kedd, április 16Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Erdők Hete és őszi pedagógus képzés

 

 

From: Országos Erdészeti Egyesület [mailto:info@erdeivandor.hu]
Sent: Wednesday, September 27, 2017 9:23 PM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Erdők Hete és őszi pedagógus képzés

 

A képet a feladó eltávolította. OEE

 

Tisztelt Pedagógusok!Kedves Kollégák!

Október 2. és 8. között bőséges programkínálattal vár mindenkit a XXI. Erdők Hete országos rendezvénysorozat, amelynek idei mottója: „Közös kincsünk az erdő”. Az Erdők Hete rendezvénysorozaton vezetett túrák, terepi foglalkozások és játékos vetélkedők mellett erdei koncertek, sportversenyek és erdei nyílt napok is színesítik a programkínálatot. Mindezt a hazai erdőket legjobban ismerő szakemberek, a magyar erdészek osztják meg az érdeklődőkkel. A programokról bővebben a http://www.erdokhete.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

Az Erdők Hetével párhuzamosan egyúttal arra is fel szeretnénk hívni a figyelmüket, hogy még október 4-ig lehet jelentkezni az Erdei Vándortábor programhoz kapcsolódó Gyalogos vándortábor-vezető továbbképzésre. A képzést elvégző pedagógusok a 2018. június 16-án induló táborozási időszakban már csoportokat is vezethetnek, így diákjaik közelebbről ismerkedhetnek meg az Erdei Vándortábor kijelölt útvonalai által nyújtott lehetőségekkel és a magyar erdei kincsestár természeti és kulturális értékeivel.

A Gyalogos vándortábor-vezető továbbképzésről és a jelentkezésről bővebb információkat lentebb találnak, remélem, hogy sokukat viszontlátjuk majd a továbbképzési időpontjaink valamelyikén.

Üdvözlettel,

Lomniczi Gergely
főtitkár

Országos Erdészeti Egyesület

——————————————————————————

A „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzésről

A tanfolyam elvégzése a pedagógus továbbképzési rendszeren belül 30 kreditpontot jelent, az eredményes vizsga az Erdei Vándortábor program keretében vándortáborokat szervező kísérő tanároknak pedig a táborok során térítésmentes részvételt és táborvezetési napidíjat is jelent. A 2017 tavaszán indított képzésen csaknem 300 pedagógus tett sikeres vizsgát, akik közül 2017 nyarán, bejáró túrák keretei között, többen is részt vettek az Erdei Vándortábor program 5 útvonalának tesztelésében.

A továbbképzésen a pedagógusok többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, alkalmassá válnak a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Az akkreditált vándortábor-túravezetői tanfolyam első elméleti képzési időpontja október közepén, Budapesten lesz, míg a gyakorlati ismereteket október végi és november eleji időpontokban, sajátíthatják el a tanárok. Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem közös őszi képzésében a gyakorlati alkalmakat immár csak 2 éjszakásra tervezték, ezzel is csökkentve a távolabbról érkezők terheit és könnyítve a képzés feszített menetén.

A képzések időpontjai és helyszínei:

Elméleti képzési rész (10 óra):

Október 14. (szombat) 9.00-18.00, Budapest, Testnevelési Egyetem

Gyakorlati képzés időpontok és helyszínek (10 + 10 óra):

Október 27-29. – Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

Október 27-29. – Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

November 10-12. – Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

November 10-12. – Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

A képzés díja kedvezményesen 10 000 Ft/fő, a képzésen való részvételt az Erdei Vándortábor program támogatja. A képzés díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, az elméleti oktatás étkezés (ebéd), a gyakorlati oktatás szállás (2 éjszaka turistaházi elhelyezéssel) és étkezés (vacsora-reggeli-ebéd-vacsora-reggeli-ebéd) vonatkozású költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat.

A sikeres vizsgát tett pedagógusok államilag elismert tanúsítványt kapnak, és jogosultak lesznek az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor program táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményeinek igénybevételére.

Jelentkezés és további információ a Gyalogos vándortábor-vezetői továbbképzésről:

Testnevelési Egyetem – Felnőttképzési Csoport

Tel.: 487-9286, 487-9272, 487-9247

—————————————————————————-

Kedvcsinálóként az Erdei Vándortábor Facebook-oldalán, az alábbi linkeken meg tudják tekinteni az Országos Erdészeti Egyesület által a börzsönyi, a pilisi és a bakonyi bejáró túrákon készített kisfilmeket. A videók pótolni ugyan nem tudják az erdei túrázás élményét, de az Erdei Vándortáborok hangulatát mindenképpen visszaadják, és a résztvevő pedagógusok és diákok személyes, „erdei” benyomásait is tartalmazzák.

Börzsönyi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852022781777913/

Pilisi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852025255110999/

Bakonyi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852027855110739/

 

A képet a feladó eltávolította. OEE

 

Ezt az email-t a velünk kapcsolatban álló intézményeknek küldtük ki.

Országos Erdészeti Egyesület
1021 Budapest, Budakeszi út 91.
Tel: +36(1)201-6293

A képet a feladó eltávolította. Workmanager CRM Rendszer

A listáról való végleges leiratkozáshoz kattintson az alábbi hivatkozásra: leiratkozás