vasárnap, május 26Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Wednesday, November 1, 2017 4:28 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-11-01 >>>

 

2017. 06. 22.

 

Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online.

 

 

 

 

2017. november 1.

 

évközi idő 31. hét

MINDENSZENTEK

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. MR fc

A képet a feladó eltávolította. MR tw

 

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió Magyarország

 

 

A lélek hangja

 

 

 

 

Ajka FM 93.2

Cegléd FM 88.3

Celldömölk FM 92.5

Dabas FM 97.5

Dömös FM 104.9

 

 

Esztergom FM 97.4

Gyál FM 98.9

Komárom FM 88.3

Budapest FM 88.8

Monor FM 106.3

Mór FM 92.9

 

 

Pápa FM 90.8

Pécel FM 91.7

Piliscsaba FM 104.2

Sárvár FM 95.2

Telkibánya FM 100.6

 

 

 

Várpalota FM 90.0

Veszprém FM 95.1

Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen)

Online Rádióhallgatás

 

 

 

 

Mária Rádió

 

Hírlevél

 

 

 

 

Kedves igazgato@neriiskola.hu!&nbsp;

 

Mindenszentek és Halottak napja a Mária Rádióban

 

 

  

 

Jótékonysági koncert

 

 

 

 

A keresztény ember örök életbe vetett hitével tud reménytelien a jövőbe nézni.

Ez a gondolat hatja át a Mária Rádió halottak napi műsorait, melyek különböző szempontból közelítik meg a kérdést. Fábry Kornél atya tanúságtétele hangzik el a gyászról reggel 8:30-tól. Egy házaspár vallomása hallható elvesztett fiúk kapcsán 10:50-től, Komáromi János festőművész-hitoktatónak állít emléket a feleségével készült beszélgetés 16:50-től, végül a "kegyes" halálról az euthanáziáról beszélgetünk dr. Rojkovich Bernadettel a Magyar Bioetikai Társaság elnökével 18:00-tól november 2-án.

Székely János püspök atya gondolatai:

A Mindenszentek ünnepe kapcsán sok ősi, pogány eredetű szokás is megjelent az utóbbi időben. A kelta népek úgy tartották, hogy ilyenkor (okt. 31-én) előjönnek a holtak és más szellemek. A varázslók tökből vagy más zöldségből készített lámpásokat függesztettek ki, és azt kiáltozták: „Ajándék, vagy átok!” Aki nem hozott ajándékot a holtak országát felügyelő istenségnek, az átkokra számíthatott. Ezek a szokások terjedtek el az Egyesült Államokban, és terjednek egyre szélesebb körben Európában is.

Jézus ezzel szemben arra tanít, hogy az Istenben elhunytak az Ő országában, az atyai házban vannak („Atyám országában sok lakóhely van. Elmegyek és helyet készítek nektek…”; Jn 14,1-3). A Biblia arra tanít, hogy az elhunytakért imádkozzunk (2Makk 12,44), ne pedig ijesztgessünk bárkit is elhunytak lelkeit, vagy más szellemeket és átkokat emlegetve.

Adjunk hálát a szentjeinkért Mindenszentek ünnepén, imádkozzunk szeretettel, hálával, az örök élet reményével az elhunytjainkért! Ünnepeljük mindenszentek ünnepét a Halloween-hez kapcsolt, nem egészen ártalmatlan szokások és hiedelmek nélkül!

 


Jótékonysági koncert a Mária Rádióért

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Október 27-én pénteken a Mária Rádió jótékonysági koncertet szervezett. Az eseménynek a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom adott helyet. A programot a 18 órakor kezdődő szentmise után Monostori László plébános atya nyitotta meg. A rendezvényen számos, híres, hazánkban és nemzetközi szinten is elismert előadót hallhattak a résztvevők, köztük Sillye Jenőt és zenekarát, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas érdemes művészt valamint a Szentendrei Kecskés Együttes tagjait is. A rendezvény ideje alatt a templom előterében önkénteseink várták kedves résztvevőink felajánlásait. Adományaikat hálásan köszönjük, s az összeget arra fordítjuk, hogy az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium diákjai számára létrehozzunk egy stúdiót. Az este folyamán 289.000,-Ft adomány érkezett. Köszönjük, hogy segítségükkel, támogatásukkal megvalósíthatjuk kitűzött célunkat, valamint köszönjük Molnár Péternek, a Mária Rádió önkéntesének a szervezést és a zenekaroknak, előadóknak a fellépést! A koncert képei megtekinthetőek a Mária Rádió Facebook oldalán.

 

A Mária Rádió élő adása már Facebookon is hallgatható!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió Facebook oldalának kezdőlapján megjelent egy új lehetőség. Ha a látogatónk a Mária Rádió facebook oldalát megnyitja, a A bal sarokban található logó alatt olvashatja: ÉLŐ ADÁS HALLGATÁSA!

A feliratra kattintva már indul is a Mária Rádió online hallgathatósága. Látogassanak el Facebbok oldalunkra, IDE KATTINTVA, s hallgassák online műsorainkat, valamint értesüljenek napi műsorainkról, kedvenc műsoraiknak következő adásidejéről, s témáiról. 

 

24 órás imafogadás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Örömmel tudatjuk, hogy a Mária Rádió lehetőséget teremt 24 órás imaszándék-fogadásra, amely üzenetrögzítőn keresztül valósul meg. Az üzenetrögzítő a nap 24 órájában fogadja a testvérek hívását, ahol elmondhatják imakéréseiket, hálájukat. Az érkező imaszándékok a nap folyamán bejátszásra kerülhetnek a rádió Imalánc című műsorában. 

Üzenetrögzítőnk száma: 

Hallgatók napja

December 8-a Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának ünnepe. Ezt a napot Mária Rádió évek óta a hallgatók kedvenc témáinak, kéréseinek szenteli. Válaszolunk a hallgatók kérdéseire, vagy együtt imádkozunk szándékaikért, örömeikért és bánataikért. Ha szeretnék megüzenni a rádió munkatársainak, hogy idén, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén mit várnak a Mária Rádiótól, írják meg a vera@mariaradio.hu e-mail címre vagy jelezzék a 06 1 373 07 01-es szerkesztőségi telefonszámon.

 

Önkénteseket keresünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recepciós önkénteseket keresünk elsősorban hétvégi szolgálatra

Szeretnél te is valamit tenni a Mária Rádió folyamatos működéséért? – Most itt az alkalom!!!

Mi, akik már régóta szolgálunk, tudjuk, hogy az Atya, aki mindent lát, megjutalmaz bennünket. Megkapjuk az állhatatosság és a lelki megtérés különleges kegyelmét.

Recepciós önkénteseink az egyik legfontosabb szolgálatot teljesítik: fogadják a rádió szerkesztőségébe érkező vendégeket, foglalkoznak a hallgatókkal telefonhívásaikon, személyes találkozásaikon, kéréseik teljesítésén keresztül. Lelkületük a Szűzanya elfogadó, meghallgató, tettre kész személyiségét tükrözi.

Elsősorban hétvégi, valamint nyitó és záró szolgálatra várjuk azokat, akik szeretnének a recepciós feladatok elvégzésével önzetlenül hozzájárulni ahhoz, hogy a rádió zökkenőmentesen tudja küldetését teljesíteni.

A szolgálat helyszíne: a Mária Rádió Szerkesztősége, Budapest XIII. ker. Gogol u. 28.

Jelentkezét várjuk a 06 / 1 / 373-0701 telefonszámon vagy recepcio@mariaradio.hu email címen.

 

Takarító önkénteseket keresünk

A Mária Rádió Gogol utcai stúdiója alapterületében majd 500m2 irodahelyiséget jelent. Az iroda és stúdió helyiségek, valamint az önkéntesi terek, kiskonyha és WC helyiségek takarítását önkéntesek látják el.

Mivel naponta nagyon sok személy jár a központi stúdióban (önkéntesek, vendégek, riportalanyok…) így ideális az lenne ha minden nap, lehetőleg minden helyiség takarítása megtörténne. Ehhez a hét minden napján legalább két személy önkéntes takarító jelenléte lenne szükséges. Ez jelenleg nem megoldott.

Kérjük, hogy akik indíttatást éreznek erre a nagyon is fontos szolgálatra, azok plébánosi ajánlással jelentkezhetnek

a Mária Rádió recepcióján, a +36.1.373.0701 telefonszámon, vagy a takaritas@mariaradio.hu email címen.

 

Műsorszerkesztő önkénteseket keresünk

Szeretettel várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik felsőfokú diplomával rendelkeznek, s van idejük heti vagy kétheti rendszerességgel magazinműsort készíteni a Mária Rádió számára. Plébánosi ajánlással ellátott önéletrajzukat a vera@mariaradio.hu e-mail címre várjuk. 

 

Nagytakarítás a Mária Rádióban

 

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szívesen segítenek a Mária Rádió budapesti stúdiójának kitakarításában még az ősz folyamán. A rádió szerkesztősége közel 500 négyzetméter, ahova naponta több száz vendég, illetve önkéntes érkezik. Szeretnénk még az adventi időszak előtt elvégezni az idei nagytakarítást, aki késztetést érez arra, hogy ebben segítsen, jelentkezzen Boros Zoltánnál a boros.zoltan@mariaradio.hu e-mail címen.

 

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 

 

 

Mária Rádió Magyarország

 1133 Budapest, Gogol u. 28. 

szerkesztőség (06-1) 373-0701

 

 

élő adás (06-1) 374-0904

 Fax: (06-1) 354-1706 

 www.mariaradio.hu 

info@mariaradio.hu

 

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma:

10918001-00000069-12310000

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma:

10918001-00000069-12310017

 

 

 

 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.

 

 

A képet a feladó eltávolította.