péntek, április 19Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

FW: A Hatszín Teátrum gyermekprogramjai: 2 017/2018-as évad

 

 

From: Hatszín Teátrum [mailto:hirlevel@hatszin.hu]
Sent: Wednesday, September 6, 2017 3:50 PM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: A Hatszín Teátrum gyermekprogramjai: 2017/2018-as évad

 

A Hatszín Teátrum gyermekprogramjai
2017/2018-as évad

Gyerekeknek – komolyan
A Hatszín Teátrum óvodás-, és kisiskolás korú gyermekeknek ajánlott előadásai

A 2017 áprilisában bemutatott és folyamatosan telt házzal játszott Janikovszky Éva darab, Az úgy volt… (rendező: Szilágyi Bálint) továbbra is a Hatszín Teátrum egyik legfontosabb produkciója.
Janikovszky Éva könyvei alapján, először színpadon: a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűge. Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. A színpadra állított írások laza szövete betekintést enged gyermekeink mindennapjaiba, az író jellegzetes iróniájával átszőve.
Műsoron 2017 áprilisától.
7 éves kortól ajánljuk mindenkinek, belépők ára: 2.300,-, 2.600,- Ft- os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

Az új évadban kerül színre a világszerte ismert kamasz, Adrian Mole naplójának színpadi változata, amely Sue Townsend nagy sikerű könyvsorozatának nyomán készül Gáspár András átdolgozásában és rendezésében. Az előadás címe: Adrian Mole kínszenvedései a felnőttkor küszöbén.
Adott Adrian Mole, a kamasz srác, aki vészesen közeledik a felnőttkor küszöbéhez. Adott körülötte egy problémás család és egy felfordult világ, amely éppen darabjaira hullik. Adott Pandora, az iskola legszebb lánya, aki talán a kapaszkodót jelenthetné Adrian számára. Adott még néhány jó barát és néhány ellenség, hogy teljes legyen a zűrzavar. És végül adott egy napló, amely Adrian Mole minden kínszenvedését hűen dokumentálja. Az Adrian Mole naplóinak  legtitkosabb bejegyzéseiből készült színpadi feldolgozás egyszerre derűs és fájdalmas, szórakoztató és elgondolkodtató történet: vajon a kamaszok vagy a felnőttek világa érthetetlenebb? Vajon a felnőttek tényleg felnőttek-e? Vagy sokszor kamaszabbak a kamaszoknál…
Bemutató: 2017. november 12.
12-13 éves kortól ajánljuk mindenkinek, belépők ára: 2.400,-, 2.600,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

Generációk nőttek fel Vitéz László történetein. A Hatszín Teátrumban Barna Zsombor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen végzett bábszínésze eleveníti fel és öltözteti mai köntösbe a bátor kispajtás kalandjait. Az előadás címe: Vitéz László menyecskét keres. 
László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: eljött az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolta. Útközben találkozik egy hosszú, alacsony, kövér, kopasz, magas, hájas liszteszsákkal, egy nedves csukával… egy kedves kutyával, egy paradicsompofával, és nem várt nehézségekbe ütközik.
Műsoron 2017 májusától.
5-6 éves kortól kisiskolásoknak ajánljuk, belépők ára: 1.200,-, 1.600,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

A Coincidance társulat egyszerre ötvözi a klasszikus balett és az ír sztepp elemeit. Gyulai Júlia csodálatos koreográfiája a Széttáncolt cipellőkcímű előadásban pedig biztosan elvarázsolja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.
Melyik történet illene jobban az Ír Sztepp Európa-bajnokaihoz, mint a közkedvelt mese a bájos királylányokról, akik éjjelente rongyosra táncolják cipellőiket? A jóságos király eleinte nem is sejti, hogy leányai egy sötét, mesebeli herceg varázslata alatt állnak. Tulipán király és Tulipán királyné közhírré téteti, hogy az az ifjú legény, aki megfejti a királyleányok titkát, jutalmul a fele királyságot és legféltettebb leányuk kezét kapja. A szerencsét próbáló legények bájos próbálkozásai mulattatják nézőinket az első felvonásban, amíg a második felvonásban végigkísérhetik a legifjabb legény kalandjait, amint egy éjjel a királyleányok nyomába szegődik.
Bemutató: 2017. október 7.
5-6 éves kortól ajánljuk, belépők ára: 2.500,-, 2.800,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

Tóth Eszter Móka Miki és barátai című darabja igazi családi program, játék gyerekeknek, retró felnőtteknek.
Móka Miki, Hiszékeny úr, Hakapeszi Maki és a Versmondó lány. A hetvenes évek televíziós „sztárjai” elevenednek meg ebben az ízig-vérig tegnapi-mai játékban. Természetesen elhangzik majd az örökbecsű mondat is: „Jóska, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név a naptárba: Tárul Miki mókatára, de eljövök még hozzátok, viszontlátásra, pajtások!”
Bemutató: 2017. szeptember 23.
5-6 éves kortól ajánljuk, belépők ára: 1.500,-, 1.800,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

2017. október 26 és 27-én a Veszprémi Pannon Várszínház vendégjátéka:
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok!
Álmodozott már arról, hogy átváltozik és más lesz? Valaki más!
A tudós nagypapa egy kutyán és egy macskán ezt már sikerrel megoldotta. Ám egy napon anya és lánya is testet és szerepet cserél. A kamasz lány kotnyeles, ügyes focista, az anya tanárnő és kétballábas elvált asszony. Felismeri-e a testcserét az elvált apa és új párja, a gátlásos férjjelölt, a feljelentő szomszédasszony és az agilis nyomozópáros? És főleg hogy érzik magukat hőseink egymás bőrében?


A szerző sikerkönyvéből készült színpadi változat napjaink sérült családmodelljében a komédia eszközeivel keresi a megoldást. Drukkoljunk együtt, hogy sikerüljön!
Az előadás minden korosztálynak ajánlott, családi színházként a családokért.
Belépők ára: 2.000,-, 2.300,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 


Egészen különleges színházi csemegének ígérkezik a Lovasi András és a Kiscsillag zenekar zenéjével bemutatott Rendíthetetlen Ólomkatona, amelyet Földes Eszter rendez.
A Rendíthetetlen Ólomkatona gyerekeknek és felnőtteknek írott interaktív, zenés mesejáték bábokkal. Földes Eszter így beszél a darabról. „Ez gyerekeknek íródott felnőttmese. Finoman modellezi társadalmunk működést. Szól a szerelemről, a szeretet energiájából fakadó töretlen hitről, hogy elérjük céljainkat, a kitartásról és arról, hogy nem kell szégyellnünk, ha mások vagyunk, ha kilógunk a sorból. A valódi erőnk, amelytől különlegesek és megismételhetetlenek vagyunk talán éppen a gyengeségünkből vagy a hiányosságainkból fakad. Nem arra kell törekednünk, hogy láthatatlan, homogén részei legyünk egy nagy rendszernek, hanem arra, hogy önmagunk legyünk. Merjünk kiállni és küzdeni ezért.”
Bemutató: 2017. december.

A legkisebbeknek szól a Kerekítő manó és az évszakok című előadás, amely mindig az adott évszakot mutatja be. Bálint Ildikó és Papp Judit évek óta foglalkozik 1–3 éves gyerekekkel, nekik szól ez az apró bábokkal, intim térben előadott játék.
Kerekítő manó és kis barátja, Kacska macska kalandjait kísérhetjük végig négy évszakon keresztül. Első ősszel a Kerekítő manó és az erdő csendje (őszi mese), majd jön a Kerekítő manó és a hókatonák szíve (téli mese), azután  a Kerekítő manó és a pipacsbalerinák (tavaszi mese), majd 2018 nyarán a Kerekítő manó és a pókhálófüggöny (nyári mese).
Műsoron: 2017 májusától.
1-2 éves kortól ajánljuk, belépők ára: 1.200,- 1.600,- Ft-os áron.

 

Tarján Veronika Apró Színházának Bumbaelőadásában a ritmus, a tánc és a történetmesélés úgy kapcsolódik össze, ahogyan az ősi Afrika színjátékaiban.
Kalandos történet állatokról, növényekről, varázslókról, emberekről. Bumba történetét Nyugat-Afrika izgalmas világa, a Száhel övezet népeinek kultúrája, zenéje, tánca, szokásai, mondái, mesei inspirálták. Az előadás fókuszában a minket körülölelő természet áll. Mennyire kiszolgáltatottak a természeti népek a környezetüknek, és hogy tisztelik azt? A másik fontos kérdéskör, amelyet körbejár az előadás, hogy a legfiatalabb, a leggyengébb is lehet hős, ha legyőzi a benne munkáló félelmeket.
Bemutató: 2017. október 1.
4-5 éves kortól ajánljuk, belépők: 1.600,- 2.000,- Ft-os áron, kísérő pedagógus 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

AzArany Lille esetében az Apró Színház társulata az előadás alapjául egy Lappföldről származó számi népmesét választott.
Főhőseik karakterét a számi mese- és mondavilágban található hősök tanulmányozásával építették fel. Az előadás formanyelve a tánc, a zene, a ritmus és a tárgy-animáció. Az előadásban felcsendülő dalok eredeti számi nyelvű zenék, költemények. A ritmusokat, az ütőhangszereken játszott dramatikus zenei betéteket Mogyoró Kornél ütőhangszeres komponálta. A mese látványvilágát a lappföld végtelenbe nyúló tájai ihlették.
Bemutató: 2017. október 28.
4-5 éves kortól ajánljuk, belépők: 1.600,- 2.000,- Ft-os áron, kísérő pedagógus 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg mese-monológját gyerekeknek és felnőtteknek meséli el Szirtes Balázs. Rónay György fordítása alapján a színpadi változatot Szirtes Balázs készítette, az előadást Botos Éva rendezte.
"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis herceg. Ez a kis herceg egy parányi bolygócskán lakott, amely alig volt nagyobb nála és nagyon szerette volna, ha van egy jó barátja…" – a csodás történet most a Hatszín Teátrum színpadán elevenedik meg.
Bemutató: 2017. október 21.
9 éves kortól ajánljuk, belépők ára: 2.400,-, 2.800,- Ft-os áron, kísérő tanár 100,- Ft- os áron, csoport esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk 

A Hadart Társulat és a Hatszín Teátrum közösen viszi színre 2018 tavaszán  Békés Pál – Várkonyi Mátyás: Félőlény című zenés mesejátékát.
A világ már nem olyan, mint régen. Nincs béke, nincs nyugalom, mert rémek tartják rettegésben a Kiserdő lakóit. Köztük is kiváltképp egyet, a Félőlényt. Egyelőre még a mesékkel, történetekkel távol tudják tartani az egyre közeledő szörnyeket, de mi lesz, ha elfogynak a történetek? Végső megoldásként Félőlényt barátai ráveszik, hogy csapjon fel szörnynek, így talán meg tudja menteni a kiserdőt, és nem fog többé félni sem.
Bemutató: 2018 tavasza.

Játék – nagyobb gyerekeknek
A Hatszín Teátrum középiskolás korú gyermekeknek ajánlott előadásai

A Hatszín Teátrum a májusban bemutatott Dilettánsok, dilettánsok! című estjét a 2017/2018-as évadban is játssza tovább. Az összeállításban méltán elfeledett magyar klasszikusokat mutat be Nádasdy Ádám, Benedek Miklós, Kovács Patrícia és Ónodi Gábor.
„Ha kezdet van, mérkőzhetsz minden bajjal, mert kél a nap, amikor fakad a hajnal!” Aki azt gondolja, hogy ennél nincsenek rosszabb versek a magyar irodalom palettáján, nagyon téved, és jobban teszi, ha sürgősen ellátogat a Dilettánsok, dilettánsok! következő előadására. Hogy mi a jó vers, és mi a rossz, azt éppen olyan nehéz megmondani, mint hogy miért ízlik jobban a rántott hús a spenótnál. Ízlés dolga. A jó versnek nincs mértékegysége, mint ahogy a rossznak sincs. A dilettáns vers más. Íze, zamata van. Élvezeti értékét az adja, hogy „olyan rossz, hogy az már jó”. Nem minden dilettáns verset dilettáns költő követett el. Vannak történelmi korszakok, amelyek szükségképpen termelték, termelik ki a maguk dilettáns verseit.
Az igazi dilettáns más. Ő mindenféle kétely és leginkább jó ízlés nélkül veti papírra klapanciáit, amelyek – főként innen nézve – jelentős élvezeti értékkel bírnak. A két csoportból válogat gyönyörűen rossz és szórakoztatóan borzasztó műveket és kínál másfél óra gyönyörteli borzongást a Hatszín Teátrum az irodalomra érzékeny közönségnek.
Műsoron 2017 májusától.
Középiskolás kortól ajánljuk, belépők ára: 2.900,-, 3.200,- Ft-os áron, kísérő tanár 1.000,- Ft-os jegyár, csoportok esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk.
2017. október 28 és 29-én a Veszprémi Pannon várszínház vendégjátéka
Grecsó Krisztián – Hrutka Róbert: Stop
– hinták, apák, szerelmek –
A Stop a véletlenek játéka, a kizökkent időé. Egy találkozás története, ahol kifordul sarkából a világ. De legalábbis megváltozik egy lány és egy fiú élete. Sorsuk lesz. Másik. Ritkán akadunk olyan emberre, aki nem hagy minket annak maradnunk, akik voltunk addig. Ezen az estén ez megtörténik. A Stop különben egy hazaút meséje. De közben óriásiak a kitérők, a srácok saját szüleik lesznek, majd megint önmaguk, feléled az őket felnevelő és meghatározó világ. Lázadnak, tűrnek, szeretnek, és próbálnak megbocsátani. A szüleiknek.  A Stop a kitörés játéka, de nekik már csak önmagukból lehet menekülni.
Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert ifjúsági zenés játéka fiataloknak szól, meg örök fiataloknak, és azoknak, akik már nagyon nem azok, de képtelenek elfelejteni, hogy voltak.
Középiskolás kortól ajánljuk, belépők ára: 2.000,-, 2.300,- Ft-os áron, kísérő tanár 1.000,- Ft-os jegyár, csoportok esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk.

A színháztörténetet író S.Ö.R., vagyis Shakespeare Összes Röviden, amely előadás 1994 óta folyamatosan műsoron van Budapesten, változatlan szereposztásban  ─ Kálid Artúrtól, Kálloy Molnár Pétertől és Gáspár Andrástól a Hatszín Teátrum színpadán.
Több mint két évtized, több, mint 600 előadás, Shakespeare összes művei 2 óra alatt! Rekordkísérlet 2 évtizede töretlen sikertelenséggel. Az előadás nem csak nyomokban tartalmaz kötelező tananyagot. Színház az egész, és színész benne minden.

Középiskolás kortól ajánljuk, belépők ára: 2.800,-, 3.200,- Ft-os áron, kísérő tanár 1.000,- Ft-os jegyár, csoportok esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk.

A S.Ö.R. mellett a Shakespeare Művek második előadása, a G.Ö.R.CS. is látható lesz a Hatszín Teátrum műsorán.

2000 óta műsoron. Másfél óra musical-komédia, 21. századi formanyelv klasszikusokhoz. A Görögök Összes Regéi és Cselekedetei műfaját tekintve kész tragédia, a Shakespeare Művek terméke. Az előadás a legmodernebb improvizációs technikával készült, munkatársaink a legmerészebb újításokat alkalmazzák. AG.Ö.R.CS. egész estés őrületének a címén kívül semmi köze a görögökhöz. Shakespeare művei után, ezúttal a nem kevésbé ismert bibliai történetek kerülnek terítékre. „Nem váratlan, hogy három nagyon tehetséges színész – Kálloy, Kálid és Gáspár – akik jól mozognak és énekelnek, valami nagyon szórakoztatót tudnak összehozni, bármilyen témát választanak is segédeszközül" – írta az előadásról Józsa Ágnes, a Criticai Lapokban.

Középiskolás kortól ajánljuk, belépők ára: 2.800,-, 3.200,- Ft-os áron, kísérő tanár 1.000,- Ft-os jegyár, csoportok esetén 10%-os kedvezményt biztosítunk.

Keressen bennünket a www.hatszin.hu és www.facebook.con/hatszin oldalakon!

Hatszín Teátrum – 1066 Budapest, Jókai utca 6.