„Isten erőt ad minden csatához,
bölcsességet minden döntéshez,
és békét, ami felülmúl minden értelmet.”

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Szeretettel köszöntjük Önöket májusi hírmondóval.

Visszatekintő

Szülői Akadémia

A 2016/2017-es tanévben is három alkalomból álló Szülői Akadémiát szerbeztünk az érdeklődő szülőknek.

Februári téma: Az újraélesztés.

Dr. Szigeti Szolt és Dr. Demeter Gabriella tartott előadást, majd az iskolai ambu-babán mutatták meg a jelenlévőknek, hogy a gyakorlatban hogyan kell végezni a ritmusos-szívmasszázst.

Márciusi téma: Hol a határ?

Dr Borai-Tóth Mónika ügyészasszony volt a vendégünk. A diákcsíny és a büntetendő cselekmény közötti különbségekről, a belesodródásról, a butaságból elkezdett és komoly következményekkel járó bűncselekményekről tartott az érdeklődőknek előadást.

Áprilisi téma: BTM? SNI? Asperger?

Schuchné Rumpli Henriette a korai felismerés, és fejlesztés fontosságát hangsúlyozta, ismertette azokat a jeleket, tüneteket, melyeket a családoknak már egészen kisgyermekkorban észre kell venni, hiszen az iskolában jelentkező tanulási problémának számtalan előjele lehetett a gyermekek első pár életévében.

Fontos megjegyeznünk, hogy a Szülői Akadémia témáinak kiválasztásakor olyan témákat céloztunk meg, melyek kapcsolatban állnak mindennapi életünkkel, nélkülözhetetlen segítséget jelenthetnek (februári téma), illetve amivel megóvhatjuk a gyerekeket (márciusi téma), vagy épp felismerhetjük a problémákat (áprilisi téma), szomorúan tapasztaltuk, hogy a szülők részéről az érdeklődés igen alacsony volt.

Előadások gyerekeknek

Április hónap végén a gyerekeknek is előadásokat szerveztünk. 

A Szülői Akadémia sorozat témáiból kiragadva a 6-8. évfolyamos tanulóknak Dr. Demeter Gabriella elmagyarázta az újraélesztés fontosságát, és metódusát, majd a gyerekek gyakorolták ezt az ambu-babán. 

A 4-6. évfolyamos tanulóknak elsősorban a kerékpáros közlekedés szabályairól, de általában a közlekedési szabályokról tartott játékos vetélkedőt iskolánk rendőre Trencsényiné Laub Mariann. A következő heti reggeli áhítaton Mariann kihirdette az eredményeket. Minden 4-6 évfolyamos tanuló egy kisebb ajándékot, valamint osztályonként az öt legjobb tesztkitöltő ajándékcsomagot kapott. 

A 7-8. évfolyamosainknak Dr. Borai-Tóth Mónika a szülőknek tartott előadására alapozva beszélt a gyerekeknek a korosztályukat térintő veszélyekről, áldozati- és elkövetői oldalról is. Amióta a büntethetőség határát 12 évben állapították meg, fontos tájékoztatni a gyerekeket arról, hogyan kerüljék el a veszélyes helyzeteket.

Szakmai Nap

A tavaszi szünetet követően tartottuk a tantestületünk számára a szakmai napot. Idei témánk a tehetséggondozás, differenciálás volt. Zsólyami Judit tanítónő az 1.b osztályosokkal, Biróné Hutka Andrea a 8. osztályosokkal tartott bemutató órát, majd ezt követően Duró Zsuzsanna pszichológus beszélt a tehetséges gyerekekről, a tehetséggondozás lehetőségeiről és fontosságáról.

Tavaszi Hangverseny

Május elején tartottuk a hagyományos tavaszi hangversenyünket. A 2. b osztályosok (felkészítőjük: Bartosiewicz Márta néni) és a 4. b osztályosok (felkészítő: Egyháziné Marthi Katalin) furulya-muzsikát adtak elő, a 6.a osztályosok és a 8. osztályosok csengőztek, a Kicsinyek Kórusa (3-4. évfolyamos tanulók) valamint a Mezzoforte Énekkar (5-8. évfolyamosok) kórusműveket énekeltek. Nagy öröm számunkra, hogy a koncertre visszajárnak, és a kórusban énekelnek már elballagott növendékeink is.

A koncerten kisebb gyűjtést szerveztünk, melynek bevételéből hangszereket szeretnénk vásárolni a következő tanévek kamaramuzsikálásaihoz. A koncert bevétele: 50 570 Ft volt. Köszönjük!

Továbbra is kérjük, hogy akiknek otthon használaton kívüli, szoprán (germán) furulyája van, adományozza iskolánknak. A hangszereket furulya-kamara oktatásra szeretnénk használni.

Orosz gyermek-táncegyüttes Budapesten

Iskolánkba látogatott a szentpétervári IMPULSE táncegyüttes. Számos, közel 100 alkalommal kaptak első helyezést nemzetközi táncversenyeken. 2010-ben Unesco-díjban részesültek. A mostani 5 napos budapesti tartózkodásuk alatt egy táncfesztiválra érkeztek, szerepeltek a Duna-tv műsorában is. Művészeti vezetőjük és koreográfusuk: Yana Dynko.

Továbbtanulás

Nyolcadikosaink egész tanévét kitöltő továbbtanulási időszak a végére ért. Minden diákunk sikeresen vette az akadályokat, a legtöbben a vágyott középiskolában folytatják majd tanulmányaikat, de mindannyian megnyugtatóan tekintenek a Nérit követő diák-évekre. Gratulálunk nekik!

KaPI bemutató óra

Április 25-én tartottuk a tanév utolsó, országos bemutató óráját. Ősszel matematika, magyar és hittan-drámapedagógia órákat láthattak nálunk az érdeklődők, most szabadidő eltöltés, testnevelés, népi kultúra komplex egységét mutatta be Mezei Csilla kollégánk. A KaPi felkérésére megtartott napon Oláh Gábor, EKIF tanügyigazgató is jelen volt.

---

Előretekintő:

Néri hét

Május 22-27. között rendezzük meg a Néri-hetet. Az idei év különös jelentőséggel bír számunkra, mert iskolánk fennállásának és működésének 20. jubileumát ünnepeljük.

A Néri hét eseményei:

• május 22. hétfő: A Néri-hét kezdete.17.00 órakor ünnepélyes kiállítás megnyitó az iskola 20 évéről. A megnyitón rövid műsort mutatnak be iskolánk növendékei. A Néri 20 kiállítással egyidőben az első emeleti folyosón teremtésvédelmi kiállítás is nyílik. Minden osztályt 5 fős, iskolai egyenruhába öltözött csoport fog képviselni az eseményen.

• május 23. kedd: Az utazó planetárium előadását nézhetik meg tanulóink, csoportbeosztással 8.00-15.00 óra között.

• május 24. szerda: OKÉV felmérés magyar és matematika tantárgyból a 6-8. évfolyamon, 8.00-12.00 között. Erről külön tájékoztatót küldünk az érintett évfolyamok tanulóinak.

• május 25. csütörtök: tanítás nélküli munkanap - az iskola teljes tantestülete EKIF pedagógus konferenciára megy Esztergomba, Erdő Péter bíboros úr meghívására, a többi EKIF fenntartású intézménnyel együtt.

• május 26. péntek:Néri-nap

9.00 óra: Ünnepélyes Szentmise, melyet bemutat Snell György Püspök Úr (a gyerekek iskolai egyenruhában jönnek). Szeretettel várjuka szülőket is!
10.00-14.00 között: ügyességi- sport- kreatív játékok az iskolában, tanítóink, tanáraink vezetésével. Ez a program a gyerekekről, a jókedvről, a mulatságról szól. A jól megoldott feladatokért „fülöpkét” kapnak a gyerekek, melyet az SZMK által működtetett büfében mindenféle finomságokra lehet beváltani.
14.00-tól összevont napközi, igény szerint. Ezzel egyidőben kezdődik a tornaterem dekorálása és a termek előkészítése, valamint a főpróbák a másnapi bálra.

• május 27. szombat: 19.00-01.00 Néri-bál – ezt a rendezvényt a felnőtteknek szervezzük. Szülőknek, nagyszülőknek, támogatóknak, bálozóknak. Kérjük, ha csak lehet, gyermekeiket erre a rendezvényre ne hozzák el. Megértésüket köszönjük! Belépők vásárolhatók Gizi néninél a portán, péntek du 14.00 óráig. Ezzel kapcsolatos tudnivalókról a tájékoztatót már elküldtük, mailben.

Karizmák Ünnepe

Idén is megrendezésre kerül a hagyományos Karizmák ünnepe, Pünkösdhétfőn, június 5-én. A rendezvény 10.00 órakor kezdődik. 15.00 órakor ünnepélyes Szentmise.

Ballagás, évzáró

Utolsó tanítási nap, június 15. csütörtök. Ezen a napon lesz a ballagás is, 17.00 órakor. A tanévzáró ünnepély június 16-án, pénteken tartjuk, 17.00 órakor, iskolánkban.

Nyolcadikos csengősök záró fellépései

Több évnyi közös muzsikálás után elérkeztünk az utolsó koncertekhez. A nyolcadikosok csengőzenekara május 21-én vasárnap jótékonysági hangversenyen szerepel a XVII. kerületi Szent Pál Templomban, szerepelnek a Néri-hét kiállítás megnyitóján május 22-én, valamint május 31-én a Pünkösdi Kórustalálkozón.  

Leendő elsősök első szülői értekezlete

Június 7-én, 17.00 órától várjuk leendő elsőseink szüleit.

Iskolai Te Deum és ballagók miséje

Június 11. vasárnap 8.00
A tanév utolsó, júniusi iskolamiséje egyben a Te Deum mise is, valamint ballagó nyolcadikosaink hálaadó Szentmiséje is.

Egyházmegyei Te Deum

Az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy az egyházmegyei Te Deumot nálunk ünnepeljük. Ez az esemény hagyományosan mindig valamelyik EKIF iskolában került megrendezésre. Erre az eseményre az egyházmegyei iskolák dolgozói hivatalosak, időpontja június 22.

Nyári szünet

Utolsó tanítási nap: június 15. csütörtök
Évzáró: június 16. péntek, 17.00 óra
Nyári ügyeleti napok: 
-2017. 07. 12. szerda 9.00-14.00 óráig
-2017. 08. 09. szerda 9.00-14.00 óráig

Iskolai tábor

 

Szép tavaszi napokat kíván,
az iskola vezetése

---

Alapítványi befizetések

2017. március hónap

1.a       9 700 Ft
1.b    16 500 Ft
2.a       0
2.b    20 400 Ft
3.a     11 000 Ft
3.b      0
4.a       3 500 Ft
4.b    10 500 Ft
5.a       5 500 Ft
5.b      9 600 Ft
5.c       0
6.a       0
6.b      4 500 Ft
7.a       4 000 Ft
7.b      0
8.a     13 500 Ft

Adomány

Irodai persely       14 770 Ft
Befizetés     18 000 Ft

2017. április hónap

1.a       9 700 Ft
1.b    12 200 Ft
2.a     20 000 Ft
2.b    24 900 Ft
3.a       8 000 Ft
3.b      0
4.a       3 000 Ft
4.b    10 500 Ft
5.a       2 000 Ft
5.b      6 100 Ft
5.c       0
6.a       0
6.b      4 500 Ft
7.a       2 000 Ft
7.b      0
8.a       2 000 Ft

Adomány

Irodai persely       10 000 Ft
Befizetés     18 000 Ft