„Királyi zászló jár elől, keresztfa fénye tündököl…”

Kedves Szülők!

Sok szeretettel köszöntjük Önöket 2014 nagyböjtjében, a márciusi hímondóval. Az elmúlt hetekben is nagyszerű eredménnyel szerepeltek tanulóink kerületi, budapesti, egyházmegyei és országos versenyeken. Büszkeségeink:

„Tiszán innen, Dunán túl” Fővárosi Döntő Népi ének, egyéni ARANY Nándori Hanna FELKÉSZÍTŐ TANÁR: KIRÁLY GYÖRGYI

VII. Országos Népzenei Verseny (Bp-i döntő) Népi énekegyüttes Ezüst Varga Laura, Szabó Johanna, Polyák Júlia, Nándori Hanna, Esztergomi Katinka FELKÉSZÍTŐ TANÁR: KIRÁLY GYÖRGYI

VII. Országos Népzenei Verseny (Bp-i döntő) Népi ének kettős Arany Varga Laura, Esztergomi Katinka FELKÉSZÍTŐ TANÁR: KIRÁLY GYÖRGYI

VII. Országos Népzenei Verseny (Bp-i döntő) Népi hangszer, citera Arany Bácskay Zsombor FELKÉSZÍTŐ TANÁR: BENNŐ KATALIN

VII. Országos Népzenei Verseny (Bp-i döntő) Népi hangszer, citera Ezüst Sárközi Máté FELKÉSZÍTŐ TANÁR: BENNŐ KATALIN

„Tiszán innen, Dunán túl” Fővárosi Döntő Népi énekegyüttes ARANY Varga Laura, Szabó Johanna, Polyák Júlia, Nándori Hanna, Esztergomi Katinka, Kossuth Borbála Jung Réka, Lambrecht Patrícia FELKÉSZÍTŐ TANÁR: KIRÁLY GYÖRGYI

Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Kerületi forduló 5. évfolyam Ezüst Kossuth Borbála FELKÉSZÍTŐ TANÁR: HUTKA ANDREA

Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Kerületi forduló 8. évfolyam Arany Bíró Gabriella FELKÉSZÍTŐ TANÁR: JUHÁSZ MAGDOLNA

Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Kerületi forduló 6. évfolyam Ezüst Mészáros Katalin FELKÉSZÍTŐ TANÁR: EGYHÁZI BERNADETT

Népdalénekési Kerületi Verseny 3. évfolyam Kiemelt Arany Bisztrai Teodóra FELKÉSZÍTŐ TANÁR: DR. KÁNNAINÉ IVONY ANNA

Népdalénekési Kerületi Verseny 3. évfolyam Kiemelt Arany Windisch Luca FELKÉSZÍTŐ TANÁR: BUDAHÁZY ÁGNES

Népdalénekési Kerületi Verseny Kiskórus Arany Skuta Maja, Gábor Luca, Braga Sára, Réthelyi Ágnes, Klein Réka, Kassai Rita, Kárpáti Nóra, Rózsás Anita, Mészáros Nóra, Szentimrey Katica, FELKÉSZÍTŐ TANÁR: KIRÁLY GYÖRGYI

Vers és Prózamondó Verseny Kerületi forduló 5-6. évfolyam Ezüst Csörgő Kata FELKÉSZÍTŐ TANÁR: HUTKA ANDREA

Vers és Prózamondó Verseny Kerületi forduló 7-8. évfolyam VI. Uhrin Dávid FELKÉSZÍTŐ TANÁR: JUHÁSZ MAGDOLNA

Diákolimpia Asztalitenisz Országos döntő VIII. helyezés Szabó Eszter FELKÉSZÍTŐ TANÁROK: MÓROCZ ZSOLT, CSIZY GÁBOR

Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Kerületi döntő V. helyezés Szablics Eszter, Sipos Boglárka, Veress Ágnes FELKÉSZÍTŐ TANÁR: FEJES FERENC

Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Fővárosi döntő II. helyezés országos döntőbe jutottak: Uhrin Dávid, Kotnyek József, Necz András FELKÉSZÍTŐ TANÁR: FEJES FERENC

Kazinczy „Szép Magyar beszéd” kerületi forduló 7-8. I. helyezés országos döntőbe jutott Berecz Márton FELKÉSZÍTŐ TANÁR: JUHÁSZ MAGDOLNA

Elsősegélynyújtó Vöröskereszt verseny Kelet Pest regionális döntő III. helyezés Sipos Boglárka, Pusztai Boglárka, Mórász Júlianna, Uhrin Dávid, Cselőtei Bence, Helli Domonkos FELKÉSZÍTŐ: MESTER EDINA védőnő

Helyreigazítás:

A legutóbbi hírmondóból kimaradt a kerületi angol versenyen, az ötödik-hatodikosok csapatának névsorából Schirok Regina 5.a osztályos tanulónk. A félreértés a gyerekek hiányzása, a csapatba új tagok belépése miatt történhetett, köszönjük megértésüket. Szintén a decemberi hírek között számoltunk be arról, hogy a 3.a osztályosok előadták nekünk a Kis gyufaárus lány történetét. A mesét feldolgozó és betanító osztályfőnök, Dr. Kánnainé Ivony Anna neve is lemaradt, köszönjük türelmét.

Februárban történtek:

- Iskolakóstoló 2014. február 8-án délelőtt tartottuk a már hagyományosnak tekinthető iskolakóstoló rendezvényünket. Bár, mint nem sokkal korábban kiderült, az Erzsébetligeti Színházban szintén ezen a napon volt a XVI. kerület iskolaválasztást segítő rendezvénye, (amelyre évek óta próbálunk bejutni, de csak az állami iskoláknak lehet kínálatukkal megjelenni) nagy öröm volt számunkra, hogy a néris iskolakóstolón igen szép számban jelentek meg az érdeklődő családok. A táncos-körjátékos tornatermi találkozás után 8 csoportra osztottuk a leendő elsősöket, majd a 7.c osztályosok segítségével, különböző játékos feladatokból álló állomásokon vettek részt a kicsik és szüleik. A végén a gyereksereget teával és kaláccsal kínáltuk az ebédlőben. Az iskolakóstolót 4 előkészítő foglalkozás követte, ahol a kék és zöld csoport tagjai 2-2 alkalmat töltöttek együtt Konczili Nóra nénivel és Póti Kati nénivel, valamint a segítő tanító nénikkel (Panni néni, Ibolya néni, Barthos Ági néni, Szilvi néni). Amíg a gyerekek a foglalkozáson vettek részt a tanító nénikkel, a kedves szülőknek az első alkalommal az Igazgató Úr, a harmadik alkalommal Gábor Atya tartott tájékoztatást, a beiratkozás részleteivel, a hitélettel, iskolánk életével kapcsolatosan.

A jövő évi két első osztály névsorát, valamint a várólistát március 10-én kifüggesztettük az iskola bejáratánál. A leendő elsősök beiratkozása április 28-29-30-án, 8.00 és 18.00 óra között lesz.

- A február nemcsak az iskolába érkező leendő elsősök, hanem az iskolából épp továbbtanulni készülő nyolcadikosok számára is meghatározó időszak. Első lépésként a megfelelő papírok kitöltése, szülőkkel való egyeztetése történik, majd jönnek a sok izgalommal járó felvételik. A napokban már az eredményeket várjuk, remélve, hogy tanulóink az előző évekhez hasonlóan idén is abban az iskolában folytathatják tanulmányaikat, ahol leginkább szeretnék. Imádkozzunk értük!

- Február 12-én délután iskolánk adott otthont a XVI. kerületi első és második évfolyamosok versmondó versenyének. A kerület minden iskolája képviseltette magát az eseményen, sok izgatott kisdiák érkezett a megmérettetésre.

- A farsangi mulatságok nagy sikerrel, színvonalas gyermekprodukciókkal zajlottak. Február 27-én, csütörtökön az alsósok farsangját az Arabesque Tánciskola növendékei, Jegonyán Okszána tanárnő koreográfiáját táncolva nyitották meg. Ezt követően minden osztály valamely Grimm-meséhez kapcsolódva bemutatta rövid műsorát. A felsősöknél nem volt kötelező elem a műsorszámok összeállításakor, láthattunk táncos, énekes produkciókat és paródiákat is. Köszönet a betanítóknak, felkészítőknek. Márciusban történtek:

- Március 5-én, hamvazószerdán közösen vettünk részt a templomban a szentmisén. Ezt követően, nagyböjt minden péntek reggelén a tornateremben közösen elimádkozzuk Krisztus szenvedéstörténetét.

- Az elmúlt évek hagyományaihoz híven, márc. 15-ét megelőzően tartottuk iskolánkban a 1848-as események megemlékező műsorát. Bíróné Hutka Andrea tanárnő betanításában az ötödik évfolyam tanulói elevenítették föl történelmünk szép, szomorú eseményeit. A műsor után a korabeli katonaruhákat és az előadás egyes díszleteit kiállítottuk a félemeleten – Mezei Csilla néni rendezésében.

- Március 14-én, pénteken iskolánk dolgozói lelki napra utaztak Majkpusztára és Pannonhalmára, Borbély-Ragány Gyöngyvér tanárnő szervezésében. A közösen eltöltött pár óra, a remeteségben és az apátságban látottak, hallottak segítik erősíteni közösségünket.

- Március 15-én iskolánk képviseletében mi is elhelyeztük koszorúinkat a Pilóta utcai emlékműnél.

- Március 20-án tartottuk az alsósok terítési sorversenyét. Illemszabályok a sport köntösébe bújtatva. Nagy izgalmak közepette, sok ügyeskedéssel telt a délután. Köszönjük Bartosiewicz Márta néninek a verseny megszervezését.

- Március végén az iskolánkban működő gyermekmisszió tagjai, Zsivkovné Cravero Ágnes tanárnő vezetésével, látogatást tettek Ózdon, ahol szegény sorsú iskolásokat kerestek fel. Természetesen, adományokat is vittek magukkal, melyeket az Önök segítségével sikerült összegyűjtenünk. Ezt ezúton is köszönjük!

- A második félévben 2 alkalommal, összesen 4 országos bemutató órát tartottunk a KPSZTI felkérésének eleget téve. Első alkalommal környezetismereti órákat láthattak az ország katolikus iskoláiból érkező kollégák, a 3.a osztályban Dr. Kánnainé Ivony Anna és a 4.a osztályban Konczili Eleonóra tanító nénik közreműködésével. Második alkalommal matematikaórára fogadtuk a látogatókat, amikor is a 2.a osztályban Zsilinszky Enikő és a 3.a osztályban ismét Dr. Kánnainé Ivony Anna tartották a bemutató órákat. Ezek az alkalmak szép elismerései az iskolánkban folyó szakmai munkának. Köszönjük a tanítóknak és a gyerekeknek a nagyszerű szereplést, és mindenkinek a rendezvény sikeréhez nyújtott segítségét.

Előretekintő:

- Április minden péntek reggelén (akárcsak márciusban) énekes keresztutat tartunk a tornateremben.

- Április elején a bukásra álló tanulók szülei értesítést kapnak az ellenőrzőben. - Április 11-én, pénteken tartjuk tanulóink nagyböjti lelki napját. Ezen a napon nincs tanítás, a gyerekek évfolyamonként közös lelkigyakorlaton vesznek részt. Egyenruhában jövünk. A nagyobbaknak (akik már voltak elsőáldozók) gyónási lehetőséget biztosítunk. A napot közös szentmisével zárjuk.

- Április 13-án a második vasárnapi iskolamise egybeesik Virágvasárnappal. Az ünnep nagysága miatt elmarad a közös mise, így minden család a saját plébániáján élheti meg Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának ünnepét.

- Április 16-án, a szünet előtti utolsó tanítási napon tartjuk az idei évi sportnapunkat. Ennek részleteiről az osztályfőnökök tájékoztatják a családokat. - A tavaszi szünet 2014. április 17. és április 22. között lesz. Utolsó tanítási nap április 16. (szerda), első tanítási nap április 23. (szerda). - Iskolánk szokásos tavaszi hangversenye 2014.04.30-án, szerdán este 18.00 órakor lesz a templomban.

- Május 2., péntek pihenőnap, ezen a napon iskolánk zárva lesz. Ezt a munkanapot május 10-én, szombaton kell ledolgozni, pénteki órarend szerint.

- Május 5. és 9. között a hetedik évfolyam tanulói a Határtalanul program keretében Erdélybe kirándulnak. A Bethlen Gábor Alapítvány (2014.március1-jétől az EMET) a tavalyi pályázatán megnyert 816.000,- Ft összeggel támogatja a programot. Az erdélyi út alkalmával felkeressük a csíkszentdomokosi testvér- iskolánkat, ahová könyveket, játékokat szeretnénk ajándékba vinni. Ezért kérjük Önöket, küldjenek jó állapotú, felsősöknek való könyveket, társasjátékokat, hogy ezzel örömet szerezzünk az ott élő magyar családoknak, magyar gyerekeknek. Köszönjük!

- Május 11-én, vasárnap iskolamise.

- Május 23-án tartjuk a tavalyihoz hasonló Néri-napi rendezvényünket. Sok izgalmas játékkal, vetélkedővel várjuk a családokat. A programok sikeres szervezése érdekében jelentkezési lapokat fogunk küldeni.

- Másnap, május 24-én rendezzük meg a szokásos Néri-bálunkat. Sok ígéretes produkció készül. Szeretettel hívjuk és várjuk a közös együttlétre, vidámságra vágyó szülőtársakat, pedagógusokat.

- Május 28-án írják a 4., 6., és 8. osztályosaink az OKÉV-méréseket. Ezen felmérések eredményei alapján rangsorolják az iskolákat, ezért is fontos, hogy minden érintett tanuló komolyan vegye ennek megírását.

Gózon Ákos kuratóriumi elnök úr tájékoztatása szerint hamarosan összeül a megújult összetételű kuratórium és dönthetnek fejlesztési célokról (pl. udvar felújítás) és jóléti kérdésekről (pl. tábori támogatás stb.)

Dr. Kőrösmezei Csaba SzMK elnök úr is körlevelében tájékoztatja a szülőket a választmány munkájáról.

Sajnálatos módon Néri Szent Fülöp domborművünk a bejáratnál színesfém-tolvajok áldozata lett. Az eset nyomozati szakaszba került, a művész úrral felvettük a kapcsolatot. Szeretnénk a művet a legrövidebb időn belül pótolni és az eredeti helyére visszatenni. Őrzéséről video-megfigyelőrendszer létesítésével szeretnénk gondoskodni. A Néri bálon hálásan várunk és köszönünk minden felajánlást, amellyel terveinket megvalósíthatjuk.

Az Örökös Ökoiskolai programunkhoz jól illeszkedik, hogy egy KMOP pályázat keretében 28 millió Ft összértékben kerül felhelyezésre áramtermelő napelem a Néri tetejére. Fenntartónk 15%-os önrészét is nagyon köszönjük.

Étkeztetés. Köszönöm és várom továbbra is észrevételeiket. A legutóbbi tárgyalás óta jelentősen javult az ételek és a szolgáltatás minősége, reméljük ez tartós marad. A szállító összeállított kérésünkre egy extra menüsort, amelyet néhány héten belül felár nélkül kipróbálhatunk. Amennyiben a tartós javulás nem kényszeríti ki a beszállító váltást, két lehetőség adódik. Vagy a jelenlegi ebédet rendeljük mindenkinek a mostanihoz közeli áron, vagy, ha megkedveljük, az extra ebédet (mindenkinek) 560 forint körüli áron. Harmadik lehetőség, hogy amennyiben minőségi romlás történik, más szolgáltatóval szerződünk hasonló áron. Több nagy szállító is adott árajánlatot ilyen nagyságrendben. A legjobb, és megfizethető megoldásban vagyunk érdekeltek. A napokban megérkezett az a melegen tartó eszköz, amellyel a tálcás ételeket tudjuk melegen tartani és emelni az ételkiadás minőségét (150000Ft).

A Húsvétváró időben mi is szeretnénk bekapcsolódni a Caritas Hungarica tartós élelemgyűjtő akciójába. Kérjük a felajánlott tartós élelmiszereket a porta mellett elhelyezett dobozba helyezni.

A Néri tábor idei időpontja június 20-25, helyszíne Keszthely a Balaton partján. A Hotel Via*** ténylegesen a Balaton partján helyezkedik el, saját biztonságos strandja van. A teljes ellátás költsége 29.800 Ft. Az első részlet (10000 Ft) április 15-16-ig esedékes (ebédbefizetés napjai). A fennmaradó részt kérjük május 13-14-ig beküldeni.

Az osztályfőnökök felé kérelem adható le a tanulmányi kirándulások, erdei iskolák és a nyári tábor költségeinek csökkentésére. Az alapítvány éves projektterveiben eddig jellemzően kb 300 ezer Ft állt rendelkezésre.

Alapítványi befizetések:

 

február hónapra:

1.a                    1.b                2.a              2.b               2.c           3.a             3.b              4.a            4.b

10 000 Ft     116000 Ft     4500 Ft     11750 Ft     6500 Ft     3000 Ft     6500 Ft     24400 Ft     2000 Ft

 

5.a                5.b              6.a              6.b              7.a              7.c            8.o.

9500 Ft     3000 Ft      2000 Ft      13500 Ft     4000 Ft      7000 Ft     1750 Ft

 

Adomány: 14.000 Ft befizetés: 18.000 Ft irodai persely: 5065 Ft

Összes befizetés összesen: 262 465 Ft

 

március hónapra

1.a                   1.b                2.a             2.b                2.c               3.a             3.b              4.a               4.b

10250 Ft     21000 Ft      4500 Ft      31000 Ft     14670 Ft      4000 Ft     9000 Ft      40250 Ft      10000 Ft

 

5.a                   5.b              6.a               6.b              7.a              7.c             8.o.

45750 Ft      3500 Ft      7000 Ft      16500 Ft      3500 Ft      5500 Ft      1750 Ft

 

Adomány: 14.000 Ft befizetés: 18.000 Ft irodai persely: 5260 Ft

Összes befizetés összesen: 265 430 Ft

Szép tavaszi napokat kívánva:

az iskola vezetése

---
---