„Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt."

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szeretettel köszöntjük Önöket a 2015-2016-os tanév első hírmondójával. Szeptember vége van, eltelt az első hónap.

FONTOS HIRDETMÉNY

Új vezetékes telefon díjcsomagunk lehetővé teszi a korlátlan ingyenes mobilhívást! Ezért a korábbi Telenoros számunk megszűnt! Kérjük hívjanak bennünket a szokásos vezetékes

 405-2479 vagy a 40-200-44-es számon.

Ahogy az évnyitó ünnepségen is láthatták, két elsős osztályunkban 50 kisdiák kezdte meg a Nériben iskolás éveit. Az első „a” osztályban Panni néni és Tünde néni, az első „b” osztályban  Márta néni és Csilla néni gondoskodásában tanulnak írni, olvasni, számolni, énekelni, festeni, néptáncolni, és megtanulni mindazt a sok-sok fontos dolgot, amiből szép lassan iskolás válik a kisgyermekekből. A két 5.-es osztályunk életét Borbély-Ragány Gyöngyvér és Garay Karin fogja a felső tagozaton terelgetni. Kísérjük őket imáinkkal!

Tantestületünkbe három új kolléga érkezett: Mogyorósi Emese a 2.a osztályosok napközis nevelőjeként, Busai Anna az 5. évfolyam tanulószobás nevelőjeként dolgozik velünk. Záborszkyné Kuzmann Ildikó az ötödik és hetedik évfolyamon tanít matematikát. Köszöntjük Őket tantestületünkben, Isten áldását kérjük munkájukra.

Augusztus végén kellett azt a döntést meghoznunk, hogy a lecsökkent tanulói létszám miatt a hetedik évfolyamon osztály összevonás szükséges. Ez egy kicsit lelassította az évkezdésünket. Az összevonás felborítja a tanári kar óraszámait, és átrendezi az addig alakulóban lévő órarendet, így a szokásosnál kicsit később alakult ki végleges órarendünk. Köszönjük türelmüket és megértésüket.

A nyolcadik év elvégzése utáni sikeres középiskolai felvételik, valamint a tehetség gondozás érdekében az ötödik, hatodik évfolyamon ebben a tanévben csoportbontásban tanulják a gyerekek a magyar és matematika tantárgyat.

Iskolánk, a fenntartónknak köszönhetően sikeresen szerepelt a TÁMOP pályázatán, melynek keretében az ősz folyamán több program is megvalósul iskolánkban. Ennek első állomása volt a szeptember 22.-én megtartott környezetvédelmi- és sportnap.

A Naplás-tónál megrendezett eseményre buszokkal vittük ki a gyerekeket, ott különféle játékos vetélkedő állomásokon szerepeltek. A verseny közben gyümölcsöt és ásványvizet kaptak. Beszámolóik alapján nagyon jól érezték magukat.

A 2015/2016-os tanévben -testnevelőink szervezési munkájának köszönhetően- a testnevelés órák keretében úszni járhatnak a harmadik és negyedik évfolyamos tanulóink. Az első félévben szerdai napokon a 3.a osztályosok, csütörtöki napokon a 4. b osztályosok járnak az uszodába. A második félévben szerdai napokon a 3. b-sek, csütörtökön a 4.a és 4. c osztályosoknak lesz erre lehetősége. A 6000 forintos ár a cég tájékoztatása szerint a két utaztatást foglalja magában, az 5000 forintos első ajánlatnál, csak a visszautat kalkulálták bele. (a szülők ekkor egyenesen az uszodához vitték volna a tanulókat reggelente)

Sportsiker: fiú szabadtéri kézilabda III. korcsoport: ezüstérem!

Gelencsér Bálint, Neumann Botond Polgár Botond, Mudrák Gergely Papp Gergely, Kovács Gábor, Klein György, Ficsór Bence, Szabó Tamás FELKÉSZÍTŐ TANÁROK: GARAY KARIN, MÓROCZ ZSOLT

Kérjük az épületben tartózkodás rendjét és a tanulók elkérésének rendjét megtartani, példamutatásunk segíti a nevelőmunka sikerét.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy még a harmadik iskolai héten is sok tanulónk késve érkezik az iskolába. Kérjük Önöket, hogy az otthonról történő indulást úgy időzítsék, hogy gyermekeik 7.45-re mindenképpen beérkezzenek az iskolába. Bár ez mindennap fontos, hétfőn, a közös áhítat miatt különös jelentőséggel bír. Ettől a héttől kezdve regisztráljuk a későn érkezőket, és –a többi iskolához hasonlóan- a magatartásfüzetbe, illetve nagyon kirívó esetekben az ellenőrzőbe kerülnek a bejegyzések.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy iskolánkban nemcsak a téli idő beálltával van szükség a váltócipőre, hanem a tornaterembe való belépéshez is! Ennek oka kettős: egyrészt óvjuk a frissen elkészült munkát, amely így remélhetőleg hosszú éveken keresztül nagyszerű minőségben áll majd tanulóink rendelkezésére, másrészt az utcán használt cipők talpára sok olyan dolog rátapadhat, amit a gyerekek pl. a reggeli áhítat alatt behordanak a tornaterembe, majd a következő testnevelés órára érkező osztály azon fog sportolni (bukfencezni, leülni, lehasalni…). Kérjük, hogy a váltócipőket minél hamarabb küldjék be gyermekeikkel!

Gábor Atya az évnyitón és a szeptemberi iskolamisén is említette, hogy a plébánia megvásárolta az iskolával szomszédos telket. Pillanatnyilag várjuk, hogy a telek és az épület használatáról megszülessen egy hármas szerződés az EKIF, a plébánia és az iskola között.  Gondnokaink, Kristóf Tibor és Szentmiklósi Zoltán már sokat foglalkoztak a kert rendbetételével.

Ez a munka azonban még sok szorgos kezet igényel, ezért az SZMK választmányával közösen közösségi munkára hívjuk Önöket: 2015. október 10.-én 9.00 órától várjuk a lelkes szülőket segíteni. A telken pár olyan kisebb tároló, sufni áll, melyek balesetveszélyes állapotúak, lebontásuk mindenképp szükséges.

Kérjük:

-segítsék a munkát szerszámokkal: bontáshoz nagykalapács, talicska, lombsöprű, csákány, fejsze, ásó, vödör, ha van, motoros fűrész.

-hozzanak magukkal enni- és innivalót

- 20-30 segítőre volna szükség. Kérjük, jelezzék osztályaik SZMK-s szüleinek, hogy melyik osztályból hány főre számíthatunk. A munkálatokat gondnokaink irányításával fogjuk végezni. Köszönjük!

Napelemek. Örökös Ökoiskolaként nagyon vártuk ezt a fejlesztést. Végre lezárult a telepítés, a hálózatra kötés papírmunkája zajlik.

Iskolánkban a szeptember 14-val kezdődő héten elindultak a szakköri foglalkozások, sportkörök, korrepetálások, előkészítő foglalkozások. Ezeknek a délutáni –és nulladik órás- elfoglaltságoknak a heti beosztását hamarosan föltesszük iskolánk honlapjára.

Az iskolai szervezésű szakkörökkel egyidőben elindultak a külsős foglalkozásvezetők által szervezett, többnyire fizetős programok is: sakk, judo, karate, néptánc, az Arabesque tánciskola foglalkozásai, grafika szakkör, foci a RAFC egyesület-, szertorna a XVI. kerületi Kertvárosi Egyesület szervezésében, folytatódnak az alapozó torna órák, valamint a Rácz Aladár zeneiskola zeneórái. Mindezekről plakátok tájékoztatják az érdeklődőket a bejáratnál elhelyezett faliújságon.

Megkezdődtek az iskola-fogászati ellenőrzések. Az osztályokat előre egyeztetett időben átkísérjük a fogorvosi rendelőbe, ahol ellenőrzésüket Dr. Bálint Szilvia végzi el. Kérjük a gyerekek hozzanak magukkal ezeken a napokon fogkefét, fogkrémet, hogy a vizsgálatok előtt tudjanak fogat mosni! Azok a tanulók, akiknél a későbbiekben beavatkozásra van szükség, kezelőlapot kapnak, mellyel majd a szüleik kíséretében kell visszamenniük fogászati kezelésekre.

Nemzetközi kapcsolataink, nyelvtudásunk tovább fejlődhetett: a nyár folyamán 17 kollégánk vehetett részt két hetes nyelvtanfolyamokon az Erasmus+ pályázat keretében. Az új európai iskolai együttműködési programban hetedszer is nyertünk, így egy három éves programot valósíthatunk meg finn, ciprusi, ír, lengyel iskolákkal közösen 17 000 Euro értékben.

 

Előretekintő:

• Őszi vásár és szüreti mulatság:

Szintén a TÁMOP pályázat keretein belül október 2.-án, pénteken őszi vásárt, terítési versenyt, valamint szüreti mulatságot tartunk iskolánkban. 15.00 és 17.00 óra között. A terítési versenyt 3 fős szülői csapatoknak hirdetjük, helyszíne a kistornaterem lesz. Kérjük gyermekeik osztályfőnökeiknél jelentkezzenek, 1-1 osztályból több csapat is jelentkezhet, hogy elkészítsék az őszi, szüreti díszbe öltöztetett asztalokat. Ezzel párhuzamosan az ebédlő ad otthont a kézműves termékek, valamint a jó állapotú használt „holmik” (könyvek, játékok, sportszerek, jó állapotú ruhák…) cseréjének, vásárának. A nagy tornateremben ezalatt sorversenyeken mérik össze gyorsaságukat és ügyességüket tanulóink, majd kb. negyed 5-től Csilla nézni vezetésével élő táncházba hívjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt!

Az esemény előzményeként az első és második évfolyamosaink kilátogatnak a piacra, ahol megszemlélik illetve vásárolnak is az őszi gyümölcsöket, zöldségeket.

• Barlangászat

Szintén a pályázat keretein belül a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók barlanglátogatásra mennek majd október folyamán. A program szervezés alatt van, amint megkaptuk a barlang túravezetőitől a pontos részleteket, írásban tájékoztatjuk a tanulókat.

• Bolyai Matematika verseny:

2016. október 16.-án pénteken iskolánk ad otthont a regionális Bolyai matematikaversenynek.

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesz ezen a megmérettetésen, de első ízben történik, hogy a versenynek otthont is adunk. Ezen a napon tanulóinknak 5 tanítási órát tartunk meg, a többi óra, valamint a szakkörök is elmaradnak. A más iskolából hozzánk irányított, nagy számban érkező versenyzők, valamint az esemény zökkenőmentes lebonyolítás miatt kérjük, ha csak lehet gyermekeiket ezen a napon 13 óra-kor vigyék haza az iskolából. Együttműködésüket előre is köszönjük!

• Őszi szünet

Az őszi szünet október 26.-tól október 30.-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap: okt. 22. szerda, a szünet utáni első tanítási nap: november 2. hétfő

• Nyílt napok

Az idei tanév nyílt napjait november 9-11. között tartjuk. Az osztályfőnökök az üzenő füzetekben fogják majd jelezni, hogy az adott osztály a három nap közül melyiken várja a kedves szülőket.

Leendő elsőseinknek november 12.-én, csütörtökön tartjuk az első nyílt órákat, ahol először találkozhatnak a jövő évi elsős tanító nénikkel.

Alapítványi befizetések: 2015. 05.

(2014/2015 tanév osztályai szerint!)

1.a 106   700 Ft

1.b 10   000 Ft

2.a  66 800   Ft

2.b 108 200   Ft

3.a 31 150   Ft

3.b 29 500   Ft

3.c 22 000   Ft

4.a 31 400   Ft

4.b 43 500   Ft

5.a 55 150   Ft

5.b 4   000 Ft

6.a 38 000   Ft

6.b 3 300   Ft

7.a 30 100   Ft

7.b 13 000   Ft

8.a 3 800   Ft

8.c 5 400   Ft

osztálybefizetések összesen: 602 000 Ft

irodai persely: 4500 Ft

 

 

Alapítványi befizetések 2015. 06.

(2014/2015 tanév osztályai szerint!)

 

1.a 100 000   Ft

1.b 17 500   Ft

2.a 0   Ft

2.b 11   100 Ft

3.a 2 000   Ft

3.b 11 500   Ft

3.c 0   Ft

4.a 0   Ft

4.b 3 000   Ft

5.a 5 500   Ft

5.b 10 500 Ft

6.a 2 000 Ft

6.b 7 000   ft

7.a 0   Ft

7.b 14 700   Ft

8.a 6 700   Ft

8.c 2 000   Ft

Osztálybefizetések összesen: 193 500 Ft

 

Alapítványi befizetések 2015. 07.

(2014/2015 tanév osztályai szerint)

1.a

1.b

2.a

2.b 4  500 Ft

3.a

3.b 11 500   Ft

3.c

4.a

4.b 3 000   Ft

5.a 3 500   Ft

5.b 3 000   Ft

6.a 2 000   Ft

6.b 3 000   Ft

7.a 0   Ft

7.b 8 000   Ft

8.a 42 500   Ft

8.c 11 000   Ft

Osztálybefizetések összesen: 92 000 Ft

 

 

Alapítványi befizetések 2015. 08.

(2015/2016 tanév osztályai szerint)

1.a

1.b 9 000   Ft

2.a9 000   Ft

2.b

3.a 2 500   Ft

3.b 15500   Ft

4.a 14500   Ft

4.b 9 500   Ft

4.c

5.a1 000   Ft

5.b4 500   Ft

6.a9 000   Ft

6.b3 500 Ft

7.o11 500   Ft

8.a

8.b8 000   Ft

Osztálybefizetések összesen: 97 500 Ft

Irodai persely: 10 205 Ft

 

 

 

---

2. lépés játék ezzel a képpel

---

3. lépés: tartalom húzása ide

Vonszolhatjuk a szöveget, bejegyzéseket, választóvonalakat.. Nézzük a jobb oldali részt.

Még közösségi könyvjelzőket is hozzá lehet adni:

---

4.lépés: és a lábrész?

Cseréljük ki a lábrész tartalmát a MailPoet Beállítások oldalon.