csütörtök, március 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>


Feladó: Mária Rádió <hirlevelek@mariaradio.hu&gt;
Elküldve: 2017. július 12. 4:28
Címzett: Tyukász Tamás
Tárgy: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-07-12 >>>

 

2017. 06. 22.
 
Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online..
 
  2017. július 12.  

évközi idő 14. hét

 
 
 
MR fc MR tw
 
 
 
  Mária Rádió Magyarország  
  A lélek hangja  
 
 
 

Frekvenciáink:

 
  Ajka FM 93.2 Cegléd FM 88.3 Celldömölk FM 92.5 Dabas FM 97.5 Dömös FM 104.9  
  Esztergom FM 97.4 Gyál FM 98.9 Komárom FM 88.3 Budapest FM 88.8 Monor FM 106.3 Mór FM 92.9  
  Pápa FM 90.8 Pécel FM 91.7 Piliscsaba FM 104.2 Sárvár FM 95.2 Telkibánya FM 100.6    
  Várpalota FM 90.0 Veszprém FM 95.1 Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen) Online Rádióhallgatás  
 
 
  Mária Rádió   Hírlevél  
 
 
 
Kedves igazgato@neriiskola.hu!
 

Szombathelyi koordinátorunk köszöntötte Székely János atyát megyéspüspöki beiktatásán 

   
     Soproni Mónika, a Mária Rádió szombathelyi koordinátora  
   
 

Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely János atyát. A Mária Rádió családja is jelen volt János atya beiktatási szertartásán, közösen hálát adva Istennek. Szombathelyi koordinátorunk a Mária Rádió családja nevében köszöntötte püspök atyát, mely IDE KATTINTVA hallgatható meg! 

A szentmisét élő adásban is közvetítettük, július 8-án. Ha lemaradtak, vagy szeretnék visszahallgatni, a teljes szentmise hangfelvétele IDE KATTINTVA elérhető!

Különleges élmény volt, hogy a Mária Rádiótól zarándokbusz indult Szombathelyre. Fülöp Ákos atya a szombati napindítóban beszélgetett a zarándokokkal. A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA meghallgatható! 

 

Új atyát köszöntünk a Mária Rádióban

   

 

  Sándor atya  
   
 
 

Nagy öröm a Mária Rádió hallgatói családja, önkéntesei és munkatársai számára, hogy Szikszai Sándor atya állandó szolgálatot vállalt a rádióban. Külön öröm a stáb tagjai számára, hogy visszatértek életünkbe a hétfő reggeli szentmisék, melyeket Sándor atya tart ezentúl! A szalézi szerzetes atya kéthetente hétfőnként élő hittanórával is jelentkezik majd 10 órától.

A hétfő reggel 9 órakor bemutatandó szentmisékre szeretettel várjuk az egész hallgatói családot, hogy együtt kezdjük a hetet, megújítva ezzel minden héten a stáb és az önkéntesek evangelizációs küldetését, új lendülettel, tiszta lelkülettel. Szikszai Sándor atya bemutatkozása IDE KATTINTVA meghallgatható. Szeretettel várunk mindenkit hétfőnként 9 órakor a rádió szerkesztőségének kápolnájába (1133 Budapest, Gogol utca 28.), a szentmisére!

 

Önkénteseket keresünk!

   

 

 

Jelentkezz!     
   
 

Takarító önkéntest keresünk:

A Mária Rádió budapesti szerkesztőségét jelenleg egy önkéntes, Derzsi Emil takarítja minden nap, szolgálatáért nagyon hálás a rádió közössége. Mivel a szerkesztőség igen nagy és naponta közel száz ember megfordul a rádióban, segítőtársakat keresünk a rendszeres takarításhoz. Aki vállalná, hogy heti egy napon segít a rádió épületének tisztán tartásában, jelentkezzen Boros Zoltánnál a boros.zoltan@mariaradio.hu e-mail címen.

Önkénteseket keresünk szervezési feladatokra: 

A Mária Rádió budapesti szerkesztősége várja olyan önkéntesek jelentkezését, akik hetente meghatározott napon adminisztratív és szervezési feladatok ellátásával segítenék a rádió működését. Plébánosi ajánlással ellátott jelentkezéseiket Siklósi Bernadett várja a siklosi.bernadett@mariaradio.hu e-mail címen. A feladatok igen széleskörűek, a rendezvények szervezésétől kezdve az irodai teendőkig nagyon sok segítségre van szükség.

 

Székely János püspök atya vezeti a zarándokokat augusztus 20-án 

   
    Székely János püspök atya  
   
 
Nagy öröm számunkra, hogy a Mária Rádió Gogol utcai zarándoklatát, a rádió védnöke Székely János püspök atya fogja idén vezetni Szent István ünnepére!
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr felkérésére a Mária Út és a Mária Rádió buszos és gyalogos zarándoklatok szervezését kezdeményezi és segíti az augusztus 20-i Szent Jobb szentmisére és körmenetre. 
A tavalyi évhez hasonlóan a Mária Rádió szerkesztőségénél, a Gogol utca 28. szám alatt is lesz egy gyülekező pont augusztus 20-án, így ide is érkezhetnek a zarándokok, akár csoportosan, akár egyénileg. A zarándoklat a rádió elől kb. 14:00-kor indul János atya vezetésével, s 15:00-ra ér a bazilikához. Kérünk mindenkit, aki csatlakozni szeretne, 13:30-ig érjen a 1133 Bp. Gogol utca 28. szám alá! 

Kérjük a szerveződő buszos és gyalogos zarándokcsoportokat, hogy részvételi szándékukat az online regisztrációs űrlap kitöltésével, IDE KATTINTVA jelezzék.

Részletek honlapunkon: www.mariaradio.hu/szentistvanunnepe

Csatlakozás Facebookon az eseményhez, IDE KATTINTVA

További információ, regisztráció, Siklósi Bernadettnél:
Telefonszám: +3630 345 8369 
E-mail: szentistvanunnep@mariaradio.hu

 

Újdonságok a honlapon

   
    Karácson Tibor  
   
 

Karácson Tibor atya imái és versei 

A podcast tartalmaink között megtalálhatóak (és regisztráció nélkül meghallgathatóak) Karácson Tibor atya imái és versei a honlapon található Imák és Versek menüpontokban. 
Khirer Imre atya sorozata az Eucharisztiáról 
A podcast tartalmaink között IDE KATTINTVA megtalálható (és regisztráció nélkül meghallgatható) Khirer Imre atya sorozata az Eucharisztiáról. 
 

Új műsorokkal bővül a Mária Rádió

   
    Életvédelem  
   
 

Csütörtök esténként életvédelmi műsorok hallhatók a Mária Rádióban. Július 6-án indult el Mit tehetnék érted? címmel Katona Andrea műsora, illetve július 13-tól Fullajtár Ágnes Sorsfordítók című műsora hallható. Az adások kéthetente jelentkeznek 21:05-kor. A műsorok a gyermeksorsokat megváltoztató örökbefogadás témáját járják körül. Kegyhelyek a Kárpát-medencében című műsort Quirin Ágnes vezeti július 25-től. A magyarság szent helyeit körbejáró műsor kéthetente kerül adásba 10:50-kor.

 

Kármelhegyi Boldogasszony napja- július 16.

Július 16. a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe. A kármeliták védasszonyáról a Mária Rádió is megemlékezik. 8:50-től összeállítás hallható a kármelita szerzetesrend történetéről és a kármelita karizmáról. 10:00 órától Bakos Rafael győri, kármelita szerzetes hivatástörténetével ismerkedhetnek meg, majd 16:50-től beszélgetés következik Angéla és Petra nővérekkel a magyarszéki kármelita kolostor tagjaival.


Köszönjük adományaikat!

Köszönjük adományaikat, melyekkel a Mária Rádiót havi rendszerességgel támogatják. Nagy öröm számunkra, hogy az előző hónapban épp annyi adomány érkezett, mint amennyi a rádió kiadása volt. Ez azt jelenti, hogy a rádió meglévő adósságai nem emelkedtek.

A nyári időszakban a Mária Rádióhoz általában kevesebb adomány érkezik a megszokottnál, hiszen minden család elutazik nyaralni, kikapcsolódni. A Mária Rádió adóantennái, stúdiói viszont továbbra is működnek. Kérjük, hogy aki teheti, a nyaralásra szánt összeg egy részéből támogassa a Mária Rádió működését. Különösen annak fényében, hogy a Mária Rádió szombathelyi frekvenciáját az ősz folyamán szeretnénk elindítani, s ez a törekvés új beruházásokat igényel. Adományaikat banki átutalással a Mária Rádió számlaszámára küldhetik el: 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület – 10918001-00000069-12310000

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 
 
  Mária Rádió Magyarország  1133 Budapest, Gogol u. 28.  szerkesztőség (06-1) 373-0701  
  élő adás (06-1) 374-0904  Fax: (06-1) 354-1706   www.mariaradio.hu  info@mariaradio.hu  
 
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma: 10918001-00000069-12310000  
  Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma: 10918001-00000069-12310017  
 
 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.