vasárnap, május 26Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Tájékoztató az írásbeli felvételivel kapcsolatban

Kedves Szülők, Diákok!

 

A 2022. január 22-i (szombat) központi írásbeli felvételivel kapcsolatban szeretnénk felhívni néhány fontos, illetve hasznos dologra a figyelmüket.

A gyerekeknek a központi írásbeli vizsgára személyazonosítására alkalmas igazolványt (diákigazolvány, személyi igazolvány vagy útlevél) kell vinniük!

E szerint a gyerekek vigyenek magukkal:

– diákigazolványt vagy személyi igazolványt,

– kék vagy fekete tollat (kék ajánlott),

– ceruzát,

– radírt,

– körzőt,

– vonalzót,

– szögmérőt,

– valamint maszkot!

 

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.

A matematika feladatlapok kitöltéséhez a rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl.zsebszámológép) nem használható. (Kivételt képeznek azok a BTMN, illetve SNI szakvéleménnyel rendelkező tanulók, akiknek szülői kérvény benyújtása után a középiskola igazgatójától határozatuk van, amelyben meghatározzák a lehetséges segédeszközöket.)

A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni. Tanácsos több tollat vinniük a gyerekeknek.

A vizsga közben a vizsgázó mobiltelefonja kikapcsolt állapotban a táskájában kell, hogy legyen!

A központi írásbeli vizsgák kezdési időpontja: 2022. január 22. (szombat) 10:00 óra.

A legtöbb középiskola kérése az, hogy mindenki 09:00-9:30 között érkezzen meg, a rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel!

Maszk, esetleg saját kézfertőtlenítő legyen a gyerekeknél.

Érdemes tájékozódni az adott iskola honlapján!

A vizsga feladatlaponként 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünet lesz. (A többletidővel rendelkező diákok 60 percet kapnak feladatlaponként.)

Innivaló, esetleg tízórai (szendvics, gyümölcs, csokoládé, innivaló!) legyen a gyerekeknél, amit a szünetben el tudnak fogyasztani.

Nem minden esetben található a kijelölt tantermekben falióra, ezért érdemes valamilyen egyszerű órát magukkal vinni. (Nem lehet mobiltelefon, vagy okosóra!)

A gyerekeket tájékoztatni fogják arról, hogy mikor lehet megtekinteni a dolgozatokat és mikor lehet átvenni az értékelő lapokat, azonban erről a középiskolák a honlapjaikon is megjelentetnek információt!

Önöknek kell a középiskolák által megadott napon az írásbeli vizsga eredményeit személyesen átvenni.

Kérjük Önöket, hogy annak másolatát a gyerekekkel küldjék be az iskolába, az eredetit azonban feltétlenül tartsák meg!

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

 

Tisztelettel:

Sillye Gergely

igazgató