vasárnap, május 28Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

E-NAPLÓ

E-napló tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Fenntartónk elérkezettnek látta az időt, hogy a mi iskolánkban is bevezettesse – a mára már nagyon sok iskolában használt – elektronikus naplót. A 2017/18-as tanév kezdetétől teljes mértékben áttérünk az elektronikus naplóvezetésre. Reméljük, hogy ez a fejlesztés meg fogja könnyíteni és gyorsabbá fogja tenni az Önök és az iskola közötti információáramlást.

Az új e-napló segítségével Önök naprakészen láthatják gyermekeik érdemjegyeit, ha kívánják, az új bejegyzésekről emailben értesítést is kaphatnak. A rendszeren keresztül üzeneteket küldhetnek a gyermeküket tanító pedagógusoknak, beleértve a napközis nevelőket is. Követhetik, és tanévenként három napra igazolhatják gyermekük hiányzásait. Amennyiben az adott tanárok szükségesnek tartják, itt jelezhetik Önöknek és gyermekeiknek a házi feladat vagy felszerelés hiányokat is.

Az ellenőrzőhöz hozzáférést kapnak a felső tagozatos diákok is, ők azonban kevesebb jogosultsággal rendelkeznek mint Önök, így kérjük, hogy a szülői azonosítókat és jelszavakat ne osszák meg gyermekeikkel.

Bejelentkezés

Iskolánk e-naplója a neriiskola.mozanaplo.hu (www nélkül) címen, ill. a www.neriiskola.hu honlap E-NAPLÓ menüpontjából érhető el.

Az éveleji szülői értekezlet alkalmával kapják meg gyermekük osztályfőnökétől a felhasználói név / jelszó párosukat. Az egyedi felhasználónevet a rendszer automatikusan generálja, és nem megváltoztatható. Az első belépési jelszó szintén automatikusan készül, de ezt belépés után az Adatok / Jelszó menüben meg tudják változtatni. Ha Önnek több gyermeke is jár iskolánkba, mindegyikük adataihoz hozzáfér egy felhasználói azonosítóval.

A rendszerben szereplő adatok alapján csak az édesanyák kaptak automatikusan generált felhasználónév / jelszó párost. Ha az édesapák is szeretnének saját bejelentkezési lehetőséget, kérjük fáradjanak be az iskola titkárságára, és személyesen kaphatnak egyet. (Tudjuk, hogy ez nehézséget jelent, de emailben és telefonon keresztül nem tudunk meggyőződni arról, hogy csak az illetékes személy kap-e hozzáférést a fiókhoz.)

Adatok ellenőrzése

Kérjük, legelőször is ellenőrizzék az Adatok / Diákok menüpontban, hogy gyermek(ü/ei)k adatai pontosan szerepelnek-e a naplóban. Ehhez az adott gyermek sorában található ceruza-ikonra kell kattintani.

Az Adatok / Saját adatlap menüpontban adjanak meg egy e-mail címet, amire a rendszer küldheti az értesítéseket, majd kattintsanak a Módosítás gombra. (Ezt az e-mail címet az Üzenetek / Üzenet beállítások menüpontban is megadhatják.) Ne feledkezzenek meg arról, hogy új emailcím megadásakor a rendszer kiküld az adott címre egy visszaigazolást kérő levelet, és csak a visszaigazolás beérkezésétől kezdve fogják megkapni az e-napló üzeneteket.

Haladási napló megtekintése

A Napló / Osztálynapló menüpontban látja gyermeke(i) osztályát. A napló beállításai szerint a kapott érdemjegyek csak a rögzítést követő napon reggel 7 órától láthatók, azért, mert szeretnénk megőrizni annak a lehetőségét, hogy a gyerekek saját maguk mondhassák el szüleiknek, hogy milyen érdemjegyeket szereztek. A ceruza-ikonra kattintva a haladási naplót tudja megtekinteni. A megfelelő dátum kiválasztásával tudja egyeztetni, hogy az adott napon milyen tananyaggal haladtak előre az egyes órákon.

Hiányzások kezelése

A Napló / Osztálynapló menüpontban az osztály sorában levő ágy-ikonra kattintva megtekintheti gyermeke hiányzási adatait. A szülők egy tanév során három hiányzási napot igazolhatnak. Az igazolást az Üzenetek / Üzenet írása menüpontban küldheti el gyermeke osztályfőnökének címezve.

Ellenőrzők / bizonyítványok

A Napló / Osztálynapló menüpontban az osztály sorában lévő könyv-ikonra kattintva ellenőrizheti gyermeke érdemjegyeit. A különböző színnel beírt jegyek (témazáró ill. normál jegy) különböző súllyal számítanak bele a számított tantárgyi átlagba. Felhívjuk figyelmüket, hogy iskolánk pedagógiai programja értelmében a pedagógus a féléves és évvégi osztályzat meghatározásában nem köteles figyelembe venni a tantárgyi átlagot, hiszen azt sok egyéb szempont mérlegelésével (pl. órai együttműködés, önmagához mért fejlődés) állapítja meg. Az érdemjegyek súlyozását az Átlag oszlop „i” betűjére mutatva olvashatja el.

Üzenetek, értesítések

Üzenet alatt a különböző személyek által megfogalmazott leveleket, míg értesítések alatt a rendszer által automatikusan generált szövegeket értjük. Az Üzenetek / Értesítések menüpontban minden eseménynek nyoma marad, ami az Ön gyermeke kapcsán történt az e-napló rendszerben.

Szöveges üzenetet írni az Üzenetek / Üzenet írása menüpontban lehet minden olyan tanárnak, aki gyermek(é/ei)t tanítja, illetve az iskola vezetőségének. Kérjük, ne feledkezzen meg a „tárgy” megadásáról, mert anélkül könnyen a címzett levélszemét (spam) mappájába kerülhet üzenete!

Az Üzenetek / Üzenet beállítások menüpontban megjelölheti, hogy milyen „eseményről” milyen módon kér értesítést. Itt az „Üzenet” megjelölése azt jelenti, hogy csak az e-naplóba belépve fog értesülni a bejegyzésekről, míg az „E-mail és üzenet” azt, hogy mindenről a megadott email címére is kap egy levelet.

Ritkán, de elképzelhető, hogy levelező-programja levélszemétnek minősíti a rendszertől kapott automatikus vagy egyéb üzeneteket. Ezért kérjük, hogy – főleg a használat elején – ellenőrizzék levélszemét mappájukat, és jelöljék meg, hogy a mozanaplótól jövő üzenet „nem spam”!