szombat, május 25Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Thursday, April 6, 2017 4:37 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Mária Rádió Hírlevél <<< 2016-04-06 >>>

 

 

Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online..

 

 

 

 

2017. április 06.

 

Nagyböjti idő

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. MR fc

A képet a feladó eltávolította. MR tw

 

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió Magyarország

 

 

A lélek hangja

 

 

 

 

Ajka FM 93.2

Cegléd FM 88.3

Celldömölk FM 92.5

Dabas FM 97.5

Dömös FM 104.9

 

 

Esztergom FM 97.4

Gyál FM 98.9

Komárom FM 88.3

Budapest FM 88.8

Monor FM 106.3

Mór FM 92.9

 

 

Pápa FM 90.8

Pécel FM 91.7

Piliscsaba FM 104.2

Sárvár FM 95.2

Telkibánya FM 100.6

 

 

 

Várpalota FM 90.0

Veszprém FM 95.1

Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen)

Online Rádióhallgatás

 

 

 

 

Mária Rádió

 

Hírlevél

 

 

 

 

Kedves igazgato@neriiskola.hu!

 

Kérjük támogassa a Mária Rádiót adója 1%-ával!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogassa a Mária Rádiót adója 1%-ával!

Ha szeretné adójának második 1 százalék, un. civil 1% felajánlását megtenni, és ennek vonatkozásában a Mária Rádió Közhasznú Egyesületre, mint kedvezményezettre gondolt a felajánlás megtételének módjáról IDE KATTINTVA tud tájékozódni! Az 1 százalék, amit felajánlás révén kaphatunk, Önnek nem kerül pénzébe, ha azonban nem rendelkezik róla, akkor az államnál marad. Hálásan köszönjük támogatását! 

Az adószámunk: 19385226-1-19

„A Mária Rádió egy szelíd gyertya, tehát nem avatkozik bele a mindennapos küzdelmekbe, de mégiscsak sokkal többet tud adni. A Mária Rádió fényt gyújt az emberek szívében. Társadalmunkban is ilyen módon tud, fontos szolgálatot tenni. Az is egy szép dolog a rádióban, hogy millió dolog születik belőle: a Mária út, a zarándoklatok, a Szent István ünnepnek az élővé tétele, tehát annyi minden gyümölcse van, amire nem is számítottunk, amikor a rádiót elindítottuk. Egy gyönyörű eszköze, útja az Úristennek arra, hogy szíveket megérintsen, megszólítson. A Mária Rádió abban is segít, hogy élő, hiteles emberi hangok, életsorsok, tanúságtételek által sok ember rácsodálkozik a hitnek az erejére, szépségére.

Isten áldja meg mindazokat, akik a szeretetükkel, adományokkal, imádságokkal a Rádió közösségét segítik.”

Székely János püspök

a Mária Rádió védnöke

 

Európai Mária Rádiók találkozója – Lelki feltöltődés

 

 

  

 

A képet a feladó eltávolította. Találkozó

 

 

 

 

A Mária Rádiók Világcsaládjának európai tagozata minden évben találkozik. Az idei évben ez a találkozó Magyarországon került megrendezésre Esztergomban 2017. március 20-24 között. Egy önkéntesünk aki segítette vendégeinket így számolt be a találkozóról: 

Felejthetetlen és óriási élmény volt ez a néhány nap, amit az esztergomi világtalálkozón élhettem át. Önkéntesként az volt a feladatom, hogy két társammal együtt fogadjuk a világcsalád európai képviselőit Esztergomban. Számos országból érkeztek atyák, lelki gondozók, és az ő segítőik. Amikor a közös vacsorához, közös imádsághoz készülődtünk, és együtt volt mindenki, az szívet melengető volt! Az egymást ritkán látó “családtagok” öleléssel és csillogó szemekkel köszöntik egymást. Az őszinte szeretetet és a tiszteletet láttam mindenki arcán. Ez a látvány kísérte végig ezt a négy napot, amíg Magyarországon voltak. Többen is köszönetüket és hálájukat fejezték ki, amikor elmeséltük nekik, hogy a budapesti Mária Rádiónál végzünk önkéntes szolgálatot. Az utolsó napjukat Budapesten töltötték, ahol több programon is részt vettek. Ellátogattak a Mátyás-templomba, a Budai várba, a Szent István Bazilikába, sőt, még hajókáztunk is velük. Számomra ez a néhány nap hatalmas lelki feltöltődés volt! Hálás vagyok a Rádiónak és a szervezőknek, hogy mindennek részese lehettem, mert ez az élmény életem végéig velem lesz!

Pálinkás Tekla Mónika

 

A világcsalád itt töltött napjairól a fotók a Mária Rádó Facebook oldalán tekinthetőek meg, valamint az esztergomi Szent Adalbert Központ honlapján.

 

Keresztút közvetítés az Andrássy útról (ápr. 8.)

 

 

 

 

 

keresztút

 

 

 

 

Keresztút ájtatosságot szervez a Regnum Christi közösség Budapesten az Oktogontól a Hősök teréig. Az évente megrendezett eseményt a Mária Rádió élő adásban közvetíti április 8-án szombaton. Az idén 16:00-i kezdettel.

 

 

 

Megpróbáltatás napja – rendkívüli adásnap (ápr. 14.)

A megpróbáltatás, a szenvedés értelméről és a felülkerekedésről szólnak a Mária Rádió rendkívüli adásnapjának beszélgetései és vallomásai április 14-én pénteken. A műsorban megszólal többek között Kerényi Lajos atya kórházlelkész, a Mária Rádió egészségügyi-műsor vezetői, valamint súlyos betegségen és házastársi nehézségen átesett tanúságtevők.

Az örök élet győzelme – rendkívüli adásnap (ápr. 15.)

Az örök élet hite legyőzi a halált. Ez az alapüzenete a Mária Rádió rendkívüli adásnapjának április 15-én szombaton. A műsorban beszélgetés hangzik el többek között Márfi Gyula érsekkel, Palánki Ferenc püspökkel és Korzenszky Richárd bencés perjellel.

 

Új hanganyagok honlapunkon!

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió podcast anyagai a www.mariaradio.hu honlapon az Imák, Versek, Életvezetés, Tanítások és Gyerekeknek menüpontokban találhatóak. A hanganyagok egyaránt hallgathatóak számítógépen és okostelefonon keresztül is. Az Életvezetésen belül többek között olyan fontos témakörök találhatóak, mint ismert és kevésbé ismert emberek tanúságtételei, hit, házasság, család, gyászfeldolgozás, betegség, gyógyulás és életvédelem.

A podcast tartalmaink a honlapon kívül is megtalálhatóak, ahol mindig a legfrissebb tartalmakkal találkozhatnak. Aki szeretne témától függetlenül podcast tartalmakat hallgatni IDE KATTINTVA teheti meg. 

 

Veled vagyok

 

 

 

 

Veled vagyok

 

 

 

 

Veled vagyok címmel jelent meg a Prontvai Vera által szavalt istenes verseket tartalmazó CD, mely hallgatóink legközkedveltebb verseit tartalmazza. 

A CD több Reményik- és Sík Sándor-verset tartalmaz, de megtalálható rajta Papp Lajos Az én Miatyánkom c. alkotása is, valamint a gyógyulásért való ima. 

Mivel a CD nem kerül kereskedelmi forgalomba, meghatározott ára nincs, adományokat viszont szeretettel fogadunk a Mária Rádió számára. A CD megrendelhető telefonon a 06 1 373 07 01-es telefonszámon, valamint IDE KATTINTVA!

 

Technikus csapatunk gyakornokokat keres!

Villamosmérnöki és hangmérnöki tanulmányokat folytatók előnyben!

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Technikai munkatársat keresünk!

 

 

 

 

A Mária Rádió budapesti szerkesztősége várja olyan önkéntes technikai munkatársak, gyakornokok jelentkezését, akik szeretnének betekinteni a rádiózás világába, mentor segítségével valódi gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnének:

Az alábbi feladatokat végezhetik a gyakornokok:

– átkapcsolnak a szerkesztett kijátszási listáról élő adásba és vissza

– az élő adást kiszolgálják műszaki oldalról: "keverik" a műsort (mikrofonok, bejátszó eszközök, telefonálók hangjának adásba adása)

– helyszíni közvetítéseket adnak adásba

– felvételeket készítenek a stúdiókban

– hanganyagokat vágnak


– helyszíneken technikát telepítenek

– közvetítői hangkapcsolatot építenek fel a stúdióval

– a helyszíni technikát üzemeltetik az adás ideje alatt (keverik a jelforrásokat)

– felvételeket készítenek külső helyszíneken 

A feladat végzésének helye a Mária Rádió budapesti épülete, 13. kerület Gogol utca 28.

A jelentkezéseket a rádió technikusai az alábbi e-mail címre várják: technikus@mariaradio.hu

 

Szent István rajzpályázat – meghosszabbított beküldési határidő!

 

 

 

 

rajzpályázat

 

 

 

 

A Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével rajzpályázatot hirdetünk általános és középiskolák tanulói számára!

A rajzpályázat célja, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül kifejezzék, számukra mit jelent Szent István király alakja, valamint elhelyezzék modern korunkban államalapító Szent Királyunk személyét, üzenetét fiataljainknak.

A rajzpályázaton minden 6-14 éves általános iskolában tanuló diák, illetve 14-18 éves középiskolai tanuló részt vehet, aki A4 vagy A3 méretű, bármilyen kézi technikával készült pályaművét egy példányban leadja, be küldi a rádió címére: 1133 Budapest, Gogol utca 28., 2017 június 30-ig!

További információk IDE KATTINTVA olvashatók! 

A képek IDE KATTINTVA megtekinthetők, s szavazni is lehet rájuk!

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 

 

 

Mária Rádió Magyarország

 1133 Budapest, Gogol u. 28. 

szerkesztőség (06-1) 373-0701

 

 

élő adás (06-1) 374-0904

 Fax: (06-1) 354-1706 

 www.mariaradio.hu 

info@mariaradio.hu

 

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma:

10918001-00000069-12310000

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma:

10918001-00000069-12310017

 

 

 

 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.

 

 

A képet a feladó eltávolította.