csütörtök, április 18Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Koronavírus megelőző intézkedések

Tisztelt Szülők!

Az alább olvasható minisztériumi értesítést ma délelőtt kapta az iskola az Oktatási Hivataltól.
A levélben foglaltak alapján a koronavírusra valamint az iskolánkban lévő más megbetegedésekből fakadó sok hiányzásra tekintettel a következő döntés született:
  1. A március 15-i ünnepség nem lesz a tornateremben megtartva, hanem pénteken első órában az ötödikesek műsorát videóra felvesszük és hétfőn az első órában az osztályokban az iskola szerveréről levetítjük. Ezért az ötödikeseknek pénteken ünneplőben kell jönniük.
  2. A péntekre tervezett osztályfényképezéseket a nagy számú hiányzó miatt elhalasztjuk feltehetően egy májusi időpontra, amiről később értesítjük a szülőket.
  3. A fenti pontok alapján minden évfolyamon rendes tanítás lesz pénteken, kivéve az ötödik osztályokat, amelyeknek a műsor felvétele miatt elmarad az első órájuk.
Tisztelettel:
Sillye Gergely
igazgató

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Iktatószám: VIII/1015-1/2020/KOAT

Tisztelt Intézményvezető Asszony! Tisztelt Intézményvezető  Úr!

Ezúton tájékoztatom a kialakult koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos  feladatokról.

Kérem, hogy minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást -beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is – szíveskedjen lemondani a tanulók, a pedagógusok és családjuk biztonsága érdekében. A jelen jelzés vonatkozik a várhatóan a hét végén megrendezésre kerülő március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezésekre is, javaslom, hogy ilyen megemlékezésekre legfeljebb osztálytermi szinten, vagy az intézményi rádióműsor formájában kerüljön sor.

A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. Ennek értelmében kérem, hogy az Ön intézményére vonatkozóan a Programhoz tartozó összes  előadás lemondását kezdeményezze  az illetékes tankerületi központnál.

Szeretném ismételten felhívni a figyelmét arra a korábbi kérésünkre, hogy a köznevelési  intézményekben kiemelten fordítson figyelmet a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. Ezen felül ügyeljen arra is, hogy kézmosószer és kézfertőtlenítő szer minden mosdóban folyamatosan biztosított legyen, illetve lehetőség szerint a közösségi terekben is legyen kézfertőtlenítő szer. Amennyiben nehézségbe ütközik a kézfertőtlenítők beszerzése, kérem, haladéktalanul jelezze a problémát a fenntartója részére. A kézfertőtlenítő  szerek elhelyezésekor kiemelten figyelni kell arra, hogy ne csak a pedagógusok, hanem a diákok mindegyike is hozzáférhessen ezekhez. Amennyiben felmerülne a gyanúja, hogy a diákok nem megfelelően használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, akkor javasoljuk, hogy az iskola bejáratánál, a portánál, olyan közösségi területen kerüljön kihelyezésre a fertőtlenítő, ahol a fertőtlenítő használatának folyamatos, felnőtt általi felügyelete biztosítható.

Kérem, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében hívja fel a szülők és pedagógusok figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe. A korábban már megküldött levelekben foglaltakat kiegészítve kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért folyamatos és nagyfokú odafigyelést várok el minden intézményvezetőtől.  Felhívom a figyelmét, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló  videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken  érheti  el.  Kérem, hogy  mindkét  videó levetítésére minden osztályban, csoportban lehetőleg minél hamarabb kerüljön sor.

Budapest, 2020. március 11.

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár