Kedves Szülők!

A 2013/2014-es tanév második Hírmondójával köszöntjük Önöket.

Iskolánkban az elmúlt hetekben sok szép és izgalmas eseménynek voltunk részesei.

 A Bolyai matematika versenyre iskolánkból 124 gyermek jelentkezett. A megmérettetésen tanulóink nagyon szépen szerepeltek, rekordszámú, 7 csapatunk is az első 5 hely valamelyikén végzett a kelet pesti területi döntőn.

Különösen büszkék vagyunk hatodikosainkra, akik elsőként végeztek a versenyen, így ők fogják képviselni a régiót az országos Bolyai döntőben.

A továbbjutott csapat tagjai: Baczó Domonkos, Eölyüs Noell, Gelencsér Bálint és Sokvári Olivér. Felkészítő tanáruk: Dohány Edit.

További helyezéseket elérő csapatok:

3. osztályban területi 5. helyezés: Gózon Laura, Szalay Botond, Szécsi Bálint, Szigeti Botond, felkészítőjük: Bartosiewitz Márta

4. a osztályban területi 2. helyezés: Baczó Boglárka, Csík Borbála, Mudrák Bence, Szabó Eszter, felkészítőjük: Konczili Eleonóra

4. b osztályban területi 4. helyezés: Karácsonyi Gellért, Záborszky Ádám, Válik Levente, Szőke Gergely, felkészítőjük Póti Kati.

5. a osztályban területi 2. helyezés: Némedi Boldizsár, Kassai Bence, Úr Xavér, Büki Kálmán, felkészítőjük: Szigeti Mátyás.

5. b osztályban területi 3. helyezés: Kovács Maja, Burai-Huber Márton, Szegedi Balázs, Bacsa Zoltán, felkészítőjük Dohány Edit.

7. c osztályban területi 5. helyezés: Tóth Éva, Lacz Norbert, Záborszky Ágota, Burai-Huber Janka, felkészítőjük: Kovács Marika

 

Az aradi vártanúk emlékére rendezett váltófutáson hatodikosaink képviselték iskolánkat. A 156 induló csapat közül az előkelő 6. helyen végeztek. Felkészítőjük Szőke István. Gartulálunk!

 

A diákolimpián, kerületi ping-pong versenyen nagy sikert arattak növendékeink:

A lányoknál a III. korcsoportban csapatban Szabó Johanna, Schirok Regina és Nagy Klári első helyezést ért el.

IV. korcsoportban Perlei Anna, Szentimrey Zsófi és Babartzy Alíz szintén első helyezést ért el.

Egyéniben Szentimrey Zsófi a negyedik helyen végzett.

A fiúknál III. korcsoportban, csapatban Úr Xavér, Sokvári Olivér és Kassai Bence első helyen végzett.

Úr Xavér az egyéni versenyt is megnyerte.

A IV. korcsoportban, csapatban szintén elsők lettek: Kristóf Pál, Bogáthy Péter és Török Samu.

Ebben a korcsoportban, egyéniben Kristóf Palkó első, Bogáthy Peti második és Török Samu negyedik helyen végzett.

Ez összesen 6 első (a nyolc lehetségesből), 1 második, és 2 negyedik helyezés. Felkészítőik Csízy Gábor és Mórocz Zsolt. Gratulálunk a szép eredményhez!

 

Október 18-án tartottuk iskolánkban az elkészült akadálymentesítő lift megáldását és az első őszi vásárt, melyet családi szüreti mulatság követett.

A lift nagy lehetőség számunkra és a szülői összefogás szép jelképe. Gábor atya felhívta figyelmünket a közösség erejére, az összefogás fontosságára.

Örömmel láttuk, hogy sok árus értékes portékájával érkezett hozzánk, és a családok részéről is nagy volt az érdeklődés.

A szüreti mulatsághoz a talpalávalót Mihó Attila és bandája szolgáltatta, a kicsik és nagyok megmozgatását Tilless Mária Réka és Csatai László Csidu irányította. A vidám, zenés programmal jó hangulatú délutánt zártunk.

 

Október 22-én emlékeztünk meg az 1956-os hősökről.

Nyolcadikosaink színvonalas műsort adtak elő, melyet a 2.b osztályosok közreműködése színesített, felkészítőjük: Juhász Magdolna és Mezei Csilla.

A műsor megtekintése után a templomban szentmisén vettünk részt, melyet Gábor atya mutatott be az ’56-os hősökért.

Meg kell jegyeznünk, hogy gyermekeink ünneplő ruházata hagyott kívánnivalót maga után. Nagyon sok kislány érkezett „kinőtt” (túl rövid) szoknyában,vagy a ma oly elterjedt „leggings”-ben (cicanadrág). Ez utóbbi ruhadarab esetében a hétköznapi öltözködésnél is fontos, hogy közel térdig érő pólónak/pulcsinak kell társulnia hozzá, hogy ízlésesen legyen felöltözve viselője. Fiúknál tapasztaltuk, hogy az ünneplőnadrágoz kitaposott színes foci vagy sportcipő társult. Ez az öltözködés méltatlan az ünnephez. Hisszük, hogy az ünneplés kultúráját is tanítnunk kell tanulóinknak, melyhez hozzátartozik a hétköznapitól eltérő, ünneplő ruházat magunkra öltése, ezért tisztelettel kérjük Önöket, hogy a következő ünnepi alkalmat megelőzően ezt beszéljék meg gyermekeikkel és a kinőtt ruházatot lehetőségeikhez mérten pótolni szíveskedjenek.

Ezen a napon, a műsor és a szentmise után délután ügyeletet tartottunk. Fokozottan ellenőriztük a gyermekek hazamenetelét, és azok, akiknek nem volt aláíratva, hogy ügyeletet nem kérnek, a rendes keddi órarendi óráik időpontjáig az iskolában kellett maradniuk. A szigorúságot a gyermekek biztonsága érdekében tartottuk jogosnak. Az új törvények is erre köteleznek bennünket. Kérjük Önöket a továbbiakban, ha nem igényelik gyermekeik számára a délutáni összevont napközi ügyeletet, akkor mindenképp írásban jelezzék ezt felénk, az üzenő füzetbe előzetesen beragasztott papíron. Köszönjük! Kérjük Önöket, hogy reggel az iskolába érkezéskor gyermekeiket csak a lengőajtóig kísérjék, illetve délután a hazamenetelkor ugyanitt várják meg őket. Megértésüket köszönjük.

 

Elkészült az iskolai szakköröket tartalmazó órarend, melyet e hírmondó végén megtekinthetnek.

 

Előretekintő: November 8-án rendezik meg a kerületi Bolyai magyar versenyt, ahol iskolánk 20 csapattal (80 gyermekkel) képviselteti magát. A gyerekeket átkísérjük a Nériből a verseny helyszínére (Móra Ferenc Általános Iskola). Kérjük jelezzék az üzenőfüzetbe, ha gyermekük: -a verseny végeztével a Móra iskolából egyedül hazamehet, -ha gyermekükért a verseny végére a Móra iskolába jönnek, -ha gyermeküket a verseny végeztével vissza kell kísérni a Néribe. Köszönjük!

 

November 10. vasárnap 8.00 iskolamise (énekes-gitáros, sokat készültünk rá!)

Este a 18 órás mise után 19 órakor szeretettel várjuk a családokat egy egyházzenei koncertre: Gabriel Fauré: Requiem (Szólisták: Németh Renáta, Oláh Zsolt, Rotunda Énekegyüttes, Concerto Filharmónia zenekar, vezényel: Balogh Lázár, művészeti vezető: Tóthné Mózer Annamária)

 

November 11. és 13. között tartjuk iskolánkban a nyílt napokat, amikor a kedves szülőknek óralátogatási lehetőségeket biztosítunk. Minden osztály 1-1 napon várja a kedves érdeklődőket. A kijelölt napokon az első három tanítási órát lehet megtekinteni. Kérjük, jelezzék az osztályfőnökök felé az üzenőfüzetben, hogy jelenlétükre számíthatunk-e ezen a napon, hogy előzetesen fel tudjunk készülni a fogadásukra (székeket kell behelyeznünk a termekbe). Köszönjük!

 

November 14-én tartjuk a leendő első osztályosok szüleinek a nyílt napot. Konczili Elenonóra és Pótiné Bacskai Katalin tanítónők várják a kedves érdeklődőket, és tartanak számukra a jelenlegi, negyedik osztályosaikkal bemutató órákat. A két tanítási óra 9 és 10 órai kezdettel lesz megtekinthető. Ezután 11 órától az ebédlőben tartunk egy rövid tájékoztatót a jövőre induló két első osztállyal kapcsolatos eddigi tudnivalókról. Kérjük, ha ismeretségi köreikben van olyan család, ahol az iskolába készülő gyermek hozzánk szeretne jönni, feltétlenül tájékoztassák őket erről a nyílt napról. Köszönjük! A leendő elsősöket és családjaikat február hónapban iskola-kóstoló napra várjuk, majd ezután 4 alkalommal előkészítő foglalkozásokat rendezünk számukra. Az előkészítőn való részvétel feltétele az iskolába való felvételnek. Ezek időpontjairól január hónapban adunk tájékoztatást.

 

November hónapban iskolánkban a Grimm mesék világába varázsoljuk el a betérőket. Mezei Csilla néni és Szám Kati néni várja -a kijelölt mesékhez- bármilyen technikával elkészített készített illusztrációkat, szereplőket. A beérkezett munkákból kiállítás készül a félemeleten. A Grimm mese-világ átível a tanéven, és egészen februárig tart, ahol is az alsósok farsangján –más formában- még egyszer találkozunk majd a mesék szereplőivel, világával. Illusztrációkat, szereplőket készíthetnek az osztályok, kisebb gyermekcsoportok, és családok, várjuk őket!

 

November 18-án tantestületünk őszi nevelési értekezleten és lelki napon veszt részt. Balogh Péter Piusz O. Praem premontrei szerzetes, a gödöllői Szent Norbert Gimnázium igazgatója tart nevelőtestületünk számára elmélkedést. Ezért ezen a napon délután összevont napközit fogunk tartani. Ha lehetséges, kérjük, vigyék haza gyermekeiket, így lehetőséget adva, hogy minél több kollégánk részt vehessen az eseményen. Köszönjük!

 

November 20. szerda 17-20 óra között szentkúti imaest a Szent István Bazilikában a kegyszobor előtt. Kálmán Peregrin OFM ferences testvér tisztelettel várja Főegyházmegyénk katolikus iskoláinak diákjait, családjaikat és a nevelőket: 17.30 vesperás, 18.00 szentmise, főcelebráns: Udvardy György pécsi megyéspüspök. (17.00-től ferences atyák gyóntatnak, 19.00-től megáldják a családokat a Bazilika mellékoltárainál.) Az imaestet a katolikus iskolák növendékeikért ajánlják fel. Kérjük, elöljáróink hívására valamennyien vegyünk részt ezen a különleges áhítaton.

 

November 20-22. között lesz a karácsonyi egyéni fotózás. Az előzetesen kiosztott lapon lehet jelezni az igényüket. A fényképezések időpontjáról visszajelzést küldünk, így tudni fogják majd, gyermekük melyik nap kerül sorra.

 

November 22-én három programmal is színesedik a délutánunk. 14.00 és 16.00 óra között tartjuk a szokásos nyelvi délután rendezvényünket. Nyelvtanáraik vezetésével minden csoport kis műsorral készül, melyet a tornateremben a tanulók egymásnak bemutatnak. Ugyanezen a napon 16.00 órára iskolánkba várjuk a az Országos Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkatársait és rohamkocsiját. Tanulóink rövid tájékoztatást kapnak a gyermekmentősök életéből, és megtekinthetik az életmentő felszerelésekkel ellátott rohamkocsit. A nap zárásaként 17.00 és 20.00 óra között Katalin-bált rendezünk a tanulóknak. A bálon csak a nagyok, a 6-8. osztályos tanulók vehetnek részt. Tanulóinknak a bál szervezésével a korosztályuknak megfelelő, kulturált szórakozási lehetőséget szeretnénk kínálni, s azt is megmutatni, hogy a mulatság mellett egy kis segítséggel és összefogással hogyan segíthetünk a rászorulókon. Belépőként 1 kg tartós élelmiszert kérünk, amit utána eljuttatunk a Caritas Hungarica javára. A tavalyi évhez hasonlóan nyitó eseményként közös tánctanulás várja a nebulókat, majd kb. 17.30 órától – osztályfőnökeik felügyelete mellett – discoban „rophatják a táncot”.

 

November 22-én kapják meg az 1-5. évfolyamon tanulók a negyedévi értesítőket.

 

November 25-26 fogadó órák 16.30-tól! A gördülékenyebb menetrend érdekében a kollégákhoz feliratkozni hétfőtől, a portán elhelyezett füzetben lehet.

 

Alapítványi befizetések szeptember hónapra (32 család): 1.a 10000Ft,1.b 10500Ft, 2.a 8500Ft, 2.b 15500Ft, 2.c 5500Ft, 3.a 9000Ft, 3.b 9000Ft, 4.a 3500Ft, 4.b 3500Ft,         5.a 11000Ft, 5.b 17300Ft,  6.a 2500Ft, 6.b  5000Ft, 7.a 5000Ft,   7.c  2000Ft,  8. 1500Ft.

Knáver család külső befizetés: 14.000 Ft Egyéb szülői befizetés: 2.500 Ft

Összesen: 135.800 Ft

 

További szép őszi napokat kívánva, az iskola vezetése

 

Ebédbefizetés: November 12-13!

December 21. utolsó tanítási nap (szombat): csak hidegcsomagot rendelünk!

az iskola vezetése

---
---