péntek, április 19Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Taníts szabadon, tanulj szabadon!

 

 

From: Király Eszter [mailto:eszter@felelosszulokiskolaja.hu]
Sent: Thursday, October 5, 2017 12:29 PM
To: kiralyesz@gmail.com
Subject: Taníts szabadon, tanulj szabadon!

 

Kedves Intézményvezető, Pedagógus, Nevelő Kolléga!

 

Szeretettel meghívjuk Önt Taníts szabadon, tanulj szabadon! című, október 18-án 18 órakor tartandó eseményünkre, ahol Balatoni József „Jocó bácsi” történelemtanár előadásában párbeszédre hívja azokat a szülőket, pedagógusokat, akik úgy szeretnék iskolás gyermekük napjait, tanulását segíteni, hogy közben élmény legyen a felfedezés, nem feszültségekkel és követelményekkel teli kötelező feladat.

 

Az előadást interaktív kerekasztal-beszélgetés követi, melynek vendége Tihanyi Rita, gyermek-agykontroll oktató, tréner lesz, aki főként a szülői és gyermek befeszülések oldásának fontosságáról, az érzelmi elfogadásról és praktikus módszerekről is beszél majd.

 

Részleteket és kapcsolódó cikkeket az alábbi hírlevélben talál. Kérjük, továbbítsa a levelet érdeklődő kollégáinak, hogy a hiánypótló esemény híre minél több érintetthez eljuthasson.

 

Közreműködését köszönjük, és szeretettel várjuk rendezvényünkön!

 

Üdvözlettel:

 

Király Eszter

szerkesztő, sajtóreferens

 

+36 30 652 57 62

eszter@felelosszulokiskolaja.hu

 

cid:<a href=part2.7A76532F.12A9563B@felelosszulokiskolaja.hu„>

 

 

 

 

Megjelenítési probléma esetén a hírlevél a böngészőben is megtekinthető.

A képet a feladó eltávolította.

Kedves Pedagógusok, Nevelők!

A legjobb szándékaink és szeretetünk ellenére a nevelés-oktatást olykor egy kitáblázatlan, zsákutcákkal teli útnak, vagy épp egy untig ismételt rutinpályának is érezhetjük. Ahhoz, hogy meglegyen az a bizonyos arany középút, s azon a gyerekekkel magabiztosan és jó útitársként közlekedhessünk, a jól bevált szabályok mellett újfajta megközelítésekre is szükség van.

Az október hónap az oktatás, a tanulás és a motiváció jegyében telik. Következő eseményünkön, október 18-án 18 órakor Balatoni József, alias Jocó bácsi,  az ország legnépszerűbb történelemtanára vállalja magára a „forgalomirányító” szerepét, tippeket adva az élmény alapú tanuláshoz, az érdeklődés felkeltéséhez. Jocó bácsi „Taníts szabadon, tanulj szabadon!” című előadásában párbeszédre hívja azokat a szülőket, pedagógusokat és fiatalokat, akik úgy szeretnék iskolás gyermekük napjait, tanulását segíteni, hogy közben élmény legyen a felfedezés, nem egy feszültségekkel és követelményekkel teli kötelező feladat.

Az előadást interaktív kerekasztal beszélgetés követi, mely vendége Tihanyi Rita, gyermek-agykontroll oktató, tréner, aki főként a szülői és gyermek befeszülések oldásának fontosságáról, az érzelmi elfogadásról és praktikus módszerekről is beszél majd.

Mindenkit szeretettel várunk, akinek kérdése, ötlete van arra, hogy miként lehet élmény a tanulás és a tanítás!

Szeretettel várjuk Önöket!

Üdvözlettel:

A Felelős Szülők Iskolája csapata

 

A képet a feladó eltávolította.

 

 

A képet a feladó eltávolította. „Taníts szabadon, tanulj  szabadon!” – Visszaköveteljük a boldog gyermekkort! - Balatoni József, Jocó bácsi előadása

„Állj a sarkadra, állj ki magadért!” – hangzik sokszor a biztatás, de hogyan, amikor manapság az iskolában nem szeretik, ha a gyerekek kérdeznek, ha muszáj fegyelmezetten végigülni az órát, ha legalább 5 különórára illik járni… Hol van a gyerekkor, amiben lehetett még …

Olvass tovább

 

 

A képet a feladó eltávolította. Segítség, a  gyerekem felsős lett!…avagy 10 jótanács felsősök szüleinek

Eltelik egy-két hónap, és a kisiskolás, aki eddig négyes-ötösöket hozott, rettenetesen elfárad. Jobb esetben hozza a negyedik osztályban is bizonyított formáját, rosszabb esetben az osztályzatok rosszabbak lesznek, el-elmaradnak a házi feladatok, mert túl soknak érzi, nem érti a matekot, fogy az erő és a lelkesedés. Az alsó tagozatban megszokott 2-3 (legfeljebb 4) tanító után lesz 8-10 tanára (rosszabb esetben). A gyerek nyúzottá válik, frusztrált lesz. Nem győzi a tempót. Soknak érzi, amit elvárnak tőle, és legyünk őszinték: sok is.

Olvass tovább

 

 

A képet a feladó eltávolította. Játékosan a szebb  beszédért: 65 mókás nyelvtörő, mely fejleszti az artikulációt

Nyelvtörőket mondogatni jó játék, ráadásul még észrevétlenül fejleszti is gyermeked. 65 mókás nyelvtörőt gyűjtöttünk össze – vajon ki tudjátok mondani tévesztés nélkül? A Családinet.hu írása.

Olvass tovább

 

 

A képet a feladó eltávolította.

A népszerű tetkós töritanár tanulási tippekkel, a megszokottól alapjaiban eltérő szemlélettel oktat, tanít, motivál. Hisz az élményekben, abban, hogy lehet úgy csinálni a tanítást, hogy érdekes legyen és a gyerekek akarjanak tanulni. Hogyan? Október 18-án, 18 órakor kezdődő Taníts szabadon, tanulj szabadon! c. előadásában lehull a lepel. Pedagógusokat, szülőket is szeretettel várunk!

Nézd meg a videót

Leiratkozás – A feliratkozás szerkesztése

Copyright © 2017 Felelős Szülők Iskolája Kft. Minden jog fenntartva.