Kedves Szülők!

A Rácz Aladár Zeneiskola iskolánk megalakulásának évétől, 17 éve tart színvonalas zeneoktatást tanulóinknak. Szolfézs és hangszeres csoportjaiban jelenleg közel 90 (ebből 74 kerületi)  tanulónkat képzik. Ezzel a Néri a zeneiskola második legnépesebb bázisa. A két intézmény kapcsolata kiváló, büszkék vagyunk a zenei díjakra, helyezésekre.

Sajnos a művészeti alapfokú iskolák alapító okirat módosításánál egy félreértés folytán adminisztratív akadályba ütközhet a jövő évi Néris zenei csoportok megszervezése.

Szerencsére van megoldás, Kovács Péter polgármester úr arra bíztat bennünket, hogy elsősorban az a 74 kerületi érintett család, de amennyiben fontolgatják a zenei tanulmányok elkezdését a többi kerületi család is írhat egy támogató emailt, amellyel felmérhető a társadalmi igény a zeneiskola további Néris működésére.

Kérem Önöket, hogy amennyiben szeretnék kifejezni támogatásukat, hogy a jövő tanévben polgármester úr támogatásával megszervezhető legyen a zeneiskolai oktatás a Nériben küldjenek egy emailt azinfo@neriiskola.hu címre június 28-ig, péntekig. A szülői buzgalom csak a jövő tanév elindításához szükséges, mert ígéretünk van arra vonatkozólag, hogy a zeneiskola alapító okirata rendezésre kerül és hosszútávon is lehetőség nyílik a további példaértékű együttműködésre a két intézmény és fenntartóik között.

Az emaileket összesítve kinyomtatva tudjuk átadni polgármester úrnak, aki ezzel tudja alátámasztani és  megszervezni segítségét a jövő évi zeneoktatásban.

Az emaiben kérjük adják meg gyermekük nevét és címét, valamint kérésüket, hogy az eddigi módon a Nériben folyhasson a zeneiskolai képzés. Az új elsősök is csatlakozhatnak, hiszen az előképző számukra is indul. Ha vannak kerületi családok, akik eddig csak gondolkodtak gyermekük zenei tanulmányain, kérjük bátran írjanak.

Biztos vagyok benne, hogy szeptemberre megoldást találnak az érintettek és zökkenőmentesen kezdődhet a zenei tanév is a Nériben. Ehhez  szükségük van egy kis adatszolgáltatásra. 

Üdvözlettel:

Dudás Attila ig.

---
---