péntek, március 29Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

FW: Mária Rádió Hírlevél <<>>

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Thursday, December 7, 2017 4:30 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-12-07 >>>

 

2017. 06. 22.

 

Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online.

 

 

 

 

2017. december 07.

 

ádventi idő 1. hét

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. MR fc

A képet a feladó eltávolította. MR tw

 

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió Magyarország

 

 

A lélek hangja

 

 

 

 

Ajka FM 93.2

Cegléd FM 88.3

Celldömölk FM 92.5

Dabas FM 97.5

Dömös FM 104.9

 

 

Esztergom FM 97.4

Gyál FM 98.9

Komárom FM 88.3

Budapest FM 88.8

Monor FM 106.3

Mór FM 92.9

 

 

Pápa FM 90.8

Pécel FM 91.7

Piliscsaba FM 104.2

Sárvár FM 95.2

Telkibánya FM 100.6

 

 

 

Várpalota FM 90.0

Veszprém FM 95.1

Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen)

Online Rádióhallgatás

 

 

 

 

Mária Rádió

 

Hírlevél

 

 

 

 

Kedves igazgato@neriiskola.hu!&nbsp;

 

Adventi műsorrend a Mária Rádióban

 

 

  

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió adventi műsorrendjével szeretné segíteni a hallgatókat abban, hogy felkészüljenek Jézus Krisztus születésének ünnepére. A hajnali rorátékat reggel 6 órakor közvetítjük élő adásban a Budavári Nagyboldogasszony templomból. Hétköznaponként 9 óra 20 perctől püspök atyák adventi gondolatait hallhatják, ezt követően pedig Várnai Péter atya elmélkedéseit. Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit péntek délután 16 óra 50 perckor tűzzük műsorunkra.

Khirer Imre atya és a józsefvárosi közösség vasárnap esténként 19 óra 25 perctől gyertyagyújtással örvendezteti meg a hallgatókat. 

 

Szentségimádás Szeplőtelen fogantatás ünnepén

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentségimádást tartunk a Mária Rádió budapesti kápolnájában Szeplőtelen fogantatás ünnepén, december 8-án este 18:00 órától a Hallgatók napja keretében. 

Szeretettel hívunk benneteket a Mária Rádió kápolnájában szervezett Szentségimádásra az In Search of Grace dicsőítő zenekar közreműködésével. Jöjjünk együtt, egy szívvel egy lélekkel szálljon az ének a mi Urunk Jézus Krisztus testének tiszteletére és imádatára. A zenekar amely januárban második születésnapját fogja ünnepelni, négy énekes, gitáros, hárfás és zongorásból áll. 2016-ban több fiatalban az Úr felébresztette az érzést, hogy énekkel, hangszerekkel dicsőíteni és imádni szeretné a Megváltóját. A gondviselés összehozta őket és azóta jellemzően szentmiséken és szentségimádásokon próbálják mélyebbé tenni az alkalmat. Széles körben ismert imádságokkal és énekkel készül. A szövegek kivetítésre kerülnek így mindenki be tud kapcsolódni azok közül akinek valamelyik ének nem ismert. Az imádási szakaszokat litániák, személyes imák és könyörgések fogják váltani fogják váltani. Az In Search of Grace a Szentségimádáshoz méltó, mély hangulatú dalokkal készül, hogy hozzásegítsenek minket az imádatban való elmélyülésben. 

Kedves Tesvérem, jöjj csatlakozz hozzánk, emeld szíved te is az Úr felé, várjuk együtt az Ő érkezését!

Helyszín: Mária Rádió kápolnája (1133 Budapest, Gogol utca 28.)

Időpont: 2017. 12. 08., péntek 18:00

 

Hallgatók napja – december 8.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió a világ több mint 70 országában a hallgatókért működik. Azért, hogy a hallgatókat elvezesse Istenhez, elvezess őket a hit útjára. A Mária Rádió ugyanakkor nem tudna létezni azok nélkül az emberek nélkül, akik a rádiót szívügyüknek érzik. Azok nélkül, akik imádkoznak a rádióval együtt vagy a rádióért, azok nélkül, akik önkéntesként szolgálnak a rádió céljai érdekében, azok nélkül, akik anyagilag is támogatják a rádió működését, azok nélkül, akik elviszik a rádió hírét másoknak, akik gesztusaikkal, szavaikkal bátorítják a rádió önkénteseit. Épp ezért december 8-án, a Szeplőtelen fogantatás ünnepén a magyarországi Mária Rádió munkatársai szeretnék megköszönni a hallgatók és önkéntesek szeretetét, önzetlenségét. Ez a nap a hála és a köszönet napja, szeretnénk kedveskedni hallgatóinknak, szeretnénk teljesíteni kéréseiket. 

 

A Mária Rádióban szolgáló atyákkal együtt szeretettel várjuk hallgatóink imakéréseiket és hálaadó imáit interneten keresztül is! A Hallgatók napján ezekért a szándékokért is imádkozunk.

Az imaszándék jelzéséhez, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, IDE KATTINTVA!

Tartsanak velünk december 8-án a Hallgatók napján!

 

Kisfilm-pályázat

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította.

 

 

 

 

A Mária Rádió pályázatot hirdet középiskolás diákok és egyetemisták számára. A pályázat célja, hogy a fiatalok megörökítsék a számukra fontos értékeket, s rövid videófilmek formájában feldolgozzák azokat.

A Mária Rádió, mint missziós műhely a rádiózás mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Kisfilm-pályázatunk kifejezetten középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól. A pályázat fő témája az értékek megőrzése. A Mária Rádió a pályázat a fiatalokhoz fordul, s arra kéri őket, mutassák be, számukra mit jelentenek az értékek. A videópályázat által egymásnak, s az elkövetkezendő generációknak tudnak szemléletformáló, útmutatónak tekinthető gondolatokat átadni.

A Mária Rádió olyan kisfilmek elkészítését várja, amelyek maximum 2 percben az alábbi fogalmak valamelyikét dolgozza fel: család, testvériség, erkölcs/becsület, igazság, béke, szeretet, erőszakmentesség, függőségektől való szabadulás.

A pályaművek a megadottak közül egy témát dolgozzanak fel dokumentumfilm vagy játékfilm formájában. Az alkotásokat mobiltelefonnal rögzítsék.

A pályaműveket a megadott honlapra tölthetik fel 2018. március 31-ig: http://feltoltes.mariaradio.hu:8080/videopalyazat/

A díjazottak nyereményei:

az első 3 helyezett kisfilmjeinek részletei levetítésre kerülnek a közszolgálati média vallási műsoraiban

–                     az első helyezett (fődíjas) nyereménye egy mobiltelefonhoz használható előlencse

–                     a nyertesek bemutatása a Mária Rádió műsoraiban és havonta megjelenő magazinjában

–                     a nyertes videó elhelyezése a rádió honlapján

A zsűrizés több körben zajlik. A 2018. március 31-ig beérkezett pályaművek közül a zsűri kiválasztja a legjobb 30 videót, majd ezekre a Mária Rádió Facebook oldalán lehet szavazni 2018. április 15-től május 15-ig. Az első tíz legtöbb szavazatot kapott pályamű közül választja ki a zsűri a 3 legjobb alkotást, s hirdeti ki május végén. A zsűri elnöke Dér András filmrendező.

 

Stúdió a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította.

 

 

 

 

Rádió stúdió létesült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola épületében. A helyiséget az oktatási intézmény biztosította, a stúdióberendezést a váci egyházmegyével közösen a Mária Rádió finanszírozta. Mindez egy szélesebb körű együttműködés keretében valósult meg. A Mária Rádió ‘Média és misszió’ címmel rádió gyakorlati képzést nyújt a főiskola hallgatóinak, akik az új stúdióban sajátíthatják el a műsorkészítés fogásait. Az együttműködés mindkét fél számára gyümölcsöző, hiszen a főiskola ezzel a lehetőséggel is gazdagítja képzési palettáját, a Mária Rádió pedig helyi műsorkészítői és műsorkészítési forráshoz jut ezáltal. Várjuk mindazon váci és vác környéki hívek jelentkezését, akik érdeklődnek a műsorkészítés, stúdiótechnika kezelés iránt. Plébánosi ajánlással jelentkezhetnek a peter@mariaradio.hu címen.

Helyi adás Esztergomban

Az esztergomi önkormányzat jóvoltából Mária Rádiós stúdió létesült az önkormányzat épületében. A stúdió 18:00-18:55 között sugároz helyi adást. Egyelőre hétvégén és hétfőn. Szombatonként szentmise közvetítés hallható az esztergomi Szent Anna templomból, vasárnap helytörténeti sorozat hangzik el, hétfőn pedig az önkormányzat közérdekű műsorát hallhatják akik ráhangolnak a 97,4 MHz ferkvenciára. Szervezés alatt áll az esztergomi ferences gimnázium műsora, egészségügyi tanácsok, környezetvédelmi, kisebbségi tartalmak, civil szervezetek megszólalása. Várjuk mindazon esztergomi és esztergom környéki hívek jelentkezését, akik érdeklődnek a műsorkészítés, stúdiótechnika kezelés iránt. Plébánosi ajánlással jelentkezhetnek a peter@mariaradio.hu címen.

 

Promóciós munkatársat keres a Mária Rádió 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munkakör betöltőjének feladata:

– hálózatépítés

– rendezvényszervezés

– offline megjelenés

– önkéntesekkel való kapcsolattartás

– szponzoráció felépítése

Jelentkezési feltételek:

szakmai tapasztalat, minimum középfokú végzettség, PC használat, Windows, MSOffice (WORD, Excel, PowerPoint), jó kommunikációs készség, B kategóriás jogosítvány.

A pályázatnak tartalmaznia kell: plébánosi ajánlást, a pályázó szakmai életrajzát, rövid motivációs levelet, fizetési igény megjelölését.

Munkaidő: heti 40 órás állás, rugalmas (a rendezvények, találkozók idején esti és hétvégi munkavégzés vállalása)

Munkavégzés helye: Budapest

Jelentkezéseiket Boros Zoltán fogadja a boros.zoltan@mariaradio.hu e-mail címen.

 

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 

 

 

Mária Rádió Magyarország

 1133 Budapest, Gogol u. 28. 

szerkesztőség (06-1) 373-0701

 

 

élő adás (06-1) 374-0904

 Fax: (06-1) 354-1706 

 www.mariaradio.hu 

info@mariaradio.hu

 

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma:

10918001-00000069-12310000

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma:

10918001-00000069-12310017

 

 

 

 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.

 

 

A képet a feladó eltávolította.