szombat, május 25Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Tankönyv 2019

Kedves Kollégák!

Ahogyan már több éve, idén is egy elektronikus táblázatban kérem a tankönyvrendeléseiteket leadni. Ez azért lesz így jó, mert idén is a tavalyi megrendelés alapján dolgozhattok.

  • Ha jó ugyanaz a könyv, amelyik tavaly volt, akkor tegyél a könyvtől jobbra levő C oszlopba egy X jelet. Sajnos azonban idén minden egyes könyvnél meg kell nézned, hogy szerepel-e az adott könyv az idei hivatalos tankönyvjegyzékben, mert rengeteg könyvet kivettek onnan. (Például az összes Hajdu matekkönyvet.) A hivatalos tankönyvjegyzék ITT TALÁLHATÓ.
  • Ha jövőre nem kell az adott könyv, akkor hagyd üresen a könyvtől jobbra lévő C oszlopot. Figyelem, ha üresen hagyod a C oszlopot, akkor NEM RENDELÜNK abból a könyvből egyet se!
  • Ha nem szerepel a tavalyiak között az adott könyv, de jövőre szükség lenne rá, akkor az osztályonkénti lista végére írd be a könyv címét, és RENDELÉSI SZÁMÁT! A hivatalos tankönyvjegyzék ITT TALÁLHATÓ. Ha nem írod oda a tankönvyjegyzék szerinti rendelési számot, akkor a könyv NEM LESZ megrendelve.
  • Ha új könyvet írsz be a listába, az új könyv mellé is írj X-et a C oszlopba. Ha nem írsz, akkor NEM LESZ megrendelve!
  • Ha megjegyzésed van, azt a megjegyzés oszlopba írd.
  • A listából NE TÖRÖLJ ki sorokat, ha nem kell a könyv egyszerűen csak ne írj a C oszlopba semmit!

Ami nem szerepel a tankönyvlistán, az nem rendelhető. Ellenőrizd MINDEN ESETBEN a rendelési számot, mert lehet, hogy idén változott. Ha nem létező, vagy érvénytelen rendelési számmal adod le a rendelést, az adott könyv NEM LESZ megrendelve.

Az adott osztályokban IDÉN tanítók feladata:

  • Ha az adott könyv visszaszedhető (tartós), akkor tegyél X-et a a D oszlopba, és írd oda az E oszlopba, hogy hány használható van belőle! A „hány” egy arab szám legyen… (Példa: aki a 2018/19-es tanévben tanít a 6.a-ban történelmet, az a 6.a munkalapon kitölti a D és E oszlopot, valamint a 7.a munkalapon a 2019/20 évi rendelést a szaktárgyából: A, B és C oszlop). Az idei első és másodikos tanítóknak ezt nem kell kitölteniük, mert az ő könyveik nem tartósak.
  • Ha az adott könyv többet már nem használható, akkor hagyd üresen a D és E oszlopot!

TANKÖNYVRENDELÉSI TÁBLÁZAT

Szerkesztéshez kattints a SZERKESZTÉS BÖNGÉSZŐBEN gombra!

A lista kitöltésének határideje: április 23. kedd 23:59

Finanszírozási tudnivalók

Jövőre is az összes évfolyam ingyen kapja a könyveket. A tankönyvcsomagok ára nem mehet a következő összegek fölé: 1-4. évf.: 9 000 forint, 5-6. évf.: 12 000 forint, 7. évf.: 15 000 forint, 8. évf.: 12 000 forint. Ezek az értékek az egész iskolára értendők, tehát ha az egyik csomag drágább lesz, akkor egy másiknak ugyanannyival olcsóbbnak kell lennie, vagy az adott listáról le kell húzni tételeket.

Az első és második osztályos könyvek EGYIKE SEM tartós tanköny ezentúl, tehát ott minden gyereknek mindenből újat kell rendelni, vagyis nem kell visszaszedni az elsős és másodikos tankönyveket.

Mindebből az következik, hogy mindenki gyakoroljon rendkívül nagy önmérsékletet a tankönyvrendelés kapcsán, és a felsőbb évfolyamosok könyveit mindenképpen VISSZA KELL GYŰJTENI!