„Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre,
válogatás nélkül minden embertársatokra –
s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok
egymás iránti szereteteteket.” 
(Szent Teréz Anya)

---

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Teréz Anya üzenetével, szentté avatásának ünnepén sok szeretettel köszöntöm Önöket a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 20., jubileumi tanévének kezdetén!

Híreink:

Iskolánk Udvara:

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy a nyári szünetben elkészült az udvar teljes felújítása. Nemcsak megszépült, hanem hosszú élettartamú modern, balesetmegelőzési szempontból is biztonságos borítást kapott a sportudvarunk. Mellette a távolugrás gyakorlására alkalmas terület is elkészült, speciális borítással. A korszerű és biztonságos sportolási lehetőségek mellett kiemelt feladat volt a vízelvezetés megoldása is. A kedves szülők tudják, hogy az udvar helyzetének megoldására több éve készültünk. A rekonstrukció előkészítése a 2015/2016-os tanévben Dudás Attila igazgató úr gondoskodó irányítása mellett történt, és a tényleges munkálatok a tanévnyitó előtti napokban fejeződtek be.

Fontos kiemelnünk, hogy az újonnan elkészült sportpályára csak tömör gumitalpú cipőben lehet rámenni, azon a kemény cipőtalp, a női cipősarkak sérülést okoznak. Ezért kérjük, hogy segítsék az udvarunk állagának hosszútávú megőrzését azzal, hogy egyrészt gyermeküket gumi/puhatalpú cipőben küldik iskolába, valamint azzal, hogy ha ellátogatnak hozzánk, és megtekintik udvarunkat, Önök is puhatalpú cipőben érkeznek. Megértésüket, segítségüket köszönjük!

Az udvar ünnepélyes átadása, megáldása 2016. 09.14-én, szerdán délután 17.00 órakor lesz, melyre ellátogat hozzánk az EKIF főigazgatója, Gyetván Gábor atya, valamint több munkatársa is. Az ünnepségre szeretettel várjuk iskolánk tanulói és szülői közösségét!

Búcsúztunk:

Mint azt Önök tudják, a tavalyi tanév végén két kollégánk is nyugdíjba vonult. A tanvérzárón búcsúztunk el Juhász Magdi nénitől és Erdei Ági nénitől. Köszönjük nekik a hosszú évtizedeken át tartó lelkes, magas szakmai színvonalú tanítói, tanári munkájukat. A most következő évekre kívánunk tartalmas időeltöltést, sok pihenést, boldog nyugdíjas éveket!

Új kollégák:

Tantestületünkbe az új tanév kezdetén két új kolléga érkezett. Tóth Gyöngyi tanító néni a 3.a osztályosokkal foglalkozik, ahol többnyire készségtárgyakat tanít, valamint a délutáni órákat fogja a gyerekekkel együtt tölteni.

Szőke Orsolya testnevelőtanárként tevékenykedik nálunk, valamint az egyik felső tagozatos tanulószobás csoport munkájában fog aktívan részt venni.

Isten hozta őket a Nériben, munkájukhoz kívánunk sok örömet, sok sikert!

Reggeli érkezés az iskolába:

Kérjük Önöket, hogy gyermekeik az iskolába 7.45-re érkezzenek meg. A Nériben a tanítás 7.50-kor, áhítattal kezdődik. Az áhítatokat hétfőn közösen tartjuk a tornateremben, a többi napon minden osztályban az első órát tartó tanár vezetésével végezik a gyerekek. A későn érkező diákok megzavarják a közös imádkozást, elmélkedést, kizökkentik társaikat, ők maguk pedig nem részesülnek a közös ima erejében. A késéseket a portán följegyezzük, öt alkalmanként fegyelmi fokozat beírását vonja maga után, melyet az ellenőrzőbe jegyzünk be, és a rendszeretet tantárgy értékelésébe számítunk bele (a házirend egyik új pontja).

Mágneszár - foglalkozásokra visszaérkező gyerekek felügyeletének megoldása

Mint azt Önök tudják, iskolánk főbejárata mágneszárral – is - működik. Ezt az ajtót reggel nyolc órakor bezárjuk, ha ezután jönnek hozzánk, akkor a főbejárat mellett elhelyezett csengővel tudják jelezni érkezésüket, s a titkárságról egy nyomógomb segítségével munkatársaink engedik be Önöket. A főbejáratot 11.45-kor nyitjuk ki, ettől az időponttól tudnak csengetés nélkül belépni az épületbe, ahol a portáról kaphatnak tájékoztatást és segítséget gyermekük hazavitelével kapcsolatban.

Változást jelent, hogy a belső lengőajtóra is mágneszár került, ami azt jelenti, hogy a porta felől 12 óra után nem lehet szabadon bejönni. Kérjük, ha tanítóinkkal, tanárainkkal, iskolánk dolgozóival beszélgetni szeretnének, illetve egyéni fogadóórát kérnének, azt előzetesen telefonon egyeztessék.

A belső lengőajtóra felkerülő mágneszár szükségszerűségét a délutáni foglalkozásokra visszaérkező tanulók felügyeletének megoldása indokolja. Az iskolában minden gyermek csak felügyelet mellett tartózkodhat. Az előző tanévben többször tapasztaltuk, hogy otthonról visszaérkező gyerekek a foglalkozások megkezdése előtt jóval korábban iskolánkban tartózkodnak, felnőtt felügyelete nélkül. A jövőben a visszaérkező gyerekek a főbejárat és a lengőajtó között, a portán várakozhatnak majd edzőikre, illetve bármely foglalkozás vezetőire. Természetesen, ez a napköziből, tanulószobáról közvetlenül a foglalkozásra távozó gyerekekre nem vonatkozik.

Hírek az új házról, udvarról:

A nyári szünetben szerveztünk egy lomtalanítási napot, amikor az új ház padlásáról és pincéjéből gondnokaink iránytásával kikerült a sok lom, melyeket kerületi lomtalanítás alkalmával elszállítottak. Köszönjük az SZMK részéről Bánháziné Ági szervező, koordináló munkáját az eredményes lebonyolítás érdekében! A házban sajnos még nagyon sok teendő vár ránk, amelyek komoly anyagi terheket jelentenek, azonban az udvar birtokbavétele terveink szerint hamar megvalósulhat. Ehhez ismételten szeretnénk a szülők segítségét is kérni. Az iskola udvaráról átkerültek a régi járólapok, amelyeket az átjárást megkönnyítendő kellene a sportpálya és a ház közé lerakni, valamint további udvarrendezési feladatok várnak ránk. Az időpontot közeljövőben egyeztetjük, s jelezzük Önöknek. Segítségüket előre is köszönjük!

Okostáblák

Augusztus hónapban három, úgynevezett „okostábla” érkezett iskolánkba, fenntartónk jóvoltából. Fölszerelésük megtörtént, kollégáink nagy érdeklődéssel vetették bele magukat a tábla használatának megtanulásába. Sok új lehetőséget tartogat számunkra, amelyekkel színesebbé tehetjük a tananyag elsajátítását.

A Mezzoforte Kórus vendégszereplése Lengyelországban:

A Rákosmenti Zenebarátok Egyesületének közreműködésével és szervezésében iskolánk Mezzoforte Kórusa szeptember 15. és 19. között a lengyelországi Zakopánéba látogat. Utunk során két koncertet adunk, valamint kirándulásokat is teszünk. A kórus tagjai és a csengősök nagy lelkesedéssel készülnek az újabb kórusutazásra.

Illemkocka:

Ebben a tanévben „illemkocka” javaslatokkal szeretnénk segíteni a pedagógusok és szülők közötti közös nevelőmunkát, ezért minden hírmondóban egy-egy témát kiemelünk, ahol szükségesnek érezzük a közös cselekvést. Mostani téma: öltözködés a templomban és a katolikus iskolában.

Különösen azok a családok, akik utaznak a nagyvilágban, gyakrabban találkozhatnak azzal, hogy sok, különösen turistalátványosságnak számító templomnál ki van függesztve a templom ajtajánál egy úgy nevezett dressz-kód, amely tartalmazza az elvárt öltözéket. Az itt jelzett öltözékre vonatkozó szabályok általánosan elvárhatóak minden templom esetében. Ezek a következőek: A szoknya, a nadrág minimum térdig érjen! A póló, blúz, ing fedje el a vállakat! Semmiképp nem megfelelő, ha a lányok spagettipántos pólóban érkeznek.  Nem elfogadható, ha a felvett ruhadarabok lehetővé teszik, hogy kilátszódjék a fehérnemű – akár lányokról, akár fiúkról legyen is szó. Ezen szabályok betartására gyermekeinket inkább csak a melegebb hónapokban kell figyelmeztetnünk, a rossz idő beálltával ezen öltözködési problémák megoldódnak.

---

Előretekintő:

• Szeptember hónap iskolamiséje:  09. 11. 8.00 óra;

• Egyházmegyei Veni Sancte a Salkaházi Sára Templomban: 09. 12. 17.00 óra;

• Az sportudvar ünnepélyes  átadása: 09.14. 17.00 óra;

• A Mezzoforte Kórus vendégszereplése Zakopanéban:  09.15-19. között;

• Templomunk búcsúja: 10. 02. (szentmise, majd programok a Templom téren);

• Idén is tartunk őszi vásárt és szüreti mulatságot iskolánkban, 10.07-én 15.00 órától.

---

Alapítványi befizetések

2016. május hónapra

1.a            0 Ft
1.b   24 000 Ft
2.a     9 750 Ft
2.b     6 500 Ft
3.a   12 000 Ft
3.b   20 500 Ft
4.a   13 750 Ft
4.b   17 300 Ft
4.c     5 000 Ft
5.a        500 Ft
5.b     4 500 Ft
6.a   12 350 Ft
6.b    6 500 Ft
7.o.   6 500 Ft
8.a    1 250 Ft
8.b    8 000 Ft

Adományok:

Befizetés 18 000 Ft
Irodai persely: 14 240 Ft

2016. június hónapra

1.a            0 Ft
1.b     4 250 Ft
2.a           0 Ft
2.b     2 500 Ft
3.a     5 000 Ft
3.b     3 500 Ft
4.a     3 000 Ft
4.b        750 Ft
4.c            0 Ft
5.a            0 Ft
5.b     1 500 Ft
6.a     7 000 Ft
6.b     1 500 Ft
7.o.    9 000 Ft
8.a            0 Ft
8.b    50 000 Ft

Adományok:

Befizetés: 22 500 Ft
Irodai persely: 1 000 Ft
Néri bál: 161 540 Ft

 

Szép őszi napokat kíván az

iskola vezetése

---