Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom,

csak erőt kérek a hétköznapokhoz.

(Saint-exupery)

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szeretettel köszöntjük Önöket a 2015/2016-os tanév második, októberi hírmondójával.

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánk a félemeleti zöld tető vízszigetelésének hibája miatt több helyen, beázott. A javítási munkálatok zajlanak. Sajnos a biztosító szerint ez nem káresemény, így nem akarnak a kifizetéshez semmivel sem hozzájárulni. A beázás akkora mértékű, hogy a probléma orvoslásával nem lehetett tovább várni, az anyagiak kifizetésére keressük a megoldást. A legtöbb vállalkozó nem tudott rövid határidővel kezdeni, a megbízott cég egész őszi szünetben és hétvégéken is bontotta a tetőt. 15 tonnányi átázott murva és föld került eltávolításra. A PVC szigetelés kátrányos javításai okozták a bajt a 15 éve készült lépcsőházi födémen. A teljes helyreállítás összköltsége a 2,5-3 millió forintot is elérheti. Fenntartónk jóvoltából a fagyok előtt az elkövetkező napokban elvégezhető a munka.

2015. október 2.-án tartottuk őszi vásárunkat és a szüreti mulatságot. Az ebédlő adott helyett a sok-sok kézműves portékának, a kis tornaszobában rendeztük a terítési versenyt, ahol sok kreatív, őszre hangoló asztali terítéket nézhettünk meg. A tornateremben az izgalmas sorversenyek után táncház kezdődött. Az emeleten ezzel párhuzamosan rajzkiállítás nyílott. Örömmel láttuk, milyen sok érdeklődő jött el a rendezvényünkre, hangulatos délutánt tölthettünk együtt.  Köszönet a  rendezvény szervezőinek, lebonyolítóinak: Bartosiewitz Márta, Perényi Ibolya, Borbély-Ragány Gyöngyvér, Mezei Csilla, Bennő Kati és családja.

2015. október 10-én nagyszerű szülői összefogást tapasztalhattunk meg, amikor is a plébánia által megvásárolt telek rendbetétele zajlott. Gondnokaink irányítása mellett lebontásra került a veszélyes állapotú sufni és a garázs, kivágásra kerültek az elkorhadt fatörzsek, az elvadult cserjéket megmetszették.  A sok-sok hulladék 4 konténert töltött meg, a zöld hulladék ledarálása is megtörtént.  Hálásan köszönjük az összefogást, a jó hangulatú közös munkát!

2015. október 16.-án iskolánk is helyet adott a Bolyai matematika verseny regionális fordulójának. Négy környékbeli iskolából jöttek hozzánk versenyzők, de az elmúlt évekhez hasonlóan, több mint 100 tanuló jelentkezett a Nériből is. A versenynek komoly előkészületei voltak, melyben minden kollégánk és sok-sok tanulónk is részt vett.  Ennek eredményeképp a versenyt sikerült a legnagyobb rendben lebonyolítani.  Elsődlegesen annyit már tudunk, hogy minden évfolyamon van csapatunk a regionális forduló első 10 helyezettje között. Az összesített eredményt a verseny főszervezői végzik, többi iskolákban született versenyeredmények összevetésével. Az ünnepélyes eredményhirdetés a Nériben lesz 2015. 11.04.-én szerdán, 15.00 órakor. Akkor tudjuk meg pontosan ki hányadik helyen végzett, illetve, kik jutottak be a következő fordulóba.

2015. október 18.-án a nyár folyamán Krakkóban szereplő Mezzoforte Kórus bemutatta műsorát a XVII. kerületi, Nepomuki Szent János Főplébánia Templomban. A hangversenyen fellépett a Harmónia Nőikar is, akik nyáron Prágában egy nemzetközi kórusfesztiválon vettek részt. A koncerten a gyerekek nagyszerűen énekeltek, öröm volt őket hallgatni. A zenei áhítat végén a két kórus közösen énekelte el Jenkins: Adiemus c. dalát.

Iskolánkban beszereltek egy újraélesztő felszerelést. A használatával kapcsolatos első oktatás már meg is történt.  A közeljövőben lehetőség adódik arra, hogy az érdeklődők megtekinthessék, valamint megtanulhassák hogyan kell alkalmazni. A képzés ott lesz a Nériben, a dátum hamarosan kiderül, jelezzük majd Önöknek, és várjuk a jelentkezőket!

Hangsúlyosan szeretnénk kérni Önöket, hogy gyermekeikkel küldjék be a váltócipőket! Elsősorban higiéniai okokból volna fontos, hogy az utcán a cipőkre ragadt sár, piszok, ne kerüljön be a tantermekbe, különösen pedig a tornatermekbe. Valamint, a fűtési szezonban nem egészséges, hogy tanulóink egész nap vastag, bélelt cipőkben, csizmákban töltik az épületen belül az idejüket.

Kérjük, segítsék gyermekiket abban, hogy az iskolai tartózkodásuk alatt vagy köpenyben, vagy iskolai pólóban legyenek. Az iskolatáskába való bepakoláskor ellenőrizzék a köpeny meglété is. Köszönjük!

Az iskolában a mobil telefon használata tilos, illetve alkalmanként csak engedéllyel lehetséges. Amennyiben a tanulóknál bekapcsolt állapotban van a telefon, azt elvesszük, a páncélszekrényben elhelyezzük és a tanuló szüleinek adjuk vissza. Így teszünk egyéb más elektronikai eszközzel is (pl.: netbook, tablet, mp3, mp4 lejátszó stb). Együttműködésüket, megértésüket köszönjük!

Iskolánkban idén is, mint az előző években gyűjtjük a kupakokat, régi növendékünk gyógykezelésére. Szeretettel kérjük, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz. Az összegyűjtött kupakokat a portán adhatják le. Köszönjük!

Versenyeredményeink:

Az elmúlt két hónapban még kevés verseny volt, de tanulóink szép eredménnyel szerepeltek:

Kerületi Diákolimpia  2015-2016 III. kcs.  szabadtéri     Kézilabda       Ezüst

Gelencsér Bálint, Neumann Botond Polgár Botond, Mudrák Gergely Papp Gergely, Kovács Gábor, Klein György, Ficsór Bence, Szabó Tamás. Felkészítő tanárok: Garay Karin, Mórocz Zsolt

Előretekintő:

-2015. 11.03. szerda 15.00 Bolyai matematika verseny regionális eredményhirdetése.

Ugyanezen a napon lesz iskolánkban az egészségügyi verseny is, melyre több évfolyamból jelentkeztek a csapatok. Ezzel a versennyel zárul az őszi TÁMOP pályázatunk lebonyolítása.

-2015. 11.05.-én, csütörtökön reggel 8 órakor Szent Imre tiszteletére közös szentmisén veszünk részt.

-2015. 11.06.-án, pénteken, iskolánk is szervezője a Bolyai magyar versenynek. A Nériben zömében saját tanulói csapataink fognak versenyezni, csak pár csapat érkezik hozzánk a szomszédos iskolákból. Ezen a napon a 6. tanítási órában készítjük elő a termeket a verseny lebonyolításához. Összevont napközi ügyeletet fogunk tartani.

-2015. 11. 08. vasárnap 8.00 iskolamise

-2015. 11. 09-11. között, külön kiírás alapján tartjuk a nyílt napokat. Az osztályfőnökök az üzenő füzeteken keresztül jelzik majd Önöknek, melyik osztályban, melyik napon lehet megtekinteni az első 3 órát. Kérjük, segítsék az előkészületek azzal, hogy jelzik számunkra hányan jönnek egye-egy osztályhoz. Köszönjük!

-2015.11.11. szerdán tartjuk a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóknak és szüleiknek a továbbtanulási fórumot. Iskolák bemutatkozása, a továbbtanulási időszak feladatainak, teendőinek, határidőinek ismertetése, megbeszélése történik ekkor.  Fontosnak tartjuk, hogy mindkét évfolyam érdeklődéssel kísérje ezt a kifejezetten nekik szóló fórumot. A hetedikesek számára ilyenkor kezdődik a továbbtanulással kapcsolatos információk gyűjtése, a szempontok, prioritások kiválasztása, a nyolcadikosoknak az aktuális év (sokszor jogvesztő) dátumai, a felelősségi körök (mi az iskola, mi a szülők, mi a középiskolák feladata?) tudatosítása.

17.30 Jó Szívért közhasznú egyesület defibrillátor adományának átadása. Kovács Péter polgármester úr látogatása.

-2015. 11.12. csütörtökön tartjuk a nyílt napot leendő elsőseink számára. Kérjük, jelezzék ismerőseiknek is ezt a lehetőséget, hogy iskolába készülő gyermekeikkel betekinthessenek a leendő elsős tanító nénik munkájába. A bemutató órákat Zsilinszky Enikő és Zsólyami Judit tartja meg. A jövő évi tanuló létszámok feltételezett alakulása elvileg lehetővé teszi, hogy három első osztályt indítsunk. Az erre vonatkozó döntés az érdeklődések/jelentkezések figyelembe vételével a későbbiekben fog megtörténni.

-2015.11. 20. Alsósaink és az ötödik évfolyam tanulói ezen a napon viszik haza a negyedévi értesítőt. Szintén ezen a napon tartjuk a hagyományos nyelvi délutánt és a Katalin bált.

-2015. 11. 23-24. (hétfő, kedd) lesznek az őszi fogadóórák. A portán 11.16.-tól lesz elérhető a füzet, melyben bejelentkezhetnek kollégáinkhoz. Kérjük Önöket, hogy csak az előzetesen feltüntetett időpontokra iratkozzanak be. Ha esetleg elfogytak az időpontok, lehetőségük lesz a későbbiekben egyéni fogadóórát kérni az adott kollégától.

Decemberi hírek:

-2015. 12. 12. szombat, 2. tanítás nélküli munkanap

-2015. 12.16. szerda 18.00 óra Iskolánk kórusainak, csengőseinek, furulyásainak Adventi hangversenye a templomban

-2015. 12.18. péntek, utolsó tanítási nap

Alapítványi befizetések szeptember hónapra:

Adomány: 49000 Ft

Irodai persely: 9125 Ft

NAV 1%: 1205042 Ft

 

1.a

1.b 9500

2.a 980

2.b

3.a 1000

3.b 7500

4.a 3500

4.b 7500

4.c

5.a

5.b 4500

6.a 8000

6.b 2480

7.o 8000

8.a 980

8.b 8000

 

További szép őszi napokat kívánva

Az iskola vezetése

---