kedd, március 19Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Múzeumpedagógiai hírlevél

 

 

From: Verebes Edina [mailto:verebes.edina@sznm.hu]
Sent: Tuesday, September 12, 2017 3:56 PM
Subject: FW: Múzeumpedagógiai hírlevél

 

 

 

 

 

 

Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Skanzenben nagy hangsúlyt fektetünk ebben az évben a naptári és gazdasági élettel kapcsolatos ünnepekre, melyek a falusi emberek életében emelkedettséget, nyugvó pontot jelentettek.

Magyarország egyik legnevesebb szőlőtermő vidéke megjelenik a Felföldi mezővárost bemutató tájegységünkben, kiváló lehetőség adódik a szüretet megelőző munkálatok és a borvidék építményeinek aktív megismerésére, az őszi betakarítást megünneplő esemény felidézésére. A résztvevők megtudják, mi a lopó, milyen nehéz a puttony és, hogy miért jó a pincében a hordóknak. A gyerekek a szőlőfürtökről leszemezik a bogyót, majd csömöszölik, majd a kézi préssel mustot nyernek és megisszák a saját készítésű, édes nedűt. Ahogy ez ilyenkor szokás, mulatsággal fejezzük be a mozgalmas foglalkozást.

A foglalkozás megrendeléséhez ide kattintson!

További rendelhető foglalkozásaink itt érhetőek el!

 

 

2017. szeptember 29-én, pénteken 16.30 és 20.30 között tárt ajtókat dönget az a pedagógus vagy érdeklődő, aki feltöltődésre vágyik vagy a kiégés tüneteit észleli. Idén 5. alkalommal adunk INGYENES lehetőséget a szabadtéri néprajzi múzeumpedagógia jótékony hatásainak megtapasztalására.

A programon neves pszichológusok és szakértők támasztják alá múzeumpedagógusaink gyakorlati munkáját a Kisalföld és Nyugat-Dunántúl tájegységünk foglalkozási helyszínein. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Regisztráció és további információk!

 

2017 októberében újra indul a nagy sikerű a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületével közösen szervezett Néphagyomány-éltetés az óvodai nevelésben című 60 órás akkreditált képzésünk.

A képzés első alkalma: 2017. október 12-13.

Jelentkezési határidő: 2017. október 1.

 

Jelentkezés és további információk!

 

Amennyiben szeretne leiratkozni hírlevelünkről, kérjük, jelezze levélben a oktatas@sznm.hu címen.