péntek, március 29Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Nemzeti a diákokért!

 

 

From: Kunsági Eszter [mailto:eszter.kunsagi@nemzetiszinhaz.hu]
Sent: Wednesday, September 13, 2017 3:05 PM
To: Kunsági Eszter <eszter.kunsagi@nemzetiszinhaz.hu&gt;
Subject: Nemzeti a diákokért!

 

Tisztelt Pedagógusok,

 

Idén májusban Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház igazgatója elindította a Nemzeti a diákokért programot, melyben  4 előadást ingyen biztosít magyar diákigazolvánnyal rendelkező gyermekeknek, min. 15-20 fő feletti csoport esetén pedig a kísérő pedagógusoknak és szülőknek is. (20 gyerekkel 4 kísérőnek tudunk ingyen jegyet biztosítani)

Természetesen jöhetnek testvérek, barátok, szülők, nagyszülők, mindenkit szeretettel várunk.

 

Image result for nemzeti csongor és tündeA négy előadás: a János vitéz, Csongor és Tünde, Tóth Ilonka illetve a Fekete ég – A fehér felhő !

„Meggyőződésünk, hogy azokat az előadásokat, amelyek a magyar irodalom és magyar történelem legszebb műveit és sorsfordító pillanatait idézik fel, a lehető legtöbb diák számára elérhetővé kell tennünk.

Ezeket az előadásokat az elmúlt években telt házakkal játszotta a Nemzeti Színház: a János vitéz eddig 56 alkalommal került színre és 32.803 néző látta. A Csongor és Tündét 23 alkalommal játszottuk, 12.112 néző előtt, a Tóth Ilonka 2016. október 25-i bemutatója óta 17 alkalommal került színre (egyszer Münchenben, egyszer pedig Kolozsvárott is), 9009 néző előtt. A Fekete ég – A fehér felhő című, az I. világháború magyar áldozatait megidéző előadásunkat pedig 21 alkalommal játszottuk, 12.203 néző számára.

A #nemzetiadiakokert programban szereplő négy előadást az iskolai csoportok ősztől ingyen nézhetik meg, a Nemzeti Színház Andrássy út 28. alatti jegyirodájában személyesen vagy a jegy@nemzetiszinhaz.hu címre küldött e-mailben jelezve, hogy melyik előadásra, hány jegyet kérnek. Kérem vegyék figyelembe, hogy a János vitézre már nagyon hosszú az előjegyzési listánk, így a most beérkező csoportoknak már csak 2. félévre tudunk jegyet biztosítani.

Ezenkívül szeretnénk Önöknek, egy drámapedagógiai foglalkozást is kínálni :

„Színház-játék” 

A Nemzeti Színház előadásaihoz ajánlunk új, játékos foglalkozásokat általános és középiskolás csoportoknak. A legkisebbeknek az Éden földön, a negyedik-hatodik osztályosoknak a János vitéz, az általános iskola végzős osztályainak, illetve a középiskolásoknak a Csongor és Tünde, csak középiskolásoknak a Szentivánéji álom előadásaihoz kapcsolódhatnak – a megnézendő előadás előtt és után – a fiatal színházpedagógusok által vezetett programok.

Az előadás előtt a színpadi mű befogadását, utána pedig a látottak mélyebb megértését segítő foglalkozást vezetnek max. 15-16 fős csoportoknak (egyszerre maximum 2 csoporttal, azaz egy osztállyal tudnak foglalkozni).

Helyszín: egyeztetés szerint az iskolákban vagy a színházban.

Érdeklődni:Pintér Szilvia drámapedagógusnál:  szilvia.pinter@nemzetiszinhaz.hu

Időtartam: kb. 50 perc foglalkozásonként.

Támogató:
https://nemzetiszinhaz.hu/uploads/images/logo/nka_logo_2012_rgb.jpg

https://s01.static.libri.hu/cover/1d/b/615308_4.jpg

Továbbá a 2017/18-as bemutatók között szeretnénk ajánlani :

Katona József: Bánk bán (bemutató szept.21.) és Gárdonyi Géza-Zalán Tibor: Egri csillagok c. előadását.(bemutató 2018. március 9.)

Csoportos jegyvásárlásnál 40%-os kedvezményt tudunk biztosítani (jegyárak 40%-os kedvezménnyel: 2280.-, 1800.- 1260.-,) kísérő pedagógusoknak pedig 200ft-os jegyet.

Az előadásokra csoportosan regisztrálni a jegy@nemzetiszinhaz.hu email címen lehet.

 

 

 

Szeretettel várjuk Önöket!

Üdvözlettel: 

Kunsági Eszter

szervező

Nemzeti Színház – Szervezés

1061 Budapest Andrássy út 28.

+36-1-354-1778

www.nemzetiszinhaz.hu

 

email_alairas_logo_vonalak

 

 

Kunsági Eszter

szervező

Nemzeti Színház – Szervezés

1061 Budapest Andrássy út 28.

+36-1-354-1778

www.nemzetiszinhaz.hu

 

email_alairas_logo_vonalak