péntek, április 19Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Fatimai zarándoklat Soroksárra

 

 

From: Mária Rádió [mailto:info@mariaradio.hu]
Sent: Friday, September 22, 2017 4:21 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Fatimai zarándoklat Soroksárra

 

Fatimai zarándoklat Soroksárra

2017.10.13.

 

Tisztelt Igazgatónő/Tisztelt Igazgató Úr!

Idén október 13-án lesz száz éve annak, hogy a Szűzanya utoljára megjelent Fatimában. Ennek emlékére, Szűz Mária tiszteletére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos zarándoklatra buzdítja a híveket.

A Mária Rádió és Mária Út, Snell György püspök atya hívására gyalogos zarándoklatot szervez a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplomhoz, melyre sok szeretettel hívja az iskola közösségét!

Szeretettel hívjuk az iskola vezetőségét, tanárokat, diákokat közös gyalogos zarándoklatra! Nagyon szép lenne, ha egy-egy osztályközösség képviselné az iskolát!

A zarándoklata a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templom elől indul, október 13-án. Gyülekező 6:30-tól. Indulás 7 órakor. A zarándokút hossza 12 km. Az induló csoporthoz, az útvonal több pontján tudnak majd csatlakozni a zarándokok.

Csatlakozási pontok:

1. Rákóczi híd

A Rákóczi hídnál lévő csatlakozási ponttól az oda érkező zarándokok 10 kilométert tesznek majd meg Soroksár- Újtelepre, a budapesti fatimai szentélybe (1237, Budapest, Szent László utca 149.). Itt kb. 7:30-kor tudnak csatlakozni a zarándokokhoz.

2. Kén utca Hév 

A Kén utcai hév megállóhoz várják azokat a csatlakozókat, akik úgy érzik, szívesen zarándokolnának 8 km-es útszakaszon Soroksárig. Ennél a csatlakozási pontnál, kb. 8 órakor tudnak csatlakozni az újabb zarándokok.

3. Gubacsi híd 

A Gubacsi hídnál lévő csatlakozópont félúton található. Az oda érkezők 6 km-es szakaszt tehetnek meg a Mária Rádió zarándokaival. A zarándoklat kb. 9 órára ér ide, ekkor tudnak csatlakozni az érkezők.

4. Torontál utca Hév

Akik rövidebb útszakaszon szeretnének a gyalogos zarándoklaton részt venni, csatlakozzanak a Torontál utcai hév megállónál, ahonnan már csak 3 kilométert kell megtenni a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király plébániatemplomig. Itt kb. 10 órakor tudnak csatlakozni a zarándokokhoz.

A Mária Rádió szeretettel várja a zarándokok jelentkezését, melyet a regisztrációs űrlap kitöltésével tehetnek meg: https://goo.gl/forms/gJkGV9RGVfam6AGG2, vagy a +36 30 345 8369-es telefonszámon, Siklósi Bernadettnél.

 

A képet a feladó eltávolította.