hétfő, április 15Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

Mária Rádió Hírlevél <<>>

 

 

From: Mária Rádió [mailto:hirlevelek@mariaradio.hu]
Sent: Wednesday, November 29, 2017 4:30 AM
To: Tyukász Tamás <igazgato@neriiskola.hu&gt;
Subject: Mária Rádió Hírlevél <<< 2017-11-29 >>>

 

2017. 06. 22.

 

Ha nem megfelelően jelenik meg hírlevelünk olvassa online.

 

 

 

 

2017. november 29.

 

évközi idő 35. hét

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. MR fc

A képet a feladó eltávolította. MR tw

 

 

 

 

 

 

A képet a feladó eltávolította. Mária Rádió Magyarország

 

 

A lélek hangja

 

 

 

 

Ajka FM 93.2

Cegléd FM 88.3

Celldömölk FM 92.5

Dabas FM 97.5

Dömös FM 104.9

 

 

Esztergom FM 97.4

Gyál FM 98.9

Komárom FM 88.3

Budapest FM 88.8

Monor FM 106.3

Mór FM 92.9

 

 

Pápa FM 90.8

Pécel FM 91.7

Piliscsaba FM 104.2

Sárvár FM 95.2

Telkibánya FM 100.6

 

 

 

Várpalota FM 90.0

Veszprém FM 95.1

Zalaegerszeg FM 102.5 (kábelen)

Online Rádióhallgatás

 

 

 

 

Mária Rádió

 

Hírlevél

 

 

 

 

Kedves igazgato@neriiskola.hu!&nbsp;

 

Adventi műsorrend a Mária Rádióban

 

 

  

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió adventi műsorrendjével szeretné segíteni a hallgatókat abban, hogy felkészüljenek Jézus Krisztus születésének ünnepére. A hajnali rorátékat reggel 6 órakor közvetítjük élő adásban a Budavári Nagyboldogasszony templomból. Hétköznaponként 9 óra 20 perctől püspök atyák adventi gondolatait hallhatják, ezt követően pedig Várnai Péter atya elmélkedéseit. Barsi Balázs atya adventi konferenciabeszédeit péntek délután 16 óra 50 perckor tűzzük műsorunkra.

Khirer Imre atya és a józsefvárosi közösség vasárnap esténként 19 óra 25 perctől gyertyagyújtással örvendezteti meg a hallgatókat. 

 

Szentségimádás Szeplőtelen fogantatás ünnepén

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentségimádást tartunk a Mária Rádió budapesti kápolnájában Szeplőtelen fogantatás ünnepén, december 8-án este 18:00 órától a Hallgatók napja keretében. 

Szeretettel hívunk benneteket a Mária Rádió kápolnájában szervezett Szentségimádásra az In Search of Grace dicsőítő zenekar közreműködésével. Jöjjünk együtt, egy szívvel egy lélekkel szálljon az ének a mi Urunk Jézus Krisztus testének tiszteletére és imádatára. A zenekar amely januárban második születésnapját fogja ünnepelni, négy énekes, gitáros, hárfás és zongorásból áll. 2016-ban több fiatalban az Úr felébresztette az érzést, hogy énekkel, hangszerekkel dicsőíteni és imádni szeretné a Megváltóját. A gondviselés összehozta őket és azóta jellemzően szentmiséken és szentségimádásokon próbálják mélyebbé tenni az alkalmat. Széles körben ismert imádságokkal és énekkel készül. A szövegek kivetítésre kerülnek így mindenki be tud kapcsolódni azok közül akinek valamelyik ének nem ismert. Az imádási szakaszokat litániák, személyes imák és könyörgések fogják váltani fogják váltani. Az In Search of Grace a Szentségimádáshoz méltó, mély hangulatú dalokkal készül, hogy hozzásegítsenek minket az imádatban való elmélyülésben. 

Kedves Tesvérem, jöjj csatlakozz hozzánk, emeld szíved te is az Úr felé, várjuk együtt az Ő érkezését!

Helyszín: Mária Rádió kápolnája (1133 Budapest, Gogol utca 28.)

Időpont: 2017. 12. 08., péntek 18:00

 

Rorate Erdő Péter bíboros úrral

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió adventi műsorrendjével szeretné segíteni a hallgatókat abban, hogy felkészüljenek Jézus Krisztus születésének ünnepére. A hajnali rorátékat reggel 6 órakor közvetítjük élő adásban a Budavári Nagyboldogasszony templomból. A december 4-i szentmisét reggel hat órakor Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatja be.

 

Kisfilm-pályázat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió pályázatot hirdet középiskolás diákok és egyetemisták számára. A pályázat célja, hogy a fiatalok megörökítsék a számukra fontos értékeket, s rövid videófilmek formájában feldolgozzák azokat.

A Mária Rádió, mint missziós műhely a rádiózás mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Kisfilm-pályázatunk kifejezetten középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól. A pályázat fő témája az értékek megőrzése. A Mária Rádió a pályázat a fiatalokhoz fordul, s arra kéri őket, mutassák be, számukra mit jelentenek az értékek. A videópályázat által egymásnak, s az elkövetkezendő generációknak tudnak szemléletformáló, útmutatónak tekinthető gondolatokat átadni.

A Mária Rádió olyan kisfilmek elkészítését várja, amelyek maximum 2 percben az alábbi fogalmak valamelyikét dolgozza fel: család, testvériség, erkölcs/becsület, igazság, béke, szeretet, erőszakmentesség, függőségektől való szabadulás.

A pályaművek a megadottak közül egy témát dolgozzanak fel dokumentumfilm vagy játékfilm formájában. Az alkotásokat mobiltelefonnal rögzítsék.

A pályaműveket a megadott honlapra tölthetik fel 2018. március 31-ig: http://feltoltes.mariaradio.hu:8080/videopalyazat/

A díjazottak nyereményei:

az első 3 helyezett kisfilmjeinek részletei levetítésre kerülnek a közszolgálati média vallási műsoraiban

–                     az első helyezett (fődíjas) nyereménye egy mobiltelefonhoz használható előlencse

–                     a nyertesek bemutatása a Mária Rádió műsoraiban és havonta megjelenő magazinjában

–                     a nyertes videó elhelyezése a rádió honlapján

A zsűrizés több körben zajlik. A 2018. március 31-ig beérkezett pályaművek közül a zsűri kiválasztja a legjobb 30 videót, majd ezekre a Mária Rádió Facebook oldalán lehet szavazni 2018. április 15-től május 15-ig. Az első tíz legtöbb szavazatot kapott pályamű közül választja ki a zsűri a 3 legjobb alkotást, s hirdeti ki május végén. A zsűri elnöke Dér András filmrendező.

 

Mária Rádiós ajándékok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készüljön velünk az ünnepekre, gyújtson gyertyát a Mária Rádióval!

Örömmel hirdetjük, hogy Mária Rádiós hűtőmágnesek, tollak, illatgyertyák, rózsafüzérek és egyedi, -a Szűzanya arcképét megjelenítő medálok- elérhetők recepciónkon. Szép karácsonyi ajándékok lehetnek családtagjaik számára! Krisztus Urunk születésének ünnepére készülve hangolódjunk Székely János püspök atya CD-jével, mely szintén átvehető recepciónkon.

Címünk: Budapest, XIII. kerület Gogol utca 28.

 

A Mária Rádiós ajándéktárgyakért adományaikat hálásan köszönjük!

 

Archív anyagok tárolása 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mária Rádió immár 12 éve szól országszerte. Az évek alatt nagyon sok szép, értékes és lélekemelő műsor készült. Szeretnénk az idők során összegyűlt hangfelvételeket biztonságban tudni. Ehhez egy speciális tároló egységre van szükségünk, melynek ára a mai viszonyok között 5 millió forint. Kérjük hallgatóink és nagyvonalú támogatóink célzott adományát, hogy ezt a készüléket megvásárolhassuk.

Adományaikat a Mária Rádió számára banki átutalással juttathatják el az alábbi számlaszámra: 10918001-00000069-12310000. A 06 1 373 07 01-es telefonszámon csekk is igényelhető. Adományuk felajánlásakor a csekken vagy a banki utalás közleményében kérjük tüntessék fel, hogy "archívum tároló". 

További részletek a Mária Rádió honlapján, IDE KATTINTVA olvashatóak.

Hálásan köszönjük!

 

 

Adatok Módosítása  |  Leiratkozás

(Adatai módosítását vagy leiratkozási szándékát a következő email címen is megteheti: hirlevelek@mariaradio.hu .)

 

 

 

Mária Rádió Magyarország

 1133 Budapest, Gogol u. 28. 

szerkesztőség (06-1) 373-0701

 

 

élő adás (06-1) 374-0904

 Fax: (06-1) 354-1706 

 www.mariaradio.hu 

info@mariaradio.hu

 

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület számlaszáma:

10918001-00000069-12310000

 

 

Mária Rádió Közhasznú Egyesület Fejlesztési számlaszáma:

10918001-00000069-12310017

 

 

 

 

© Mária Rádió Magyarország 2011-2017

Vissza a lap tetejére

 

Ezt a levelet azért kapta, mert honlapunkon feliratkozott hírlevelünkre! Ha a jövőben nem szeretne további hírlevelet kapni tőlünk, kérjük, kattintson a leiratkozás gombra.

 

A jövőben a Mária Rádió-tól kapott levelei biztosan a bejövő levelei közé és nem a „levélszemetek” közé érkeznek, ha a hirlevelek@mariaradio.hu e-mail címet vagy felveszi a címlistájába, vagy az engedélyezett címek közé helyezi.

 

 

A képet a feladó eltávolította.