szerda, április 24Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Ősszel indul az újabb „Gyalogos-vándortáb or vezető” pedagógus továbbképzés

 

 

From: Országos Erdészeti Egyesület [mailto:info@erdeivandor.hu]
Sent: Monday, September 18, 2017 3:38 PM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Ősszel indul az újabb "Gyalogos-vándortábor vezető" pedagógus továbbképzés

 

A képet a feladó eltávolította. OEE

 

Tisztelt Pedagógusok!Kedves Kollégák!

Ugyan még csak most kezdődött a tanév, de már most érdemes tervezni a jövő nyári erdei vándortáborozást! Az idén indult Erdei Vándortábor program útvonalai július-augusztusban sikerrel vették az első „tesztköröket”. 2017 nyarán az érdeklődő pedagógusok és diákok csoportjai járták végig mind az öt, a mátrai, a börzsönyi, a pilisi, a bakonyi és a mecseki útvonalat, tesztelték a táborhelyeket, hogy közelebbről is megismerkedhessenek az Erdei Vándortáborok által nyújtott lehetőségekkel és a magyar erdei kincsestár természeti és kulturális értékeivel.

Az útvonalak és a látnivalók szépsége egyöntetű sikert aratott. Az egyes útvonalak mellett kiépített erdei táborhelyek infrastruktúrája készen és kipróbáltan várja 2018 nyarán a kalandvágyó erdei vándorokat.

A 2018-as táborozási időszak 2018. június 16. és augusztus 20. között tart majd. A jelentkezés 2018 januárjában, megújult felületen lesz lehetséges.

Kedvcsinálóként az Erdei Vándortábor Facebook-oldalán, az alábbi linkeken meg tudják tekinteni az Országos Erdészeti Egyesület által a börzsönyi, a pilisi és a bakonyi bejáró túrákon készített kisfilmeket. A videók pótolni ugyan nem tudják az erdei túrázás élményét, de az Erdei Vándortáborok hangulatát mindenképpen visszaadják, és a résztvevő pedagógusok és diákok személyes, „erdei” benyomásait is tartalmazzák.

Börzsönyi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852022781777913/

Pilisi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852025255110999/

Bakonyi bejáró túra: https://www.facebook.com/ErdeiVandor/videos/1852027855110739/

A jövő évi táborozást segítendő, 2017 őszén a Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület ismét meghirdeti „Gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzését, 120 fő férőhellyel. A 2017 tavaszán indított képzésen csaknem 300 pedagógus tett sikeres vizsgát, akik közül többen is részt vettek az Erdei Vándortábor program útvonalaink tesztelésében.

A tanfolyam elvégzése a pedagógus továbbképzési rendszeren belül 30 kreditpontot jelent. Az eredményes vizsga az Erdei Vándortábor program keretében vándortáborokat szervező kísérő tanároknak pedig a táborok során térítésmentes részvételt és táborvezetési napidíjat is jelent.

A továbbképzésen a pedagógusok többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, alkalmassá válnak a veszélyhelyzetek elkerülésére, az esetleg szükséges egészségügyi feladatok ellátására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Az akkreditált vándortábor-túravezetői tanfolyam első elméleti képzési időpontja október közepén, Budapesten lesz, míg a gyakorlati ismereteket október végi és november eleji időpontokban, sajátíthatják el a tanárok. Őszi képzésünkben a gyakorlati alkalmakat 2 éjszakásra terveztük, ezzel is csökkentve a távolabbról érkezők terheit és könnyítve a képzés feszített menetén.

A képzések időpontjai és helyszínei:

Elméleti képzési rész (10 óra):

október 14. (szombat) 9.00-18.00, Bp. Testnevelési Egyetem

Gyakorlati képzés időpontok és helyszínek (10 + 10 óra):

október 27-29. – Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

október 27-29. – Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

november 10-12. – Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház

november 10-12. – Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

A képzés díja kedvezményesen 10 000 Ft/fő, a képzésen való részvételt az Erdei Vándortábor program támogatja. A képzés díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját, az elméleti oktatás étkezés (ebéd), a gyakorlati oktatás szállás (2 éjszaka turistaházi elhelyezéssel) és étkezés (vacsora-reggeli-ebéd-vacsora-reggeli-ebéd) vonatkozású költségeit, a tananyagot és a vizsgadíjat.

A sikeres vizsgát tett pedagógusok államilag elismert tanúsítványt kapnak, és jogosultak lesznek az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor program táborszervezőknek és kísérőknek szóló kedvezményeinek igénybevételére.

A 120 férőhely betöltése a jelentkezés sorrendjében történik.

Jelentkezés és további információ a gyalogos vándortábor-vezetői továbbképzésről:

Testnevelési Egyetem – Felnőttképzési Csoport

Tel.: 487-9286, 487-9272, 487-9247

http://tf.hu/fcs

—————————————————————————

A képzések megkezdéséig pedig örömmel hívjuk fel figyelmüket, hogy a múlt héten nagy sikerrel, teltházzal lezajlott II. Erdővarázs Családi Nap az elkövetkező hetekben is folytatódik!

Szeptember 20-24. között a Kincsem Parkban megrendezendő 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretein belül ingyenes programokkal várják a magyar erdők iránt érdeklődőket, továbbá október 2-8. között rendezik meg az Erdők Hetét, amikor a „város költözik az erdőbe” és országszerte, erdei programok széles választékával várják a látogatókat.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Lomniczi Gergely főtitkár

Országos Erdészeti Egyesület

A képet a feladó eltávolította. OEE

 

Ezt az email-t a velünk kapcsolatban álló intézményeknek küldtük ki.

Országos Erdészeti Egyesület
1021 Budapest, Budakeszi út 91.
Tel: +36(1)201-6293

A képet a feladó eltávolította. Workmanager CRM Rendszer

A listáról való végleges leiratkozáshoz kattintson az alábbi hivatkozásra: leiratkozás