csütörtök, június 20Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola honlapján az iskola közösségének a nevében!

Iskolánk névadója az a Néri Fülöp, akit „Róma második apostolának” is hívnak és akit Goethe, a világirodalom egyik legnagyobb költője ,,humoros szentnek” nevezett.
Gyakran feltette a kérdést: ,,Mikor szedjük össze végre bátorságunkat, hogy elkezdjünk valami jót tenni?”
Amikor egy fiatal barátja sikeres tanulmányairól beszélt neki Fülöp így szólt hozzá: ,,Szerencsés ember, most tanulsz. Pár év múlva doktor leszel, és kezdesz pénzt keresni. Ügyvéd leszel és prelátus, és sok egyéb tisztséged is lesz. Boldog leszel, és már nem is fogsz mást kívánni.” A diák már azt hitte, hogy Fülöp komolyan beszél. De akkor magához vonta, és ezt suttogta fülébe: ,,És aztán?” Ez a súlyos kérdés új irányt adott az ifjú jóbarát életének.
Ez a súlyos kérdés a mi figyelmünket is arra kell, hogy irányítsa, nem elég a tudás megszerzése és nem elégedhetünk meg a tanulók számára elsajátítandó tudás átadásával. Diákjainkat az iskolánk által képviselt értékrend szerint nevelnünk is kell, ezért erre a közös feladatra hívjuk meg azokat a szülőket, akik ebbe az iskolába íratják gyermekeiket, valamint azokat a kollégákat, akik ebben az intézményben szeretnének velünk együtt dolgozni.

Sillye Gergely
intézményvezető