság hegyről szóló kérdés-válasz rendszerű totó segítségével mélyíthetik el ismereteiket a diákok.

Felső tagozatosok részére, középiskolások számára

 

A foglalkozások ára kedvezményesen: 400 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés szükséges!
06/95 777-402
nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu

 

 

 

4. Étkezési lehetőség

Krisztina Csárda és Panzió

1342208639A családi vállalkozásban működő Krisztina Csárda és Panzió a Ság hegy oldalában található, gyönyörű panorámát nyújtva egy kellemes hangulatú ebéd elfogyasztására.
A csárda kínálatára leginkább a házias ízek jellemzők. A vendégeknek lehetősége van megkóstolni a család saját termelésű borait, melyek számos elismerésben részesültek. A Krisztina másik szolgáltatása a szálláshely biztosítása, így tájvédelmi körzetben, csendes, nyugodt helyen a 2 és 3 ágyas, pótágyazható szobákban 14 férőhelyet kínálnak. A szálláshoz zárt parkoló, nagy udvar, és a gyermekek nagy örömére homokozó kapcsolódik.  A csárda rendezvények lebonyolítását is vállalja max. 120 fő részére. A kiránduló csoportok számára kedvezményes áron, akár 890 Ft-tól biztosít ebédlehetőséget a Krisztina csárda.

A csoportos érkezést előre szíveskedjék jelezni a következő telefonszámon: 36/30 560-6706

 

 

 

 

Válassza kirándulása helyéül a vulkánváros néven is ismert Celldömölköt és fedezze fel osztályával a tűzhányók

lenyűgöző világát!

 

 

 

 

kvp_email_03
Üdvözlettel:
Németh Alíz

Múzeumi animátor

Kemenes Vulkán Park

telefon: +36-95/777-402

cím: Celldömölk, Sághegyalja körút 1.

e-mail: nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu

web: www.kemenesvulkanpark.hu

 

További Celldömölköt érintő információkért keresse a térség Turisztikai Desztinációs Managment szervezetet!