péntek, április 19Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Gyermekvasutas Tanfolyam indul 2017. október 7-én

 

 

From: Gyermekvasút – toborzás [mailto:toborzas@gyermekvasut.hu]
Sent: Thursday, August 31, 2017 4:44 PM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Gyermekvasutas Tanfolyam indul 2017. október 7-én

 

Tisztelt Hölgyem, Uram!

 

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 2017. október 7-én, szombaton újabb tanfolyamot indít.

 

Ebben az összefoglaló levélben minden érintett megkaphatja a számára fontos információkat a tanfolyamról.

 

Kérem, legyen szíves továbbítani a levelet az intézmény vezetőjének, a 4., 5. és a 6. évfolyam osztályfőnökeinek, valamint rajtuk keresztül, kérem, jusson el az információ az évfolyam gyermekeihez, szüleihez is!

 

Köszönöm a segítségét!

 

 

Az alábbi címszavakra kattintva elolvashatja az Önre vonatkozó részt.

Intézményvezető

4., 5., 6. évfolyam osztályfőnökei

Szülők és gyermekek

 

 

Köszönettel:

Kis Krisztián

A tanfolyam szervezéséért felelős ifivezető

 

 

+++  —  —  —  —  —  —  —  —  +++

 

 

 

 

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, 1281 Budapest, Pf. 27

 

Tisztelt Igazgató Nő / Úr!

 

A budapesti Gyermekvasút ismét felvételt hirdet a 4., 5. és 6. osztályos tanulók részére a 2017. október 7-én (szombaton) induló tanfolyamára, a mellékelt szórólapokon részletesen megadott feltételekkel.

                                                                                                                                                                                           

Kérjük további segítségüket, hogy a jól tanuló, és a vasút iránt érdeklődő gyerekeket egy életre szóló élménnyel gazdagíthassuk!

 

Hisszük, és az évtizedes tapasztalatok is bizonyítják, hogy a gyermekek a gyermekvasutas szolgálatok során olyan ismeretek birtokába jutnak, melyeket jól hasznosíthatnak az iskolai tanulmányaikban és későbbi életükben is. Különösen a matematika és az idegen nyelvek gyakorlása jellemző a szolgálatokban, valóságos helyzetekben.

 

Elősegítjük személyiségük fejlődését és gyermekkoruk tartalmas és hasznos eltöltését, nem hagyjuk „elkallódni” a gyerekeket, ezért szeretnénk, ha minél több, a felté­teleknek megfelelő gyermek jelentkezne kisvasutasnak.

 

A tanulók jelentkezéséhez szükséges az iskola jóváhagyása, mert a szolgálat esetenként hétköznapra is eshet (havonta legfeljebb kettő, félévente összesen kb. 5-7 nap). A felelősségteljes szolgálat megfelelő ellátása érdekében legalább 4,00 tanulmányi eredményű és megfelelő magatartású gyerekeket fogadjuk. A szolgálati napokat félévente előre közöljük, a részvételről alkalmanként igazolást állítunk ki. A gyermekvasutasok tanulmányi előmenetelét folyamatosan figyelemmel kísérjük, hanyatlás esetén a szolgálatba járás lehetőségét ideiglenesen felfüggesztjük.

 

A gyerekek nyolcadikos korukig vasutazhatnak nálunk, tehát folyamatos utánpótlásra van szükség. Az iskolák közreműködésének hatására a gyermek­vasutas létszám az utóbbi években lassan emelkedik, de a kívánt létszámtól (kb. 600 gyermek) sajnos még elmaradunk. Köszönjük eddigi segítségüket!

 

Tisztelettel kérjük további támogatását, hogy felhívásunkat megismerjék az osztály­főnökök és rajtuk keresztül a gyermekek. Továbbá plakátunkat az iskolai faliújságra kifüggeszteni szíveskedjék.

 

Tervezzük, hogy a közeljövőben fiatal munkatársaink – elsősorban ifivezetők, akik voltak gyermekvasutasok is – személyesen is felkeresnek néhány iskolát, segítsék munkájukat, valamint ha kifejezetten örülnének egy ilyen látogatásnak, kérjük, jelezzék részünkre válasz email formájában a toborzas@gyermekvasut.hu email címre!

 

 

Kérjük segítő együttműködését közös céljaink megvalósításában!

 

Végezetül Önnek és az iskolája valamennyi dolgozójának és tanulójának eredményekben gazdag tanévet kívánunk!

                                                                                                                                                                                           

 

Budapest, 2017. augusztus 31.

 

 

 

 

Gerzsényi Gyula sk.

Füstös István

a Gyermekvasút vezetője

oktatási vezető

 

06 20 / 331 –  4011

 

 

 

+++  —  —  —  —  —  —  —  —  +++

 

 

 

Tisztelt Osztályfőnök Asszony, Úr!

 

A budapesti Gyermekvasút 2017. október 7-én, szombaton újabb tanfolyamot indít, amelyre 4., 5. és 6. osztályos tanulók jelentkezését várjuk.

 

Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves családját a szeptember 16-án, szombaton esedékes interaktív előadásunkra.

Ezen a rendezvényen egy tájékoztató keretében elmondjuk az összes fontos információt a tanfolyamról és a Gyermekvasútról, ami felkeltheti a gyermekek és szüleik érdeklődését. A rendezvény után egy ajándék utazással szeretnénk megköszönni részvételét az eseményen.

 

Amennyiben megtisztel minket a jelenlétével, legyen szíves írni egy levelet a toborzas@gyermekvasut.hu email címre, amiben jelentkezik a programra.

 

Részletes információkkal, mint a kezdési időpont és a helyszín, később tudunk szolgálni.

 

Várjuk szíves jelentkezését!

 

Kedvező válaszában bízva, köszönettel:

Kis Krisztián

a tanfolyam szervezéséért felelős ifivezető

 

 

+++  —  —  —  —  —  —  —  —  +++

 

 

                           gyermekvasut Alagutas logoszines

 

Október 7-én kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam

 

Október 7-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások majd a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül regisztrálhatnak. A négyhónapos képzést követően a gyerekek február közepén állhatnak először szolgálatba.

A képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak, valamint a tanulmányi átlaguk legalább négyes; a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra; továbbá a szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be az őszi tanfolyamra, a februárban induló tavaszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Jelenleg mintegy ötszázötven gyermekvasutas rendelkezik a szükséges vizsgával, munkájukat csaknem hetven ifjúsági vezető (korábbi gyermekvasutas) segíti, irányítja. Nyáron 140 ifjú gyermekvasutast avattak fel. Ezzel sokan talán évtizedekre a vasutas szakma mellett kötelezik el magukat, gyakori ugyanis, hogy a Gyermekvasútnál szerzett élmények, barátságok hatására vagy hivatástudatból a gyerekekből vasutasok lesznek, mások a közlekedési ágazat egyéb területein helyezkednek el.

 

További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról:

http://www.gyermekvasut.hu/legyel-te-is/

 

 

A képet a feladó eltávolította.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com