csütörtök, április 25Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Digitális munkarend

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Az elkövetkező hetekben minden magyarországi iskola digitális munkarendben fog működni. Ennek kereteit most dolgozzuk ki. Ennek első, elengedhetetlen lépése, hogy minden tanulónkkal egy egységes oktatási felület, a Google Tanterem (Classroom) segítségével kommunikáljunk.

Kérjük Önöket, Titeket, hogy március 16-a (hétfő) délután 17 óráig minden tanulónknak (elsőtől nyolcadik osztályig) legyen személyes Google-fiókja (és így gmail-es címe). Tehát még az alsósok SE szüleik fiókján keresztül csatlakozzanak, hanem legyen sajátjuk! Természetesen ehhez igénybe vehetik szüleik aktív segítségét, illetve első lépésként a szülők elkészíthetik a fiókokat gyermekük számára.

Ha már valaki (pl. szülő) állandó jelleggel be van jelentkezve pl. a Chrome böngészőbe, akkor használják a böngésző „Vendég” vagy „inkognitó” módját, így egyszerre több Google-fiókot is tud kezelni a rendszer. A „VENDÉG” módot a jobb felső sarokban levő képecskére vagy avatárra kattintva, míg az „INKOGNITÓ” módot a jobb felső sarokban levő három egymás alatti pöttyre kattintva lehet elérni.

A következő videók a Google-fiók létrehozásában nyújtanak segítséget.

A harmadik videóban látható módon március 17-én estig regisztráljanak az ÖSSZES olyan kurzusra, amelyik gyermekükhöz tartozik. A regisztrációs kódok a neriiskola.hu/kurzuskodok oldalon találhatók meg. Kérjük, hogy csak olyan kurzusokra regisztráljanak, amelyikbe gyermekük a való életben is jár!